gold
verified
plus

Таня Иванова Учител

ул. „Пиротска“ 5 , 1000 София, България map
Онлайн обучение от дългогодишен преподавател по български език и литература на ученици от 5 - 12 клас. Успешна подготовка за матури 7. ,10. и 12. клас, кандидатстудентски изпити.
Място:
Онлайн
При учителя
Обществено място
Език на преподаване:
Български език
Имам стаж:
над 10 години
Профилът е:
Прегледан: 289 пъти
Посетители: 188
Последно онлайн: 19.03.24
Преподава по Преподава на Цена

Уроци и Курсове по Литература - БЕЛ

НВО
Кандидат-гимназисти
Зрелостници - Матури
още »
Кандидат-студенти
5 - 8 клас
9 - 12 клас
13 - 16 годишни
17 - 20 годишни
Студенти
Възрастни
30 лв.
60мин.

Уроци и Курсове по Български език

НВО
Кандидат-гимназисти
Зрелостници - Матури
още »
Кандидат-студенти
5 - 8 клас
9 - 12 клас
9 - 12 годишни
13 - 16 годишни
17 - 20 годишни
30 лв.
60мин.
Допълнителни умения на Таня Иванова
Решаване на домашни
Образование Град Специалност Степен Випуск
ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" Велико Търново Българска филология Магистър 1972
Допълнителна информация и професионален опит за Таня Иванова

                                                                        Онлайн обучение

5.клас - БЕЛ - В 5. клас се полага основата на българската граматика, затова предаваният материал трябва след всеки урок да бъде разбран от ученика, а не просто предаден както е в училище. Всеки нов урок и домашното към него трябва да бъде добре усвоен в частните уроци дори да се "върви" напред с 2-3 урока, за да стане ученикът по-активен в час и по-уверен в знанията си. Подготовката на петокласниците по БЕЛ е първата стъпка към матурата в 7.клас, затова трябва да бъде грижливо и качествено осъществена.

6.клас - БЕЛ - Тъй като пропуските на ученика могат да бъдат свързани с недобре усвоен материал по БЕЛ в 5.клас учителят работи с ученика както уроци за 6.клас и домашните към тях, за да бъде подготвен за следващия ден, така и теми от 5.клас до пълното им изясняване и научаване. Целта е не само да се предаде материала, а да бъде разбран, за да се повиши успеха в училище, а на матурата в 7.клас благодарение на доброто ниво от 6.клас да се постигне резултат над мн.добър (5).

7.клас - БЕЛ - Предстоящата учебна година е трудна за ученика, защото наред с новите уроци по БЕЛ в 7.клас учителят трябва да преговори качествено и тези от 5. и 6. клас, защото и те влизат в матурата, а това в училище не е заложено в програмата. Целта е след всеки урок ученикът да е напълно наясно с преподадения материал, което ще му даде възможност да повиши непременно успеха си по БЕЛ в училище. Стараем се да "вървим"напред с 2-3 урока  - така ученикът има стремеж да покаже своите знания пред другите и да влезе в ритъм на учене, който ще му даде възможност да направи в частните уроци 12 теста по формата на изпита, 3 пробни изпита, а родителите ще получават всяка седмица информация за нашата работа и оценките от тестовете. Работи се по определени критерии за изпита, определен брой точки.

11. и 12. клас - Матурата включва материала по литература от 11. и 12. клас и граматиката, изучавана до 8.клас, която до 12.клас вече е забравена. Това налага припомняне на правилата по български език и упражняването им чрез примерни тестове по формата на матурата. В новия вариант има много литературни въпроси (отворени и затворени) във втори модул, което означава, че учителят трябва да запознае ученика подробно със съдържанието на творбите (герои, теми, идеи, биография на автора) устно, за да се получат повече точки в този модул. В трети модул е 41 въпрос - интерпретативно съчинение или есе. След като вече е минал устния анализ върху произведенията, учителят диктува две страници интерпретативно съчинение за 23т. от 30точки. То е кратко, но всичките му компоненти отговарят на критериите, които комисията прилага при неговата оценка. Ако двата модула са на едно добро ниво тези 23точки могат да оформят общ успех от матурата:5.40-5.50.         

Ако ученикът реши да пише есе, учителят трябва да му диктува научни, литературни, философски доказателства, които той трябва да прибави към своите разсъждения, за да получи около 23 точки.

Изпрати съобщение
до Таня Иванова
Докладвай нередност

Подобни профили
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Брейк танци уроци
Курсове по Норвежки език
Курсове Маникюр София
Научи Английски в къщи
Индивидуални курсове по Английски
Тест по География
Оперативно Счетоводство
Тренировки по Волейбол за деца
Частни детски ясли Лозенец София
Тренировки по Футбол в София
Хип Хоп танци уроци Варна
Школи Народни танци за начинаещи
Фризьорски курс Плевен
Тестове по Математика 7 клас
Интерактивни уроци по Английски език
Частни уроци по Английски за деца
Уроци по Китара град София
Езикова школа София
Уроци по Английски език София
География на туризма
Езикови курсове Русе
Италиански език София
Курс Йога курсове
Курсове Руски език Бургас
Курсове Счетоводство Пловдив
Медитация и Пилатес в София
Онлайн Английски
Уроци по Физика за 7 клас
Курс по Английски Варна
Бокс тренировки за начинаещи
Школи по Народни танци
Уроци по Народни танци София Люлин
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ