verified

Частно основно училище "Мечтатели" Училище

Варна, България
ЧОУ "Мечтатели" формира личности на бъдещето със свободен дух, умеещи уверено да търсят предизвикателства, да откриват интелигентни решения и с непримиримост и смелост да мечтаят и сбъдват мечтите си!
Език на преподаване:
Английски език
Български език
Профилът е:
Прегледан: 3863 пъти
Посетители: 1368
Последно онлайн: 01.04.22
С разширено изучаване на
Допълнителни характеристики на Частно основно училище "Мечтатели"
Начално училище
Основно училище
Допълнителна информация и професионален опит за Частно основно училище "Мечтатели"

Частно основно училище "Мечтатели" e лицензиранo за обучение на ученици от първи до осми клас включително.

 

Екипът на Мечтатели си поставя амбициозната цел да бъде професионален пътеводител, даващ сигурна подкрепа и насоки по пътя към бъдещето на децата. Група бизнесмени, педагози и родители разработиха този проект след сериозен анализ на образователната ситуация и мониторинг на обществените потребности за успешна бъдеща реализация на младите хора.

 

Частно основно училище разработи своята иновативна образователна концепция на базата на уникален учебен план и успешни начини на преподаване. Определящи при разработката на учебния план са следните линии:

- Високо ниво на общообразователната подготовка, съобразено с ДОИ;

- Конкурентно езиково обучение по английски език, съответстващо на международните стандарти и съответстващо сертифициране. Ще подготвяме учениците за тестовете на КЕЙМБРИДЖ (Cambridge ESOL) – най-престижната и разпознаваема изпитна система в света. Сертификатите, които получават явилите се на тези изпити, са успешен „вход” към най-авторитетните колежи, университети и компании в световен мащаб. Явяването на изпити е планомерен процес, който обхваща учениците от 2 до 4 клас и обективно отразява достигнатото през учебната година ниво. Цялостното обучение по английски език в начален етап е насочено към достигане на ниво А2 по Европейската езикова рамка (CEFR). В начален етап на обучение (1 – 4 клас) според учебния план на ЧОУ „Мечтатели” са предвидени значителен брой часове по английски език. В учебната програма задължителните часове са съчетани с избираеми часове по език. По този начин обучението по чужд език е съобразено с действащите учебни програми на МОН, покрива държавните образователни изисквания (ДОИ) и същевременно е насочено към подготовка на децата за явяване на изпити, позволяващи им да покрият нива на Европейската езикова рамка (CEFR).Обучението по английски език започва още от детската градина.

- Обучение по Руски език в две направления: граматика и литературен руски език за рускоговорящи деца и руски език за чуждоговорящи деца.

- Подготовка за оценяване по Европейските стандарти PISA, PIRLS - програми за международно оценяване на учениците, които не са пряко свързани с изискванията на националните учебни програми, но са приложими и достъпни за повечето държави. PISA измерва постиженията на учениците в контекста на образователните цели, дефинирани от обществото.;

- Адекватност на получените знания и умения спрямо обществените потребности на всяка личност – обучение по предприемачество по програмата на Джуниър Ачийвмънт и потребителска култура. С помощта на Джуниър Ачийвмънт България обучаващите се придобиват практически знания за света на бизнеса. Повече от 250 корпорации и държавни институции ежегодно са домакини на ученици на Джуниър Ачийвмънт България за инициативата „Мениджър за един ден”, а над 40 компании подкрепят финансово дейността на Джуниър Ачийвмънт България. Обучението по Предприемачество за нас е още един начин да развием и обогатим личността на всеки един от нашите ученици.;

- Образовани съвременни личности с умения по информационни технологии и програмиране;

- Йога в класната стая. Приоритетно са залегнали няколко основни принципа – обучение с ниско ниво на стрес, интересно учене, ненатрапчиво и трайно придобиване на знания с минимално разпиляване на енергия. За реализиране на тези идеи екипът на училището внедрява в работата си системата RYE (Research on Yoga in Education – изследване на йога в образованието), която е базирана на систематичното изучаване, вече 40 години, на ползите от включването на адаптирани според възрастта йога практики в работата с деца.;

- Развиване на логическото мислене с усилено изучаване на математика;

- Формиране на човешки ценности с приоритетно обучение в добри обноски и поведение;

- Развиване творческите заложби на учениците, посредством разнообразни извънкласни дейности;

- Спортна интелигентност, здраве и физическа издръжливост – практикуване на разнообразни спортове, според нуждите на учениците.

 

ЧОУ Мечтатели е средище на образователни иновации и успешни педагогически практики. Осигурява на своите възпитаници наситено с положителни емоции училищно ежедневие в модерна среда, изпълнена с удовлетвореност, позитивизъм и самочувствие. Високите и отговорни цели, които си поставя екипът, се реализират посредством проекто-ориентирано и личностно-ориентирано обучение. Високото качество на образователно-възпитателния процес се постига благодарение на: високотехнологични методи и средства, реализирани от квалифицирани и изявени педагози, спокойна, комфортна и сигурна училищна среда. Задължителната подготовка се реализира двупластово, като всеки ученик и учител преминава периодично директорско тестуване, което определя сферата на допълнителната учебна подготовка. Улесняване усвояването на нови знания, повишаване на концентрацията, изграждането на качества и умения полезни в живота за всеки човек.

 

Решаването на всички педагогически ситуации се осъществява с помощта на съвременни ИКТ – интерактивни дъски, мултимедия, таблети, многомишкова технология и образователен софтуер.

 

Мислете за бъдещето на вашите деца днес!

Галерия на Частно основно училище "Мечтатели"
Частно основно училище
Частно основно училище
Частно основно училище
Частно основно училище
Частно основно училище
Частно основно училище

Регистрирайте се или влезте с Вашия профил
Изпрати съобщение
до Частно основно училище "Мечтатели"
Докладвай нередност

Отзиви


Подобни профили
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ