verified
plus

Школа по програмиране и роботика "SparkLab" Academy

София, България
Всички обучителни програми в SparkLab са основани на образователните методи – „конструкционизъм“ и „проектно-базирано обучение“. Последните проучвания в образователните технологии показват, че проектно-базираното обучение и работата с физически обекти правят усвояването на материала по-лесно и по-достъпно за децата.
Place:
Public place
Teaching language:
English
Bulgarian
Profile is:
Views: 1796 times
Visitors: 568
Last online: 05.07.23
Преподава по Teaching Price

Software programming lessons and courses

grade 1 - 4
grade 5 - 8
5 - 8 years
още »
9 - 12 years
Beginners
Mid level
price negotiable

Lessons on robotics

grade 1 - 4
grade 5 - 8
5 - 8 years
още »
9 - 12 years
Beginners
Mid level
price negotiable
Extra skills на Школа по програмиране и роботика "SparkLab"
With parking
Additional information and experience за Школа по програмиране и роботика "SparkLab"

SparkLab е създаден за нашите деца

 

Когато нашите деца постъпиха в училище, разбрахме, че въпреки прогреса, настъпил в образователната система, в България все още се използват твърде остарели методи, програми и концепции в образованието. Учебното съдържание, насърчаващо творческото, иновативно и модерно мислене, е рядкост, за сметка на заучаването на формули и дати.

 

Защо избрахме програмите на LEGO® Education

 

Основите на методите, използвани в програмите на LEGO®  Education, са положени от Сеймур Паперт – създател на теорията за обучение "Конструктивизъм" (базирана на по-ранните разработки на Жан Пиаже) и програмния език Logo. Популярният днес език Scratch идва от същото място – създаден е от MIT Media Lab, съоснована от Сеймур Паперт. Заглавието на книгата на Сеймур Паперт – „Mindstorms: Children, Computers, and Powerful Ideas“ e използвана от LEGO® Education за линията им от образователни роботи – LEGO® MINDSTORMS®. Книгата „Mindstorms“ е свободно достъпна от сайта на MIT (Масачузетския технологичен институт), ако желаете да се запознаете с нея. Солидната научна подготовка, която седи зад тези програми, ни убеди, че този подход може да даде на децата нужните умения и знания в модерния свят и да запали в тях искрата за нуждата от познания, умения и творчество.

 

Искаме децата да са създатели, а не консуматори

 

Макар децата ни да умеят да работят бързо с компютри, таблети и смартфони, тези устройства, въпреки огромния потенциал, който предлагат, в 90% от случаите се използват за гледане на видеа, които някой друг е създал. Искаме децата да са творци, да създават и да развиват своите умения, а не да са просто консуматори на съдържание. За съжаление, тези умения няма как да бъдат придобити в традиционната образователна система – там програмите се обновяват бавно и не могат да реагират достатъчно бързо на постоянно променящите се технологии.

 

Gallery на Школа по програмиране и роботика "SparkLab"
Школа по програмиране и роботика

Регистрирайте се или влезте с Вашия профил
Изпрати съобщение
до Школа по програмиране и роботика "SparkLab"
Докладвай нередност

Отзиви


Подобни профили
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ