+ Предложи новина
11.11.2021

100 лв. ще получават учителите, които тестват ученици за COVID-19

 100 лв. ще получават учителите, които тестват ученици за COVID-19, съобщава NOVA. Сумата ще се предоставя допълнително всеки месец. Това е било решено на отраслов съвет, съобщи Деян Стаматов, който е председател на Системата на работодателите в Народната просвета.

 Десетки хиляди ученици от 1 до 4 клас се върнаха в училище вчера. Присъственото обучение беше възстановено за 2538 паралелки. Тествани след съгласие на родителите бяха 37 832 ученици в 13 области, от тях 5 деца са дали положителни проби – 2 в София, по 1 във Варна, Добрич и Пазарджик, това съобщи на брифинг пред медиите министърът на образованието и науката проф. Николай Денков. В много области на страната обаче учебният процес не започна заради липса на тестове. В следващите дни предстоят доставки за образователната система и броят на учениците в училище ще се увеличава.

 Тестван е и педагогическият персонал. Общо 2717 учители, от които шестима са дали положителни проби - 3 във Варна, по една в Габрово, Добрич и София. Тествани са и 1507 служители, непедагогически персонал, от които са установени 3 положителни проби - 2 във Варна и 1 в София. Доставени са допълнителни 86 000 теста. Те ще бъдат разпределени още утре в Пловдив, Бургас, Русе и Враца.

Източник: www.dariknews.bg

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ