verified

Професионална гимназия "ПГ по хранителни технологии и туризъм" Училище

Ямбол, България
"Професионална гимназия по хранителни технологии и туризъм" в гр. Ямбол предлага обучение в следните специалности - кетъринг, организация на хотелиерството и производство и обслужване на хляб, хлебни и сладкарски изделия.
Език на преподаване:
Български език
Профилът е:
Прегледан: 5360 пъти
Посетители: 2063
Последно онлайн: 13.10.16
С разширено изучаване на
Допълнителни характеристики на Професионална гимназия "ПГ по хранителни технологии и туризъм"
Гимназия
Допълнителна информация и професионален опит за Професионална гимназия "ПГ по хранителни технологии и туризъм"

След завършен 8-ми клас се предлагат обучения в следните специалности:

 

КЕТЪРИНГ

 

Кетъринг не е само осигуряване на храни и напитки. Понятието кетъринг означава доставяне, обслужване, полагане на грижа, старание, задоволяване.
Кетъринг е цялостно подготвяне и осъществяване на тържества, коктейли, вечери, конференции. Кетъринг спестява време и усилия, организира събития или мероприятия вместо вас и за вас.
Завършилите пълния курс на обучение придобиват квалификация по професията РЕСТОРАНТЬОР.
Подготовката по специалност "Кетъринг" дава възможност за успешна реализация в системата на туризма и отдиха - туристически комплекси, ресторанти, заведения за отдих и развлечение и други с ресторантьорска дейност.

 

Обучението включва:

 

- Технология на кулинарните изделия за кетъринг;
- Обслужване при кетъринг;
- Естетика и дизайн;
- Професионална етика и туристическо поведение;
- Сомелиерство (дегустация на вина);
- Информационни технологии в туризма;
- Предприемачество и бизнес комуникации;
- Изучаване на Aнглийски език;
- Втори чужд език и др.

 

Балът се образува като сбор от оценките по:
Български език и литература + математика + утроената оценка по география.

 

ОРГАНИЗАЦИЯ НА ХОТЕЛИЕРСТВОТО

 

Завършилите тази професия "Хотелиер" ще са подготвени да ръководят и контролират дейности свързани с обслужването на туристи и да организират работата във всички сектори на хотелския комплекс. Завършилите пълния курс на обучение придобиват квалификация по професията ХОТЕЛИЕР. Подготовката по специалност "Организация на хотеиерството" дава възможност за организиране и на собствен бизнес в хотелиерството.

Балът се образува като сбор от оценките по:
Български език и литература + математика + утроената оценка по география.

 

ПРОИЗВОДСТВО И ОБСЛУЖВАНЕ НА ХЛЯБ, ХЛЕБНИ И СЛАДКАРСКИ ИЗДЕЛИЯ

 

Българинът не може дори ден без хляб! И в най–трудните времена на трапезата ни е имало хляб и сол. С хляб и сол се посрещат скъпи гости. Няма обред или обичай в народната обрендна система, в който хлябът да не играе съществена роля. За нашия народ хлябът е издигнат в култ. За това вместо да каже "работя", българинът казва "изкарвам си хляба".
В тази специалност се подготвят специалисти за производство на хляб и хлебни изделия. Завършилите тази специалност получават професионална квалификация "Хлебар сладкар"
Те могат да работят във всички фирми за производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия.
Професионалната си подготовка учениците придобиват в добре обзаведена учебна работилница, в която се произвеждат над 15 вида закуски и богат асортимент сладкарски изделия, при което те добиват не само умения и навици за производствена дейност, но и естетически вкус, всеотдайност към работата и любов към професията.
Знанията и уменията си демонстрираме на традиционните изложби-базари, регионални и национални състезания “Най-добър млад хлебар и сладкар”, на международното изложение “Булпек”, на които се класираме на призови места и това доказва, че сме сред най-добрите в страната. По време на състезанията, преставителните отбори демонстрират прецизност на работа и екипност и са награждавани с дипломи, грамоти и медали.
Усилията на преподавателите са насочени към провеждане на ефективен учебен процес, който да позволи на нашите ученици да реализират професионалните си възможности и майсторство в най-престижните фирми в града и региона, а добрата теоретична подготовка им позволява да продължат образованието си във висши училища и университети.

Балът се образува като сбор от оценките по:
Български език и литература + математика + утроената оценка по география.

 

За 30 % от местата за ОКС Бакалавър" – редовно обучение в Университет по хранителни технологии - гр. Пловдив, се състезават помежду си завършилите професионална гимназия по съответните специалности.

 

Галерия на Професионална гимназия "ПГ по хранителни технологии и туризъм"
Професионална гимназия
Професионална гимназия
Професионална гимназия
Професионална гимназия

Регистрирайте се или влезте с Вашия профил
Изпрати съобщение
до Професионална гимназия "ПГ по хранителни технологии и туризъм"
Докладвай нередност

Отзиви


Подобни профили
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ