verified

Професионална гимназия "ПГ по хранителни технологии и туризъм" Училище

Ямбол, България
"Професионална гимназия по хранителни технологии и туризъм" в гр. Ямбол предлага обучение в следните специалности - кетъринг, организация на хотелиерството и производство и обслужване на хляб, хлебни и сладкарски изделия.
Език на преподаване:
Български език
Профилът е:
Прегледан: 6212 пъти
Посетители: 2249
Последно онлайн: 13.10.16
С разширено изучаване на
Допълнителни характеристики на Професионална гимназия "ПГ по хранителни технологии и туризъм"
Гимназия
Допълнителна информация и професионален опит за Професионална гимназия "ПГ по хранителни технологии и туризъм"

След завършен 8-ми клас се предлагат обучения в следните специалности:

 

КЕТЪРИНГ

 

Кетъринг не е само осигуряване на храни и напитки. Понятието кетъринг означава доставяне, обслужване, полагане на грижа, старание, задоволяване.
Кетъринг е цялостно подготвяне и осъществяване на тържества, коктейли, вечери, конференции. Кетъринг спестява време и усилия, организира събития или мероприятия вместо вас и за вас.
Завършилите пълния курс на обучение придобиват квалификация по професията РЕСТОРАНТЬОР.
Подготовката по специалност "Кетъринг" дава възможност за успешна реализация в системата на туризма и отдиха - туристически комплекси, ресторанти, заведения за отдих и развлечение и други с ресторантьорска дейност.

 

Обучението включва:

 

- Технология на кулинарните изделия за кетъринг;
- Обслужване при кетъринг;
- Естетика и дизайн;
- Професионална етика и туристическо поведение;
- Сомелиерство (дегустация на вина);
- Информационни технологии в туризма;
- Предприемачество и бизнес комуникации;
- Изучаване на Aнглийски език;
- Втори чужд език и др.

 

Балът се образува като сбор от оценките по:
Български език и литература + математика + утроената оценка по география.

 

ОРГАНИЗАЦИЯ НА ХОТЕЛИЕРСТВОТО

 

Завършилите тази професия "Хотелиер" ще са подготвени да ръководят и контролират дейности свързани с обслужването на туристи и да организират работата във всички сектори на хотелския комплекс. Завършилите пълния курс на обучение придобиват квалификация по професията ХОТЕЛИЕР. Подготовката по специалност "Организация на хотеиерството" дава възможност за организиране и на собствен бизнес в хотелиерството.

Балът се образува като сбор от оценките по:
Български език и литература + математика + утроената оценка по география.

 

ПРОИЗВОДСТВО И ОБСЛУЖВАНЕ НА ХЛЯБ, ХЛЕБНИ И СЛАДКАРСКИ ИЗДЕЛИЯ

 

Българинът не може дори ден без хляб! И в най–трудните времена на трапезата ни е имало хляб и сол. С хляб и сол се посрещат скъпи гости. Няма обред или обичай в народната обрендна система, в който хлябът да не играе съществена роля. За нашия народ хлябът е издигнат в култ. За това вместо да каже "работя", българинът казва "изкарвам си хляба".
В тази специалност се подготвят специалисти за производство на хляб и хлебни изделия. Завършилите тази специалност получават професионална квалификация "Хлебар сладкар"
Те могат да работят във всички фирми за производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия.
Професионалната си подготовка учениците придобиват в добре обзаведена учебна работилница, в която се произвеждат над 15 вида закуски и богат асортимент сладкарски изделия, при което те добиват не само умения и навици за производствена дейност, но и естетически вкус, всеотдайност към работата и любов към професията.
Знанията и уменията си демонстрираме на традиционните изложби-базари, регионални и национални състезания “Най-добър млад хлебар и сладкар”, на международното изложение “Булпек”, на които се класираме на призови места и това доказва, че сме сред най-добрите в страната. По време на състезанията, преставителните отбори демонстрират прецизност на работа и екипност и са награждавани с дипломи, грамоти и медали.
Усилията на преподавателите са насочени към провеждане на ефективен учебен процес, който да позволи на нашите ученици да реализират професионалните си възможности и майсторство в най-престижните фирми в града и региона, а добрата теоретична подготовка им позволява да продължат образованието си във висши училища и университети.

Балът се образува като сбор от оценките по:
Български език и литература + математика + утроената оценка по география.

 

За 30 % от местата за ОКС Бакалавър" – редовно обучение в Университет по хранителни технологии - гр. Пловдив, се състезават помежду си завършилите професионална гимназия по съответните специалности.

 

Галерия на Професионална гимназия "ПГ по хранителни технологии и туризъм"
Професионална гимназия
Професионална гимназия
Професионална гимназия
Професионална гимназия

Регистрирайте се или влезте с Вашия профил
Изпрати съобщение
до Професионална гимназия "ПГ по хранителни технологии и туризъм"
Докладвай нередност

Отзиви


Подобни профили
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Подготовка за матура по Философия
Курс Немски Русе
София Фитнес
Зумба танци за отслабване
Немски език Варна
Шофьорски Курсове Ямбол
Икономическа География
Тренировки по Баскетбол Варна
Латиноамерикански танци София
Латино танци за начинаещи
Уроци по БЕЛ за 5 клас
Частни детски градини Люлин
Салса училище София
Курс Бизнес Руски
Изучаване на Английски език по интернет
Уроци и курсове курс по Народни танци
Частни уроци по Български език Варна
Курсове по Английски език Варна
Курс по Фотографии
Частни уроци по Математика Пазарджик
Школа по Английски език
Компютърни курсове Пловдив
Латино начинаещи и напреднали
История на Балканите
Модерен Балет школи
Клипове уроци по Брейк танци
Уроци по Математика София
Уроци по Испански
Частни уроци по Български
Варна История
Клуб по Народни танци Витоша
Да научим Английски
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ