platinum
verified
plus

Владимир Вълчев Учител

ул. „Попова шапка“ 44 , 1505 София, България map
Здравейте! Казвам се Владимир Вълчев. От дете свиря на пиано и голямата ми любов към музиката ме подтикна да стана пианист. От почти 10 години се занимавам с преподаване, което правя с голяма страст и любов! За мен и моя творчески път може да прочетете повече в моята биография. Ще се радвам да споделя наученото през тези години с вас! Можете да чуете мои изпълнениея тук: https://youtu.be/ktRnCPanrA0?si=W7u2rDxwsXP6-NIs https://youtu.be/GIoiNICaGGU?si=fFqMsT7lO3lKS5dg
Място:
Онлайн
При учителя
При обучаемия
Език на преподаване:
Английски език
Български език
Италиански език
Имам стаж:
от 5 до 10 години
Профилът е:
Прегледан: 1066 пъти
Посетители: 597
Последно онлайн: 19.02.24
Преподава по Преподава на Цена

Уроци по Пиано

1 - 4 клас
5 - 8 клас
9 - 12 клас
още »
5 - 8 годишни
9 - 12 годишни
13 - 16 годишни
17 - 20 годишни
Начинаещи
Средно ниво
Напреднали
цена по договаряне
Образование Град Специалност Степен Випуск
НМА "Проф. Панчо Владигеров" София Пиано, инструментален профил Магистър 2010
Допълнителна информация и професионален опит за Владимир Вълчев

Владимир Вълчев е роден в град Ямбол, където са и неговите първи стъпки в света на музиката. Започва да учи пиано при Здравка Гроздева и Шаке Бабикян. След решението да се занимава професионално с пианото, Владимир се свързва и започва работа с Юлия Ненова, дългогодишен преподавател в НУМСИ Бургас, която успешно го подготвя за приема му в Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров", в гр. София.

Владимир завършва инструменталния факултет на НМА в класа по пиано на проф. Марина Капацинская. По време на следването си работи с изтъкнати преподаватели като проф. Ружка Чаракчиева и проф. Ангел Станков.

Владимир изнася солови и камерни концерти в повечето големи български градове, между които София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Габрово, Добрич. Съвместно с квартет "Анима" изпълняват за първи път в България клавирния квинтет на Николай Метнер. Владимир е свирил неколкократно като солист с Камерен оркестър "Дианополис", Ямбол. Участва активно във фестивали и майсторски класове в България, Италия, Малта, Швеция, където се изявява като солист и камерен музикант.

През 2019 година бе поканен да изнесе шест рецитала в рамките на фестивала "The International Holland Music Sessions", Нидерландия.

Сред преподавателите, с които Владимир работи, са световни имена като проф. Масимилиано Дамерини, проф. Клаудио Мартинес Менер, проф. Винченцо Балцани, проф. Бруно Канино, проф. Енрико Паче, проф. Матс Видлунд, проф. Людмил Ангелов.

През 2015 година творческият му път го среща с именитата пианистка и преподавателка проф. Нина Тичман. Работата с нея го въвежда в света на така наречения подход „Таубман“ към свиренето на пиано. Нищо по-демотивиращо няма от това един млад пианист да не може да изсвири дадено място в пиесата, която учи, заради затруднения, които водят до стягане и болки! С методa "Таубман" това може да се предотврати. Той спомага за изграждане на солидна клавирна техника, стъпила на свобода и контрол на движениеята на ръцете. За него можете да прочетете още тук: https://www.pianistmagazine.com/blogs/what-is-the-taubman-approach-and-how-can-it-help-me-improve/

Владимир Вълчев има няколко награди от национални и международни конкурси включително първа награда на международния конкурс „Città di Pesaro“ град Пезаро, Италия; трета наградана националния конкурс за българска музика "Върбан Върбанов", град Бургас; първа награда в категорията за камерна музика на международния конкурс "Надежди, таланти, майстори", град Добрич.

Галерия на Владимир Вълчев
Изпрати съобщение
до Владимир Вълчев
Докладвай нередност

Подобни профили
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ