gold
verified
plus

Изабела Георгиева Tutor

ж.к. Дървеница, София, България map
Метростанция "Мусагеница", до 55-то училище
0876 343 100
Преподавател с дългогодишен опит, дипломиран в Санкт-Петерсбургска Държавна Консерватория "Н. Римски-Корсаков", дава частни уроци по цигулка или пиано, на български, руски и португалски език. Един учебен час е 40 минути. Тел. : 0876343100
Place:
Online
In teacher's house
Teaching language:
Bulgarian
Portuguese
Russian
Experience:
over 10 years
Profile is:
Views: 2546 times
Visitors: 1138
Last online: 07.06.22
Преподава по Teaching Price

Violin lessons

Preschool
grade 1 - 4
grade 5 - 8
още »
5 - 8 years
9 - 12 years
13 - 16 years
17 - 20 years
Over 20 years
Adults
Beginners
Mid level
Advanced
20 lv.

Solfeggio lessons

Preschool
grade 1 - 4
5 - 8 years
още »
9 - 12 years
Over 20 years
Adults
Beginners
20 lv.

Music Theory lessons

Preschool
grade 1 - 4
5 - 8 years
още »
9 - 12 years
Over 20 years
Adults
Beginners
20 lv.

Piano lessons

Preschool
grade 1 - 4
Beginners
20 lv.
Extra skills на Изабела Георгиева
Homeworks
Education City Specialty Degree Class
Санкт-Петербургска Държавна Консерватория Санкт-Петербург Цигулка Магистър 1994
Additional information and experience за Изабела Георгиева

Здравейте!

 

Казвам се Изабела и съм преподавател по цигулка с дългогодишен опит, Дипломирана съм в Санкт-Петерсбургска Държавна Консерватория "Н. Римски-Корсаков", като магистър на изкуствата, през далечната 1994 година. :)

 

Давам частни уроци по цигулка, на начинаещи и напреднали, на български, руски и португалски език, помощ при усвояване на материала от музикалното училище в началните класове, както и уроци за възрастни, желаещи да се докоснат до красотата на инструмента. За по-ползотворна работа, препоръчвам уроци 2 пъти седмично. При начинаещи, уроците по цигулка, солфеж и теория на музиката са съчетани. Един учебен час е 40 минути. 

 

Също така преподавам пиано на начинаещи. Уроците по пиано също са съчетани с уроци по солфеж и теория на музиката, като един учебен час отново е 40 минути. За по-ползотворна работа при деца и начинаещи, препоръчвам уроци 2-3 пъти седмично. Възможно е единият урок да е на живо, а другите два - online. Това се отнася само за уроците по пиано, цигулката изисква уроци само на живо. 

 

За контакт, моля използвайте посочения телефон. 

 

Защо е хубаво да свирим на музикален инструмент?

 

От една страна, заниманията с музика намаляват стреса, от друга, развиват въображението, дава възможност за емоционална и творческа изява или просто моменти на забавление и радост. Всичко това може да играе ролята на арт-терапия. В същото време, по време на свирене се стимулират едновременно и двете мозъчни полукълба, а това от своя страна подобрява значително езиковите умения и речта при малчуганите. Джесика Гран (когнитивен учен в Западния университет в Лондон/Онтарио) например твърди, че една година уроци съчетани с редовна практика, може да повиши коефициента на интелигентност с три точки. И в това няма нищо удивително, тъй като музикалното обучение стимулира същите части на мозъка, отговорни за логическото, аналитичното и математическото мислене. Редовната музикална практика в ранна възраст може да направи структурни промени в мозъка, които го правят по-ефективен, Деца, които са се обучавали няколко години да свирят на някакъв инструмент, (в ранна детска възраст това обикновено е пиано, цигулка, китара или блок-флейта), биха могли да обогатят речниците си с двадесет процента повече думи. От друга страна, музикалните занимания помагат на детето по-добре да изразява своите емоции, да общува, да развива своите двигателни умения и други качества, като артикулация и ритъм, подобрява общото му състояние и самочувствие. Също така подобрява паметта, изгражда добри навици като фокус и постоянство, усърдие и творчество, увеличава пространствено-времевите способности, които помагат в математиката, науката и инженерството. 

 

Желая успех, дерзайте и бъдете здрави! :)

Изпрати съобщение
до Изабела Георгиева
Докладвай нередност

Подобни профили
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ