Регистрирай се
+ Предложи новина

14.03.2019

119-то училище в София въведе електронна система за хранене на учениците

119-то училище в София въведе електронна система за хранене на учениците

 Здравословното хранене е въпрос на култура, която се възпитава още от детска възраст. Но освен ролята на родителя, това трябва да бъде приоритет и в училище, където децата прекарват половината си ден. Здравословното хранене в училище е мисия възможна – това написа в профила си във Фейсбук директорът на столичното 119-то училище Диян Стаматов.

 Той има идея как учениците и родителите, с помощта на интернет, могат да подбират храната си в училище. За целта се използват карти, приличащи много на дебитни или кредитни, но не са вързани към никоя банка. Родителите сами зареждат картите с колкото пари искат. Родителят може да избере от асортимента храни в бюфета кои са подходящи за детето му. Това може да стане от компютъра вкъщи. Така децата няма да могат да си купят нещото, защото ще им бъде забранено. Децата могат да избират какво меню желаят за следващата седмица. Ястията варират между вегетарианско и месно. Доста объркване има сред подрастващите, тъй като между желанията им и това, което са избрали за тях родителите, има разминавания, поясни Диян Стаматов в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. Той уточни, че картата не е към никоя банка, именно за да няма противоречия.

 Време е нещо, което възрастните правим отдавна, а именно използването на карта, да започнат и децата в първи клас да го правят. Вероятно децата ще си разменят картите, за да може да си купят това, което искат. Но това не мисля, че ще има значими последствия. Децата често си губят картите и това създава проблеми. Колкото по-малки започнат да използват картите, толкова по-добре ще свикнат с тях, категоричен бе директорът.

Източник: www.novini.bg

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа, Курсове Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител Обучаем
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва "бисквитки", за да улесни Вашата дейност в сайта. Научете повече