verified
plus

Училище "Духовно училище" Училище

Момчилград, България
СОДУ е Средно Общообразователно Духовно Училище в град Момчилград. Духовното училище извършва обучение на ученици от 8 до 12 клас.
Език на преподаване:
Английски език
Български език
Турски език
Профилът е:
Прегледан: 3653 пъти
Посетители: 1405
Последно онлайн: 22.07.21
С разширено изучаване на
Допълнителни характеристики на Училище "Духовно училище"
Гимназия
Допълнителна информация и професионален опит за Училище "Духовно училище"

СОДУ – гр. Момчилград се финансира от  спонсори. През годините 1992 г. до 1995 г. спонсор на училището е Дианет Вакфъ/фондация "Дианет"/, от 1995г. до 1998 г. спонсорството е поето от Фондация Балкани – София. От септември 1998 г. по споразумение на Република България и Турция спонсорирането е прехвърлено пак на Фондация Дианет. Същевременно през 1999 година между Фондация Диянет Вакфъ и Главно мюфтийство на мюсюлманите в Република България  се подписва протокол, с който се утвърждава финансовото и общото сътрудничество.

 

До настоящия момент в СОДУ – Момчилград са се дипломирали 503, от които 117 момичета и 386 момчета. Те имат всички права да кандидатстват във всички висши училища. Сред завършилите духовното училище в гр. Момчилград има ученици, които са завършили висшето си образование и са се реализирали в различни сфери във и извън страната.

 

През учебната 2011/2012 г. в СОДУ гр. Момчилград обучението се провежда в 6 паралелки. Общият брой на учениците е 83, от които 29 момичета и 54 момчета. СОДУ гр. Момчилград осигурява безплатен пансион и безплатна закуска, обяд и вечеря на своите ученици. Общият брой на персонала е 22 души, от тях 15 педагогически персонал и 7 обслужващ.

Галерия на Училище "Духовно училище"
Училище
Училище
Училище

Регистрирайте се или влезте с Вашия профил
Изпрати съобщение
до Училище "Духовно училище"
Докладвай нередност

Подобни профили
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ