+ Предложи новина
19.08.2020

30 свободни места за учители са обявени в Ямболска област, 60 - в област Търново

 За новата учебна година в Ямболска област са обявени 30 свободни места за учители в начален и среден курс на обучение и в детските градини. Незаети са също работни места за логопед, психолог, двама ресурсни учители, образователен медиатор. Това съобщи за БТА началникът на РУО Стойко Стойков.

 Най-много свободни места за преподаватели има в учебните заведения на община Тунджа - девет, в Ямбол са седем, в Стралджа - шест, в Елхово и Болярово - по пет. Според Стойков вакантните длъжности ще бъдат заети до началото на новата учебна година, но недостигът на преподаватели ще нараства поради очакваното пенсиониране на голям брой учители.

 Училищата в област Велико Търново са обявили 61 свободни работни места за учители. В селата ще се разчита на заместващите педагози, предаде БНР. Недостиг има за учители по всички предмети като най-много са свободните позиции за педагозите в занималните. 

„Към началото на учебната година най-вероятно местата ще бъдат заети, но проблем може да възникне за училищата в малките населени места, където кандидатите са малко“, коментира Розалия Личева, началник на Регионалното управление на образованието във Велико Търново.

„Има банка кадри със заместващи учители, които вече са пенсионери. Те са абсолютно правоспособни и може да бъдат поканени“, каза още тя. Училищата търсят и хигиенисти, и шофьори на училищни автобуси. Свободни са местата на трима помощник-директори.

Източник: www.novini.bg

Оценка 4.87 от 30 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ