+ Предложи публикация
10.02.2018

За любимите баби

  Тук са описани шестте типа „отровни“ баби, чиято вреда върху децата е в концентриран вид. Те, за щастие, не се срещат често в природата, но все пак съществуват и взривната вълна, която носят със себе си, се разпространява върху внуците им и техните родители. Дори затворени в апартамент, тези баби могат да вредят през скайп, по телефона или чрез съпруга ви, който твърди: „Ама според майка ми…“ Преценете всички рискове, преди да се решите да изпратите детето си на разходка с баба.

Бабата с филията

Нали сте чували старата народна мъдрост: „Ако можеш да убедиш баба си, че не си гладен, ти можеш всичко!“. Бабата с филията е обичайният заподозрян за алергиите, атопичния дерматит и затлъстяването при децата. Тя е твърдо убедена, че основният проблем на детството е недохранването. Убедена е, че една лека закуска се състои от тристепенно меню плюс филия и компот. Този тип баба съвършено не разбира какво й казвате, когато обяснявате, че детето има алергия към шоколад и евентуална непоносимост към глутена. Тя отрича да е ръсила баничките с глутен и още повече да е добавяла лактоза. Вегетарианството звучи като заразна болест в дома на такава баба.

Бабата със сериалите

Ако четиригодишната ви дъщеря с артистичен поглед ви подхвърля в кухнята неестествени за възрастта й мелодраматични реплики, бъдете сигурни, че е прекарала деня с баба си, гледайки „Твоят мой живот“ или подобен заместител.

Бабата с компресите

Тя е убедена, че щом през 82-а година ви е излекувала, като е разтрила цялото ви детско телце с ракия, значи това помага и нищо по-добро не може да измисли науката за 30 години. Тя знае бабини илачи, билки и рецепти, за чието съдържание по-добре не питайте. Пази си в шкафа валидол от миналия век и с това се изчерпва досега й с модерната фармация. Според категоричното й мнение, ако внукът й обуе трети чифт вълнени чорапи, никаква зараза не може да го стигне.

Бабата генерал

Тя има собствено мнение за всичко, което се случва в дома ви, с внуците й, дори с вашия личен живот. Бабата генерал гледа с насмешка на опитите ви да се еманципирате и да отглеждате детето си сами. Нейният авторитет е неоспорим, законен и вечен. Тя е тук, за да командва парада. И щом е казала, че внучето трябва да ходи на гърне на 6 месеца, сте длъжни да забравите всякакви възражения. Все пак тя е жената, отгледала този образец на мъжко съвършенство – вашия собствен съпруг.

Пошляпващата баба

Вие може да сте категорично против всякакво насилие и дори да сте разлепили Истанбулската конвенция по стените у вас, но тази баба знае един древен метод за възпитание и той се състои в тежестта на ръката й. С нея въпросната баба в никакъв случай не бие, но пошляпва зад врата или през ръцете непослушните деца.

Бабата с подаръчетата

Този тип баби по правило са добронамерени, но услугите им са мечешки. Те винаги се появяват на вратата с по три шоколада за всеки внук и с цял набор от китайски пищящи играчки за бебето. Те се сърдят, ако не приемете даровете им от сърце и им направите забележка, че дъщеря ви няма нужда от тюлена рокля на принцеса, тъй като е само на 3 месеца.

Разбира се, тези баби са изключения и за всяко дете е полезно общуването с баба и дядо. Защото, както знаем, цяло село е нужно, за да отгледаш едно дете.

Източник: www.webstage.bg

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Народни танци Люлин
Курсове по Български език за чужденци
Шофьорски Курсове Ямбол
Брейк танци за деца
Частни уроци по Математика Хасково
Обучение по Счетоводство
Курс по Испански Пловдив
Йога за всички
Сугестопедични уроци по Английски език
Обзавеждане на детски градини
Курс за Счетоводител
Хот Йога
Интернет уроци по Английски
Курсове по Английски Лондон
Учител Брейк танци
Уроци по Музика за 6 клас
Школа по Народни танци Бургас
Пиано за деца
Частни уроци по Литература Варна
Индивидуални уроци по Немски език София
Курсове по Немски в Пловдив
Курсове Бургас
Упражнения по Английски онлайн
Класически Балет за деца и ученици
Уроци по Пиано Бургас
Уроци по Италиански език София
Школа за Модерни танци София
Езикови училища в София
Тренировки по Футбол за деца Варна
История за 9 клас
Матура по БЕЛ за 12 клас
Учене на Английски
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ