С разширено изучаване на |
---|
Допълнителни характеристики на Професионална гимназия "ПГ по хранителни технологии и туризъм" |
---|
Гимназия
|
Допълнителна информация и професионален опит за Професионална гимназия "ПГ по хранителни технологии и туризъм" |
---|
След завършен 8-ми клас се предлагат обучения в следните специалности:
КЕТЪРИНГ
Кетъринг не е само осигуряване на храни и напитки. Понятието кетъринг означава доставяне, обслужване, полагане на грижа, старание, задоволяване.
Обучението включва:
- Технология на кулинарните изделия за кетъринг;
Балът се образува като сбор от оценките по:
ОРГАНИЗАЦИЯ НА ХОТЕЛИЕРСТВОТО
Завършилите тази професия "Хотелиер" ще са подготвени да ръководят и контролират дейности свързани с обслужването на туристи и да организират работата във всички сектори на хотелския комплекс. Завършилите пълния курс на обучение придобиват квалификация по професията ХОТЕЛИЕР. Подготовката по специалност "Организация на хотеиерството" дава възможност за организиране и на собствен бизнес в хотелиерството. Балът се образува като сбор от оценките по:
ПРОИЗВОДСТВО И ОБСЛУЖВАНЕ НА ХЛЯБ, ХЛЕБНИ И СЛАДКАРСКИ ИЗДЕЛИЯ
Българинът не може дори ден без хляб! И в най–трудните времена на трапезата ни е имало хляб и сол. С хляб и сол се посрещат скъпи гости. Няма обред или обичай в народната обрендна система, в който хлябът да не играе съществена роля. За нашия народ хлябът е издигнат в култ. За това вместо да каже "работя", българинът казва "изкарвам си хляба". Балът се образува като сбор от оценките по:
За 30 % от местата за ОКС Бакалавър" – редовно обучение в Университет по хранителни технологии - гр. Пловдив, се състезават помежду си завършилите професионална гимназия по съответните специалности.
|
Галерия на Професионална гимназия "ПГ по хранителни технологии и туризъм" |
---|
Регистрирайте се или влезте с Вашия профил |