verified
plus

Частно Основно Училище "Монтесори Варна" Училище

Варна, България
Класните стаи са оборудвани по стандартите на Международната Монтесори Асоциация (AMI) за деца на възраст 6-12 години. Активното участие на родителите в образователния процес е задължително.
Език на преподаване:
Английски език
Български език
Профилът е:
Прегледан: 2529 пъти
Посетители: 1060
Последно онлайн: 31.03.22
С разширено изучаване на
Допълнителни характеристики на Частно Основно Училище "Монтесори Варна"
С детска градина
Начално училище
Основно училище
Допълнителна информация и професионален опит за Частно Основно Училище "Монтесори Варна"

Монтесори среда

Основната характеристика на Монтесори средата е, че учениците се научават да се справят с предизвикателствата на самостоятелното учене, да проявяват упоритост, която им позволява да се занимават с това, което обичат. Децата се научават, че самоуважението им не почива на празни похвали, а е наистина заслужено.

 

Вътрешна дисциплина

Системното развиване на вътрешна дисциплина във всеки един ученик идва основно от структурираната методика на преподаване и работа в класните стаи.

 

В началния етап учениците демонстрират изключително висока степен на отговорност към своята работа и посредством специални средства и техники се научават да се контролират. Резултатът е класна стая, в която всеки ученик е зает да следва високи амбиции и да се научи да владее себе си изпълнявайки своите задачи.

 

Работна етика

Помане на пълна отговорност. Освен че е стимулирано да развива самостоятелност и само да избира с какво да се занимава, всяко дете отговаря за това, да бъде подготвено с всички материали, необходими за уроците, да изпълнява всички поставени му задачи и да води точен отчет за свършената работа. Нашите Монтесори класни стаи за начално обучение дават на учениците значителна самостоятелност в тяхната работа. Няма го денят, в който учениците се движат вкупом, от час в час, по разписание на кратки блокове време. Няма я ролята на учителя като микроръководител на работата и задачите на учениците.

Галерия на Частно Основно Училище "Монтесори Варна"
Частно Основно Училище
Частно Основно Училище
Частно Основно Училище
Частно Основно Училище

Регистрирайте се или влезте с Вашия профил
Изпрати съобщение
до Частно Основно Училище "Монтесори Варна"
Докладвай нередност

Отзиви


Подобни профили
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ