Регистрирай се
4.6
image
Изпрати съобщение
Рейтинг 1.0 от 1 потребител
verified
plus

ЧПГ по информационни технологии и обществени комуникации А. Училище

Варна, България
IT Гимназия "Екзюпери" е призвана да гради личности на успеха - интелигентни, високообразовани, мислещи, отговорни, адаптивни, способни да вземат решения и управляват своето бъдеще, да работят за каузата на един по-добър свят.
Език на преподаване:
Английски език
Български език
Немски език
Профилът е:
Прегледан: 1499 пъти
Посетители: 772
Последно онлайн: 31.10.16
С разширено изучаване на
Допълнителни характеристики на ЧПГ по информационни технологии и обществени комуникации А.
Допълнителна информация и професионален опит за ЧПГ по информационни технологии и обществени комуникации А.

Кои сме ние?

 

Частна профилирана гимназия по информационни технологии и обществени комуникации "А." е създадена със Заповед на МОН РД 14-45/23.05.2001 г. ДВ бр. 59/ 03.07.2001 г.

В IT Гимназия "Екзюпери" е разработен най-новият технологичен профил на МОН, който съчетава учебния план на езикова и математическа гимназия с възможности за реализация и в двете направления: чуждоезиково и технологично.

 

Какво предлагаме?

Най-съвременното, модерно и адекватно на изискванията на технологичното развитие на обществото обучение;
Качествена общообразователна подготовка;
Профилиращи предмети: английски и немски език, информатика и информационни технологии;
Отлично обезпечена материална база за съвременен образователен процес;
Участия в международни проекти за културен обмен и учебни практики.

 

Международни стандарти.

На учениците се дава възможност да придобият знания за полагане на изпити за сертификатни нива по английски и немски език от В1, В2 до С1 спрямо Общата Европейска езикова рамка. По този начин перспективата за реализация в престижни международни университети е абсолютно постижима.
Обучението по информатика и информационни технологии е изпреварващо спрямо държавните стандарти с възможност за придобиване на международно сертифициране в областта на хардуера и компютърните мрежи към CompTIA и Cisco Academy, в областта на приложния софтуер към Microsoft  (на ниво Office Expert) и Adobe и в областта на програмирането към W3Schools и Microsoft.

 

Защо ни предпочитат?

Нашите ученици и техните родители, активно живеещи с динамиката на настоящето и със съзнанието за бъдещето, високо оценяват придобиването на езикова и технологична култура в новото информационно общество;
Ежегодният upgrade на компютърните системи и периферии, както и високо скоростният Internet, осигурен посредством широколентова оптична система за пренос на данни, удовлетворяват критериите за ефективна работа в Глобалната мрежа и ни прави училище без конкуренция;
Всички ученици, които се намират във всяка една точка на територията на училището, могат да използват и безжичната обвързаност за неограничен достъп до Internet.
Системата за родителски контрол "Електронен дневник" дава възможност на всеки родител да следи успеха и поведението на своето дете посредством Internet.
В Платформа за виртуално обучение има разработени учебни материали, които продължават учебния процес извън рамките на училищната сграда.

 

Кои са нашите учители?

Преподавателският екип е млад и амбициозен, намиращ баланс между традиционните и иновационни методи на обучение. Основна форма на обучение – диалог, като се дават шансове за собствено проучване и интерпретиране на вълнуващи учениците теми. Ежегодно гостуват учители – чужденци.

Галерия на ЧПГ по информационни технологии и обществени комуникации А.
ЧПГ по информационни технологии и обществени комуникации А.
ЧПГ по информационни технологии и обществени комуникации А.
ЧПГ по информационни технологии и обществени комуникации А.
ЧПГ по информационни технологии и обществени комуникации А.

Регистрирайте се или влезте с Вашия профил
Изпрати съобщение
до ЧПГ по информационни технологии и обществени комуникации А.
Докладвай нередност

Отзиви


Подобни профили
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ