+ Предложи новина
29.04.2019

125 деца бяха наградени за отлично представяне в състезанието „Грамотни ли сме?”

125 деца бяха наградени за отлично представяне в състезанието „Грамотни ли сме?”

 125 ученици бяха наградени за отличното си представяне в пролетния етап на тазгодишното състезание "Грамотни ли сме?". Първенците получиха от организаторите Община Пловдив и Центъра за личностна подкрепа - ОДК - Пловдив специализирана литература - „11 теста по БЕЛ за 7. клас“ - част ІІ (2018/19)“ и „Матура без проблеми - 20 теста по актуализирания вариант за държавен зрелостен изпит по БЕЛ“.

 В инициативата се включиха общо 694 ученици - 406 седмокласници и 288 ученици от 11. и 12. клас. Те са от 33 общински, държавни и частни училища.

 Целта на кампанията е да се провери нивото на грамотност на участниците, свързана с компетентностите, които трябва да са придобили в обучението си по български език до съответния етап. Тестовите варианти за двете възрастови категории са съобразени с образователната степен на учениците. Всеки от тестовете е разработен по моделите на изпитните варианти за национално външно оценяване и държавен зрелостен изпит, като включват само въпроси от модулите, свързани с изучения материал по български език. Разнообразните типове задачи от отворен и затворен тип провокираха участниците да покажат до какво ниво са овладели правописната, граматичната, пунктуационната и лексикалната норма в съвременния български книжовен език.

Източник: www.marica.bg

Оценка 4.85 от 34 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ