platinum
verified
plus

Онлайн Институт "УНИКАЛ/Академия Емоции & Хранене" Школа

ул. „27-ми юли“ 44 , 9000 Варна, България map
Курсоветте се провеждат в онлайн формат/ дистанционно
https://unikalonlineinstitute.com
УНИКАЛ Онлайн Институт предлага информиране, обучения, уебинари, превенция, консултиране и подкрепа в сферата на проблемно хранене, хранителни нарушения като анорексия, булимия, безконтролно преяждане /хиперфагия, както и при емоционално хранене и други сходни проблеми с хранене и тяло.
Място:
Онлайн
Език на преподаване:
Английски език
Български език
Профилът е:
Прегледан: 7450 пъти
Посетители: 2281
Последно онлайн: 21.02.24
Предстоящи Курсове Цена

Обучение Базов" Консултант по Мулти-Аспекти на Хранителни Нарушения"

595.00 лв.

Обучение Практично Консултиране При Преяждащо Емоционално Хранене

595.00 лв.

Обучение „Базов Консултант по мотивация и практики при нарушено хранене”

595.00 лв.

ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЕ “ИЗГРАДЕТЕ ЦЯЛОСТНА УВЕРЕНОСТ”

480.00 лв.

Онлайн обучение "Консултиране в подхода Интуитивно хранене"

595.00 лв.
Преподава по Преподава на Цена

Уроци по Социални умения

13 - 16 годишни
17 - 20 годишни
Над 20 годишни
още »
Студенти
цена по договаряне

Коучинг

17 - 20 годишни
Над 20 годишни
Студенти
цена по договаряне

Курс контрол върху храненето

13 - 16 годишни
17 - 20 годишни
Над 20 годишни
още »
Студенти
цена по договаряне

Уроци и курсове за Развитие на ума

13 - 16 годишни
17 - 20 годишни
Над 20 годишни
още »
Студенти
цена по договаряне

Курсове по Емоционална интелигентност

13 - 16 годишни
17 - 20 годишни
Над 20 годишни
още »
Студенти
цена по договаряне

Личностно развитие

17 - 20 годишни
Над 20 годишни
Студенти
цена по договаряне
Допълнителна информация и професионален опит за Онлайн Институт "УНИКАЛ/Академия Емоции & Хранене"

·  УНИКАЛ е официален международен клон и оторизиран обучителен партньор- Designated Educational Affiliate in Bulgaria на международната организация за професионалисти при хранителни нарушения iaedp™, с председател и член на борда на директорите към iaedp™ д-р Елисавета Павлова, която е и основател и обучител на УНИКАЛ.

 

·  Предлага информиране, обучения, уебинари, превенция, консултиране и подкрепа в сферата на класифицираните хранителни разстройства- анорексия, булимия, безконтролно преяждане (хиперфагия) и на другите 4-та и 5-та групи субклинични хранителни нарушения (според DSM-5).

 

·  Услугите ни са насочени в значителна степен и към субклиничните хранителни нарушения и другите широко разпространени, но също толкова заплашващи здравето и качеството на живот форми на нарушено хранене срещащи се при по-голяма част от населението през последните години.

 

·  Тези под-прагови форми на хранителни нарушения се характеризират с обсесивен стремеж към отслабване и преследване на непостижим идеал на слаба фигура; прекомерен страх от напълняване или от определени храни; хронично спазване на само наложени диети; прекомерно правене на упражнения или разход на физическа енергия;висока честота на ежедневно мислене за храна, хранене, тегло и тяло; чувство на загуба на контрол над храненето и съответно емоционално/преяждащо хранене; употреба на методи за прочистване или освобождаване от поетата храна;ниска самооценка и влошена представа за собственото тяло и други.

 

 За да разгледате видео курсовете ни за изграждане на увереност: емоционална, умстевена, в тялото, социална, личностна, духовна и уверена самооценка, както и оналйан курса за "Треньор по Увереност" кликнете на линка: https://tinyurl.com/yc59d6px

 

За да разгледате различните категории онлайн обучения, уебинари и курсове моля, посетете сайта ни на линка: https://unikalonlineinstitute.com/porachka/

 

Каним ви с радост да се абонирате за Новия YouTube Канал на УНИКАЛ: https://www.youtube.com/channel/UCyoRaJfsCJILTMRqew6QOPQ

 

За да следите най-новото от нас, ни последвайте на ФБ: https://www.facebook и на Инстаграм: https://www.instagram.com/unikal_eating

 

 НАУЧЕТЕ И ЗА НАЙ-НОВАТА НИ ИНИЦИАТИВА: 

КАМПАНИЯ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА ХРАНИТЕЛНИ НАРУШЕНИЯ„СИЛАТА НА РОДИТЕЛСКАТА ПОДКРЕПА“

Поредно събитие на Асоциация Уникал и Институт УНИКАЛ, в качеството си на Международен клон и Designated Educational Affiliate на iaedp™ – International Association of Eating Disorders Professionals за България и като обучителна организация – сътрудник към iaedp™ USA Institute for Eating Disorders, с председател д-р Елисавета Павлова.

Бихме искали с вълнение да ви поканим да се включите в Кампанията ни за превенция на хранителни нарушения „Силата на родителската подкрепа“!

Включете се в кауза, възможност за професионално партньорство или обучение, които ще помогнат на родителите на стотиците деца и младежи, застрашени и засегнати от хранителни нарушения в България. 

Мисия: Кампанията ни „Силата на родителската подкрепа“ е мотивирана от идеята за включване на родителите и близките/подкрепящи лица в превенцията и терапията на застрашените и засегнатите от хранителни нарушения деца и младежи в България.

Сериозна е статистиката за засегнатите от хранителни нарушения деца и младежи в България. По данни на национално представително проучване за хранителните навици у подрастващите, проведено от Центъра по обществено здраве през 2010 и 2011 г., 20 % от момичетата и 8% от момчетата на възраст между 10 и 19 г. са в риск в по-късен етап да развият някакво хранително разстройство – анорексия и булимия нервоза или друго.

Хранителните разстройства са различни нарушения в работата на мозъка, следствия от генетични или поведенчески причини. Проблемите с храненето могат да засегнат всеки един човек и няма застраховани. Най-тревожни са хранителните разстройства на децата и подрастващите, заради незавършения физиологичен разстеж на нервната им система и целия организъм.

Заболяванията са сериозни, но навременната помощ, ранната диагностика и комплексното лечение дават реален шанс за пълно възстановяване.

Родителите имат решаваща роля в превенцията, терапията и възстановяването от хранителните нарушения на децата си с правилен подход и избор на компетентен екип от специалисти.

Информираните родители са първите, които ще разпознаят сигналите на хранително нарушение в детето си и ще се намесят преди симптомите да причинят значими увреждания.

Асоциация УНИКАЛ е Първа Българска Организация за Хранителни нарушения в България основана 2011 г. Асоциация УНИКАЛ е официално част от листа с международни организации на световната организация FEAST – международна организация с нестопанска цел за родители и лица, които се грижат за близки, засегнати от хранителни разстройства. FEAST помага на родителите и семействата с безплатни програми и услуги като предлага необходимата подкрепа, информация, умения и инструменти, които да им служат по време на тяхното пътуване по пътя на възстановяването: https://www.feast-ed.org/

Ето защо ви каним като активисти в кампанията ни „Силата на родителската подкрепа“ и ви окуражаваме  да споделите в социалните  мрежи (с вашите близки, приятели, колеги, съученици, клиенти/пациенти, както и със специалисти от по-горе споменатите сфери) тази информация Ако се тревожите, че вашето дете е засегнато от някаква форма на нарушено хранене, ви предлагаме следната подкрепа:

 Безплатно помагало за родители намерете ТУК . За родители или близки на застрашени или засегнати от хранителни нарушения в електронен формат като електронна книга. Съдържа безценна практична информация, съвети, препоръки и стратегии за действия, която никъде другаде няма да намерите. Вижте евентуалните симптоми за анорексия, булимия и системно преяждане ТУК.

 Безплатен уебинар със заглавие „При проблеми с тяло, диетите ключ към хранителни нарушения“ на 27.02- Вторник от 19:00 часа – регистрирайте се ТУК

 Обучителен курс в онлай формат:
Защото първата стъпка на всеки родител е да бъде максимално информиран в тази сложна тематика на три-аспектни нарушения. За родители на застрашени или засегнати от хранителни нарушения, както и за всички заинтересовани да се обучават по темата, включващ психологичен, медицински и диетичен модул, характеризиращи хранителните нарушения- намерете повече информация ТУК.

 Безплатен валидиран за българската популация скрининг SCOFF въпросник за ранен скрининг на хранителни нарушения-ТУК

 Интересни и полезни статии по темата за подобпяване на негативен образ ня тялото намерете ТУК

 Кратко видео на д-р Елисавета Павлова „Срам, Стигма и Дискриминация при Хранителните Нарушения“ намерете ТУК

 Ръководство за подкрепа на родители и работещи с родители-повече информация ТУК

 Безплатна линия за подкрепа – намерете ТУК

 Консултации за родители – безплатни и платени от партниращите ни специалисти по градове- повече информация намерете ТУК

 Още безплатни родителски ресурси- статии, съвети и стратегии за подкрепа при Хранителни Нарушения намерете ТУК

 Ако желаете да се включите в екипа ни от професионалисти по хранителни нарушения и да консултирате в сферата на хранителните разстройства, ви каним да станете членове и асоциирани сътрудници с международното обучение с 5 сертификата на български и английски език ADII- международен престижен образователен статут от iaedp™ Institute on eating disorders научете повече ТУК

За да не пропускате най-новите ни публикации в социалните ни профили моля, последвайте ни на:

ФБ страницата на УНИКАЛ- : https://www.facebook.com/UNIKALOnlineInstitute ;

Страницата ни в Инстаграм – https://www.instagram.com/unikal_eating/ ;

Новият ни канал в YOU TUBEhttps://www.youtube.com/@UnikalOnlineInstitute2023

От д-р Елисавета Павлова (Основател на УНИКАЛ, обучител и инициатор на кампанията) и Константина Янкулска (координатор) с участието на целия екип на асоциация УНИКАЛ http://bia-unikal.org/ ; и Институт УНИКАЛ https://unikalonlineinstitute.com/

Галерия на Онлайн Институт "УНИКАЛ/Академия Емоции & Хранене"
Изпрати съобщение
до Онлайн Институт "УНИКАЛ/Академия Емоции & Хранене"
Докладвай нередност

Отзиви


Подобни профили
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ