verified
plus

Школа за емоционално развитите Р. Детски клуб, център

София, България
Едно специално място, където емоциите са движеща сила и всеки може да дойде, да участва, да попита, да сподели или просто да поседи с нас!
Език на преподаване:
Английски език
Български език
Немски език
Руски език
Профилът е:
Прегледан: 2674 пъти
Посетители: 1219
Последно онлайн: 18.03.16
Със занимания по
Допълнителни характеристики на Школа за емоционално развитите Р.
За рожден ден
С аниматори
Психотерапевт
Специална педагогика
Сертификати и грамоти на Школа за емоционално развитите Р.
Школа за емоционално развитите Р.

Регистрирайте се или влезте с Вашия профил
Допълнителна информация и професионален опит за Школа за емоционално развитите Р.

Март месец вече е факт и програмата за март също е готова. :) Добре познатите вече занимания за бебоци продължават по утвърдения график, но заедно с това има и вече съвсем нови занимания. Продължаваме и с пълна пара групите по немски език за мъници вторник и събота. Макар да са ориентирани към към децата от 3 до 5, нека се чувстват поканени и всички сладурчета преди и след тази възрастова група. Основната задача е да играем заедно и да говорим на немски, така че всеки всеки, който е готов да играе с нас е добре дошъл. Времето за творчество и релаксация в петък също остава като важна част от програмата ни, както и срещите с Фин, където учим емоциите. 

 

Най-новата част от програмата ни е отворената дискусионна група за тийнейджъри - Как ли пък Не!. Елате и опитайте заедно с нас да дискутираме темите от живота в свободна от родители зона. Да поясня, присъствието на родител не е предвидено, НО съгласието на родител за участието в групата е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! 

 

 

И най-интересната част от програмата за март са съботните ни занимания, които ще са почти цял ден. Започваме с група по "Немски език за мъници", следвана от новото ни занимание "емоционална въртележка". "Емоционалната въртележка" вплита в себе си различни игри, творчество и психология, като всяка седмица ще има нова и различна тема. През март повлияни от християнския календар ще говорим за прошката, за честността и силата. Ще завършим съботата и с работилничка или семинар "Учим заедно", това занимание е предвидено да е в присъствието на родител, за да можем заедно да се учим на модели и похвати за общуване. 


Внимание! :) По-наблюдателите сигурно са забелязали обедната пауза между работилничките? :) Ето още нещо съвсем ново в Р.! За тези, които имат времето, желанието и възможността да посетят повече от едно занимание в събота има специално предложение, да обядваме заедно.:) Времето прекарано между 13:00-15:00ч е абсолютно безплатно и неангажиращо с конкретна дейност. Децата имат нужда от обедна почивка и това се подразбира. И така носете си обяд, който да хапнем заедно, да си разкажем някоя и друга история, да поседим на слънце, ако времето го позволява, да потичаме в градинката пред блока и с нови сили да се заловим с занимането ни от 15ч. :)

 

 

Основни тематики, с които се занимава "Р." - Школа за емоционално развитие:

 

Емоционални компетенции - Много е популярен термина "емоционална интелигентност". В зависимост от школата и теоретикът, развил своето виждане за емоционалната интелигентност, тя се определя по различен начин. В своята същност интелигентността е заложена по рождение и макар до известна степен да може да се развива, ние често я приемаме за даденост - "или я има, или я няма". Но причината аз да използвам "компетентност" е това, че компетентността е умение, което се учи, тренира и развива. Това е и нашата цел да обучим децата да са емоционално компетентни, а какво значи това: Да разпознават своите и чуждите емоции; да регулират интензивните, особено негативните, си емоции; да уважават и приемат чуждите емоции; развиване на чувство за емпатия; социално адекватни реакции, провокирани от своите и чуждите емоции.

Поведенчески отклонения - Още в ранна детска възраст могат да бъдат забелязани притеснителни признаци в поведението на детето, които да алармират родителите или специалистите, работещи с деца (учители, възпитатели и т.н), че има проблем в ежедневието на детето, който то съзнателно или несъзнателно изразява по този начин. Отделни признаци за това са именно непослушанието, агресията, липсата на внимание, хиперактивност, страх, паника, социална несигурност, нощни страхове и енурезис (изпускания) и други. Всяко едно от тези състояния ще разглеждаме подробно под формата на дискусии, тренинги и индивидуални консултации.

Сензорно-интегративни дисфункции - СИД характеризира проблеми свързани с възприемането и обработката на информация. Цялата заобикаляща ни информация бива приемана и обработвана от нас посредством сензорните ни канали (слух, зрение, обоняние, вкус, тактилност) и мозъка. Ако само брънка по веригата не функционира правилно и не предаде информацията или я отклони в грешна посока, води до малки или по-големи "странности" в поведението на децата, като липса на болка или свръхчувствителност към шум и допир. Предпочитания или отхвърляне на материи или предмети и много други. Сензорните занимания също ще са основна част от нашите занимания. 

Анти-стрес и отпускащи техники - В забързаното ни ежедневие, изпълнено с безкрайно много задачи и задължения, едно от основните умения за децата и за възрастните е възможността да могат да се успокояват в напрегнати ситуации или когато се чувстват преуморени и претрупани със задължения.

Галерия на Школа за емоционално развитите Р.
Школа за емоционално развитите Р.
Школа за емоционално развитите Р.
Школа за емоционално развитите Р.
Школа за емоционално развитите Р.
Школа за емоционално развитите Р.
Школа за емоционално развитите Р.

Регистрирайте се или влезте с Вашия профил
Изпрати съобщение
до Школа за емоционално развитите Р.
Докладвай нередност

Отзиви


Подобни профили
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ