verified

Светломир В. Учител

София, България
Здравейте, специализирал съм се да помагам на деца и хора, преживяли воден инцидент и/или със страх от водата, да се научат да плуват. Помагам и на хора с наднормено тегло, да го коригират.
Място:
Обществено място
Език на преподаване:
Английски език
Български език
Имам стаж:
от 5 до 10 години
Профилът е:
Прегледан: 1855 пъти
Посетители: 909
Последно онлайн: 11.09.23
Преподава по Преподава на Цена

Уроци по Плуване

1 - 4 клас
5 - 8 клас
9 - 12 клас
още »
5 - 8 годишни
9 - 12 годишни
13 - 16 годишни
17 - 20 годишни
Над 20 годишни
Студенти
Възрастни
Начинаещи
Средно ниво
Напреднали
цена по договаряне
Допълнителна информация и професионален опит за Светломир В.

Уроците по плуване – индивидуални и групови.

 

Индивидуални уроци по плуване.

Индивидуални уроци по плуване, според мен, са най-подходящата форма за обучение на деца или възрастни хора по плуване. Всяко дете или възрастен ученик има връх на концентрация и сила, съответно моменти на разсейване и слабост. При индивидуалните тренировки по плуване и умение на преподавателя този връх на концентрация може да бъде уловен и удължен. При това на ученика може да му бъде приятно. Респективно, когато ученикът има нужда от почивка и разведряване, добрият преподавател забелязва това и да може да даде по-леки упражнения или почивка.

 

От опита като преподавател, който съм събрал, предпочитам да давам индивидуални уроци поради следните причини:

- ученикът има пълното ми внимание по време на упражненията по плуване;

- при индивидуалните уроци се напредва над 4 пъти по-бързо. За да добиете представа, в индивидуална форма на обучение, колко може да  напредне за 4 урока дете, което не може да плува, може да разберете от видео уроците;

- по време на самостоятелните уроци може да се работи върху конкретен елемент от двигателната или дихателната техника на плуване на детето, който не му се удава добре.

 

Уникалност!  При индивидуалните уроци, които аз провеждам, има възможност за обратна видео връзка. При желание на ученика или неговия родител, заснемам определен елемент от плуването, върху който се работи. След урока му изпращам заснетия по време на урока материал. Така ученикът и неговия родител имат възможност да видят отстрани какви грешки допуска детето при плуване. Освен това, по този начин ученикът, може да проследи реалния напредък във времето, сравнявайки елементи по плуване от първи урок с втория урок, с третия урок и т.н.

Моментите на връх на концентрация и загуба на внимание при различните деца са различни. Това означава, че нуждата от игри във водата за освобождаване на вниманието при различните ученици настъпва по различно време. Ето защо в групова форма на преподаване се губи известна степен ефективност на обучението.

Ако човекът или детето имат страх от водата или от дълбочини, давам специфични за неговите нужди упражнения и с подходящ за него темп. Така, преминаването от плиткото към дълбокото на басейна се случва бавно, постепенно, без стрес и катаклизми. В група това се постига доста по-трудно.

Въпреки че, предпочитам да обучавам децата чрез индивидуални тренировки, ако се събере малка група начинаещи плувци, ще проведа и тяхното обучение.

 

Групови тренировки по плуване – предимства и недостатъци.

За разлика от индивидуални уроци по плуване, когато детето тренира плуване само понякога в групите по плуване могат да се съберат до 7-8 и повече деца. Положителното за децата при тренировките в група е възможността да се социализират, да се забавляват повече, да създават и развиват приятелства. Основното предимство е в това, че тренировките по плуване могат да придобият състезателен характер, децата се надпреварват едно друго кое ще направи нещата по-добре, създава се конкурентна среда. От друга страна, груповите уроци по плуване създават предпоставки децата да се разсейват. Когато са няколко в група, децата губят по-бързо концентрация отколкото при индивидуалните уроци. Вместо да слушат инструкциите по плуване, децата започват да се закачат и да играят с другите деца.

 

Друг важен момент е, че когато детето изгуби концентрация се повиша риска от потъване във водата. Когато обучава деца по плуване в по-голяма група на треньора му е трудно да следи  увеличаващия се риск от потъване едновременно при всички деца. Все пак основен момент при тренировките в басейна е безопасността на учениците.

 

Също така, някои деца усвояват упражненията по плуване по-бързо и по-добре от други. Изоставането на едни деца от групата води до забавяне на процеса на обучение по плуване на цялата група.

 

Записване за индивидуални уроци по плуване:

Ако съм спечелил Вашето доверие за индивидуални уроци по плуване, ме потърсете. Ако искате Вашето дете да се научи да плува в компанията на негов приятел, също можете да разчитате на моето внимание!

Изпрати съобщение
до Светломир В.
Докладвай нередност

Подобни профили
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Частен учител по Английски език София
Частни уроци по Руски език Варна
Зумба в София
Школи по Английски език Пловдив
Частни уроци по Математика Бургас
Модерен Балет школи
Детски школи по Футбол
Курсове Английски език Русе
Курсове по Фотография София
Уроци по Български език за 3 клас
Уроци по Народни танци София център
Немски език за деца в София
Курс по Гръцки Варна
Фризьорски курс Велико Търново
Йога Хасково
Пилатес упражнение техника
Тренировки по Футбол за деца
Немски език речник
Тренировки по Волейбол Варна
Уроци по Хоро
Уроци по Музика за 1 клас
Тренировка по Футбол
Курс по Немски София
Курсове по разговорен Английски
Уроци по Китара за начинаещи на Български
Курсове по Фризьорство
Курс по Ексел
Курсове Маникюр Пазарджик
Курсове по Немски в Германия
Уроци по Френски език Варна
Латино танци в София
Матура по Български
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ