+ Предложи новина
27.09.2017

3000 деца са върнати в класните стаи

3000 деца са върнати в класните стаи

  "Финансирането не винаги е достатъчно да покрие всичко нужди по проектите за младежите". Това стана ясно от коментара на вицепремиера Томислав Дончев по време на конференция за юношеството. "Не сме в етап да правим фини настройки", подчерта Дончев и добави, че все още има за решаване големи проблеми. Той акцентира върху необхванатите ученици в учебния процес. 3000 деца са върнати в клас. В същото време 200 000 са отпадналите. Всички институции са впрегнати, по думите му, в процеса на връщане на децата в училище.

 "Маргинализацията е огромен проблем", обясни още вицепремиерът. Комитетът за правата на детето отбелязва, че потенциалът на подрастващите в голяма степен може да бъде развит, защото държавите членки не признават или не инвестират в мерки, които са необходими, за да се ползват те от правата си. В повечето страни нямало данни, разпределени по възраст, пол и увреждания, които да информират политиката, да идентифицират пропуските и да подкрепят осигуряването на необходимите ресурси за подрастващите, сочи информация комитвта. Основните политики, предназначени за деца или младежи, често не успяват да отговорят на разнообразните потребности на подрастващите и са недостатъчни, за да гарантират реализация на техните права, обясняват от Комитета.

 Цената на бездействието и неуспеха е висока: основите, положени в периода на израстване по отношение на емоционалната сигурност, здравето, сексуалността, образованието, уменията, издръжливостта и разбиране на правата, ще имат дълбоки последствия не само за индивидуалното оптимално развитие на подрастващите, но и за настоящото и бъдещото социално-икономическо развитие, стана ясно от конференцията. Комитетът настоява да се засили потенциала на подрастващите, както и да се преодолеят предизвикателствата, пред които те са изправени в прехода от детството към зрелостта във все по-глобализиращия се и сложен свят.

Източник: www.news.bg

Оценка 4.83 от 36 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Искам да уча Английски
Пиано уроци
Уроци по Компютърна грамотност Варна
Частни уроци по Немски език Хасково
Упражнения по Немски език за начинаещи
Вечерен курс по Турски език
Езикова школа Немски език София
Частни уроци по Френски език
Уроци по Математика за 7 клас
Английски език частни уроци
Частни уроци по Математика Бургас
Езикови школи Пловдив цени
Хип Хоп танци Стара Загора
Йога в центъра на София
Въпроси по География
Уроци Немски език
Брейк уроци
Частни детски ясли София център
Курсове за Фризьор Стара Загора
Курс по Компютърна грамотност
Домашно по Математика за 6 клас
Уроци по Математика Младост
Частни уроци по Биология Варна
Самоучител по Гръцки език download
Уроци по Английски език Шумен
Учител по Немски
Курсове Рисуване
Курсове по Английски език цени
Училища София
Курсове Испански език
Английски уроци
Как да научим Английски бързо
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ