Регистрирай се
verified
plus

Школа S. Школа, Курсове

София, България
S. - съвременно обучение по пиано.
Място:
Обществено място
Език на преподаване:
Английски език
Български език
Профилът е:
Прегледан: 97 пъти
Посетители: 64
Последно онлайн: 06.03.21
Преподавам Преподавам на Цена

Уроци по Пиано

още »
25 лв.
45мин.
Допълнителна информация и професионален опит за Школа S.

В S. уроците се различават от традиционните класически методи, преподавани в музикалните училища, класическите школи по пиано и класическите отдели на музикалните академии. Ние напълно интегрираме импровизацията и композицията като част от нашите програми –  учениците не само се учат да четат по ноти и да интерпретират вече написани произведения, но също така да говорят на езика, на който говорят големите творци – от Шопен до Фреди Меркюри, Чик Кърия и Ханс Цимер.

 

Интеграцията на композиция и импровизация в този съвременен метод на преподаване, всъщност  не е съвсем съвременен. Пиано артистите по времето на Бах са били точно такива музиканти – изпълнители, импровизатори и композитори. Към началото на 20-ти век обаче изкуството на импровизацията почти се загубва, заражда се джаза и импровизацията остава запазена марка на джаз музикантите. Само те имат привилегията да си "играят с музиката" наистина – тоест да изсвирят спонтанно някоя мелодия, която им се върти в ума – независимо дали са я чули някъде, или са си я измислили. Много малко от класически обучените музиканти могат да импровизират и да свирят по този начин – без ноти пред себе си.

 

Ние искаме да избегнем тази зависимост от нотите, като същевременно стъпим на добрите основни практики от класическото образование. Учим се и подкрепяме спонтанната игра и креативността. Важно е да можем да сътворим нещо ново. В процеса на учене в S., по забавен начин се търси и изгражда уникалният, автентичен глас, усвоява се езикът от А до Я, поощрява се изследователският дух, зачитат се вкусовете, предпочитанията и силните страни на всеки ученик. Музиката се разглежда в контекста на живота, а не като отделна, изолирана единица. Идеалната цел би било всеки да започне да звучи "като себе си", като изгради свой разпознаваем стил и глас, било то за удоволствие, полу-професионално, или изцяло в професионално направление.

Галерия на Школа S.
Школа S.

Регистрирайте се или влезте с Вашия профил
Изпрати съобщение
до Школа S.
Докладвай нередност

Подобни профили
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ