verified
plus

Частно основно училище "Проф. Николай Райнов" School

София, България
Като всяко валдорфско училище по света, и нашето е рожба на любовта, грижата и задружните усилия на родители и учители. Нашата цел е и то, заедно с децата ни, да изкласи от първи до дванайсети клас и да се превърне в първата валдорфска гимназия в България.
Profile is:
Views: 6383 times
Visitors: 2683
Last online: 14.04.24
With advanced study of
Extra skills на Частно основно училище "Проф. Николай Райнов"
With parking
Language school
With study
Primary
Primary school
Additional information and experience за Частно основно училище "Проф. Николай Райнов"

За нас

 

Какво предлага ЧОУ „Проф. Николай Райнов”?

✓  Индивидуален подход към всяко дете според уникалните му нужди, дадености и таланти
✓  Развиване в еднаква степен на интелект, креативност, артистичност и социални умения
✓  Насърчаване на самостоятелност, изобретателност, общителност и съпричастност
✓  Създаване на жива връзка на учениците с учебния материал, чрез която да научат повече за себе си и да добият опит от заобикалящия ги свят
✓  Изучаване на чужди езици, музика, спорт, занаятчийство, градинарство, евритмия, театър
✓  Поддържане на тясна и ежедневна връзка с природата и възпитаване на любов и отговорност към нея
✓  Развиване на стремеж към доброто, красивото и търсенето на истината.

 

Защо да избера валдорфското училище?

С над 1000 училища в 61 страни на пет континента, валдорфската педагогика събира все повече поддръжници и последователи, като това е най-голямата и бързо развиваща се мрежа от независими нестопански образователни институции в света. Все повече хора разбират, че бъдещето е в ръцете на хората, които могат да създават, а не на тези, които са научени да изпълняват. Възпитавайки уверени и творчески личности, валдорфските училища по света дават на обществото изключително добре развити в естетическо, морално и интелектуално отношение млади хора, които бързо и лесно се адаптират във всякаква среда.

Познанието на Рудолф Щайнер за човешкото развитие показва, че в най-ранна детска възраст малките имат нужда да играят и чрез подражание да опознават себе си и света. Едва след седмата година и смяната на зъбите настъпва времето в човешкото развитие, когато детето е готово да получава знания. Те обаче трябва да се преподават по жив и интересен за децата начин, а не чрез абстрактни и академични понятия. Затова и обучението между 7 и 14 години във валдорфските училища е свързано с много движение, игри, изкуство и ритмични упражения. Те помагат на детето да приеме новите знания не само с главата си, но и да ги преживее чрез чувствата и движенията на цялото си тяло. Широко застъпените занимания по различните изкуства (рисуване, музика, танци и театър) помагат на децата да изразяват чувствата си и да работят за емоционалното си израстване.

 

Сдружение „Училище за нашите деца“

 ЧОУ „Проф. Н. Райнов” е основано от сдружение „Училище за нашите деца”, с идеална цел, в обществена полза – инициатива от родители, учители и антропософи, които искат да разпространяват и развиват валдорфската педагогика в България.

През есента на 2011 г. училището стартира с две деца и един преподавател в наета класна стая в единствената тогава валдорфска детска градина в София. Днес в училището, предучилищната група и школата по изкуства има над 50 деца, 6 основни учители и още 13 преподаватели по различните предмети и изкуства. Училището се помещава в лицензирана двуетажна къща в центъра на София и има своя „Зелена градинка”, в която децата се учат да отглеждат биологично чисти плодове и зеленчуци.

Към 2016 година, лицензът на училището е за основно образование – до 8 клас, а най-големите ученици се обучават в 7 клас. Дипломата, която децата получават е призната от МОН и българското законодателство.

От м. февруари 2016 г., училището има договор за лицензия със Съюза на Свободните Валдорфски Училища и официалното право да ползва имената „Валдорф“ и „Рудолф Щайнер“.

Валдорфското училище се управлява от общност от родители и учители, които заедно вземат решенията както за ежедневните дейности в училището, така и за бъдещото развитие на институцията. Училището е изцяло финансирано от таксите на родителите и дарения от социално отговорни организации.

Бъдещите ни планове включват основаване на гимназия до 12 клас, както и построяването на нова сграда, с голям двор, която да помещава училището, което се разраства с всяка изминала година.

Gallery на Частно основно училище "Проф. Николай Райнов"
Частно основно училище
Частно основно училище
Частно основно училище
Частно основно училище

Регистрирайте се или влезте с Вашия профил
Изпрати съобщение
до Частно основно училище "Проф. Николай Райнов"
Докладвай нередност

Отзиви


Подобни профили
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ