verified

Георги А. Tutor

Варна, България
Завършил съм Българска филология във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий” през 2004 г., като година по-рано станах лауреат на награда от Национална филологическа конференция от Секцията по българска литература. Преподавал съм по български език и литература като студент (в рамките на задължителния педагогически стаж) в елитната за В. Търново Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров”.
Place:
Online
In teacher's house
Student's place
Public place
Teaching language:
Bulgarian
Profile is:
Views: 1653 times
Visitors: 899
Last online: 04.05.18
Преподава по Teaching Price

Literature lessons and courses

Candidates high school
Graduates - Exams
Candidate students
още »
grade 5 - 8
grade 9 - 12
price negotiable

Bulgarian language lessons and courses

Candidates high school
Graduates - Exams
Candidate students
още »
grade 5 - 8
grade 9 - 12
price negotiable
Education City Specialty Degree Class
ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" Велико Търново Българска филология Бакалавър 2004
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" Бургас Екология и опазване на околната среда Магистър 2019
Additional information and experience за Георги А.

Въпреки че професионално не се занимавам с преподавателска дейност, литературознанието – теоретическо и практическо – си остава моя голяма страст до ден-днешен, като периодично се интересувам и от новостите в учебните програми по БЕЛ от V до XII клас. По мои наблюдения в повечето училища в страната предметът не се преподава качествено, като подходът към произведенията на художествената словесност често е „претупан”, което се дължи най-вече на недостатъчния брой часове, особено в гимназиалния курс на обучение, както и на свръхконцентрираното и неадекватно структурирано учебно съдържание. 

 

Категорично не съм привърженик на т. нар. „мечешки” услуги, затова отказвам да пиша наготово домашни, както и да преразказвам сюжети! Това си е Ваше задължение, при това за Ваше добро в краткосрочен и дългосрочен план, а от мен се изисква да Ви дам необходимите знания и указания как да се справите с поставената задача, след което да проверя доколко успешно сте я реализирали, и ако се налага – да Ви я възложа отново за изпълнение.

 

Моята основна цел като преподавател ще бъде ученикът да придобие специфични условни рефлекси към литературния текст и анализационни умения, което изисква запознаване с утвърдени във времето и практиката алгоритми за разбор на произведенията на художествената словесност, сформиране на понятиен инструментариум и изграждане на умения за писане на аргументативен текст съобразно изискванията на съответния научно-учебен жанр.

 

По отношение на българския книжовен език уроците ще бъдат кратки, точни и ясни, като ще акцентирам върху практическите упражнения за усвояване на основните граматически, правописни и пунктуационни правила.  

 

Изпрати съобщение
до Георги А.
Докладвай нередност

Подобни профили
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ