+ Предложи публикация
10.02.2018

За любимите баби

  Тук са описани шестте типа „отровни“ баби, чиято вреда върху децата е в концентриран вид. Те, за щастие, не се срещат често в природата, но все пак съществуват и взривната вълна, която носят със себе си, се разпространява върху внуците им и техните родители. Дори затворени в апартамент, тези баби могат да вредят през скайп, по телефона или чрез съпруга ви, който твърди: „Ама според майка ми…“ Преценете всички рискове, преди да се решите да изпратите детето си на разходка с баба.

Бабата с филията

Нали сте чували старата народна мъдрост: „Ако можеш да убедиш баба си, че не си гладен, ти можеш всичко!“. Бабата с филията е обичайният заподозрян за алергиите, атопичния дерматит и затлъстяването при децата. Тя е твърдо убедена, че основният проблем на детството е недохранването. Убедена е, че една лека закуска се състои от тристепенно меню плюс филия и компот. Този тип баба съвършено не разбира какво й казвате, когато обяснявате, че детето има алергия към шоколад и евентуална непоносимост към глутена. Тя отрича да е ръсила баничките с глутен и още повече да е добавяла лактоза. Вегетарианството звучи като заразна болест в дома на такава баба.

Бабата със сериалите

Ако четиригодишната ви дъщеря с артистичен поглед ви подхвърля в кухнята неестествени за възрастта й мелодраматични реплики, бъдете сигурни, че е прекарала деня с баба си, гледайки „Твоят мой живот“ или подобен заместител.

Бабата с компресите

Тя е убедена, че щом през 82-а година ви е излекувала, като е разтрила цялото ви детско телце с ракия, значи това помага и нищо по-добро не може да измисли науката за 30 години. Тя знае бабини илачи, билки и рецепти, за чието съдържание по-добре не питайте. Пази си в шкафа валидол от миналия век и с това се изчерпва досега й с модерната фармация. Според категоричното й мнение, ако внукът й обуе трети чифт вълнени чорапи, никаква зараза не може да го стигне.

Бабата генерал

Тя има собствено мнение за всичко, което се случва в дома ви, с внуците й, дори с вашия личен живот. Бабата генерал гледа с насмешка на опитите ви да се еманципирате и да отглеждате детето си сами. Нейният авторитет е неоспорим, законен и вечен. Тя е тук, за да командва парада. И щом е казала, че внучето трябва да ходи на гърне на 6 месеца, сте длъжни да забравите всякакви възражения. Все пак тя е жената, отгледала този образец на мъжко съвършенство – вашия собствен съпруг.

Пошляпващата баба

Вие може да сте категорично против всякакво насилие и дори да сте разлепили Истанбулската конвенция по стените у вас, но тази баба знае един древен метод за възпитание и той се състои в тежестта на ръката й. С нея въпросната баба в никакъв случай не бие, но пошляпва зад врата или през ръцете непослушните деца.

Бабата с подаръчетата

Този тип баби по правило са добронамерени, но услугите им са мечешки. Те винаги се появяват на вратата с по три шоколада за всеки внук и с цял набор от китайски пищящи играчки за бебето. Те се сърдят, ако не приемете даровете им от сърце и им направите забележка, че дъщеря ви няма нужда от тюлена рокля на принцеса, тъй като е само на 3 месеца.

Разбира се, тези баби са изключения и за всяко дете е полезно общуването с баба и дядо. Защото, както знаем, цяло село е нужно, за да отгледаш едно дете.

Източник: www.webstage.bg

Оценка 4.84 от 32 гласували
Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Уроци по Математика Обеля
Уроци по Пиано Велико Търново
Частни детски градини Хаджи Димитър
Учител по Математика в Хаджи Димитър
Народни танци Пловдив за начинаещи
Спортни танци
История на БГ
Народни танци начинаещи София
Курсове по Японски
Начално ниво на Английски език
Интерактивни уроци по Английски език
Боксови зали в София
Лесен Английски език
Сугестопедия Английски София
Английски език видео уроци
Курсове по Рисуване Бургас
История и цивилизация за 6 клас
Руски език София
Курсове по Рисуване Бургас
Учител Брейк танци
Курс Английски език Русе
Курсове по Китара
Препоръчайте ми сериозен курс по Гръцки език
Курсове Маникюр София
Хоро в София
Йога Стара Загора
Swing танци в София хоби
Курсове Маникюр и Педикюр
Уроци по Английски език София
Урок по Немски език
Уроци по Математика Красна поляна
История на Бургас
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ