verified
plus

Детска градина "Слънчо" Детска градина, ясла

Владая, България
Целодневна детска градина "Слънчо" - с. Владая.
Език на преподаване:
Български език
Профилът е:
Прегледан: 5618 пъти
Посетители: 2162
Последно онлайн: 11.03.22
С разширено изучаване на
Допълнителна информация и професионален опит за Детска градина "Слънчо"

Мисия на детската градина:

- Осигуряване правото на всяко дете за възпитание, обучение и развитие в комфортна социално-педагогическа среда. Развитие на комуникативните способности на децата и тяхното социално поведение и отношение. Формиране  качества  на бъдещи личности на 21 век.

- Изграждане на социално-психологическа и интелектуална готовност  на  децата за училище чрез осъществяване на възпитателно-образователна дейност от високо квалифицирани специалисти, запазвайки приоритет на играта, като основна дейност в детската градина.

- Осъществяване на ефективно обвързване на семейството със системата и организацията на предучилищното възпитание с цел съвместно изграждане на малката личност.

 

Визия:

Утвърждаване на детската градина като съвременен тип детско заведение, като желана от децата жизнена среда за индивидуално-личностното им съзряване чрез осъвременяване на възпитателно-образователния процес, управлението и съвременните форми на работа със семейството и обществеността.  

 

Основна цел:

- Стимулиране развитието на творческия потенциал на детската  личност,  постигане на социално-психологическа и интелектуална готовност на детето за училище и утвърждаване на неговата индивидуалност.

- Шанс на всяко дете за духовно, физическо, интелектуално, естетическо, социално-нравствено и емоционално-волево развитие.

 

Основни задачи:

- Утвърждаване на детската градина като реална  среда за творческо, интелектуално и индивидуално развитие на детето.

- Чрез оптимално управление да се гарантира адекватно поведение за конкурентноспособност и престиж.

- Хармонична координация между семейството и детската градина за удовлетворяване потребността на детето да живее в детско общество. Доброжелателен диалог и взаимно уважение между учители, деца и родители.

-Изграждане на отношение у детето към природата, духовните и социални ценности на съвременното българско общество, както и към собствената личност , чрез подходящи за възрастта му форми.

Изпрати съобщение
до Детска градина "Слънчо"
Докладвай нередност

Подобни профили
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ