platinum
verified
plus

Онлайн Институт "УНИКАЛ/Академия Емоции & Хранене" Школа

ул. „27-ми юли“ 44 , 9000 Варна, България map
Курсоветте се провеждат в онлайн формат/ дистанционно
https://unikalonlineinstitute.com
УНИКАЛ Онлайн Институт предлага информиране, обучения, уебинари, превенция, консултиране и подкрепа в сферата на проблемно хранене, хранителни нарушения като анорексия, булимия, безконтролно преяждане /хиперфагия, както и при емоционално хранене и други сходни проблеми с хранене и тяло.
Място:
Онлайн
Език на преподаване:
Английски език
Български език
Профилът е:
Прегледан: 8283 пъти
Посетители: 2408
Последно онлайн: 10.07.24
Предстоящи Курсове Цена

Обучение Практично Консултиране При Преяждащо Емоционално Хранене

595.00 лв.

Обучение „Базов Консултант по мотивация и практики при нарушено хранене”

595.00 лв.

Онлайн Обучение "ТРЕНЬОР ПО УВЕРЕНОСТ"

595.00 лв.

Онлайн обучение "Консултиране в подхода Интуитивно хранене"

595.00 лв.

Обучение Базов" Консултант по Мулти-Аспекти на Хранителни Нарушения"

595.00 лв.
Преподава по Преподава на Цена

Уроци по Социални умения

13 - 16 годишни
17 - 20 годишни
Над 20 годишни
още »
Студенти
цена по договаряне

Коучинг

17 - 20 годишни
Над 20 годишни
Студенти
цена по договаряне

Курс контрол върху храненето

13 - 16 годишни
17 - 20 годишни
Над 20 годишни
още »
Студенти
цена по договаряне

Уроци и курсове за Развитие на ума

13 - 16 годишни
17 - 20 годишни
Над 20 годишни
още »
Студенти
цена по договаряне

Курсове по Емоционална интелигентност

13 - 16 годишни
17 - 20 годишни
Над 20 годишни
още »
Студенти
цена по договаряне

Личностно развитие

17 - 20 годишни
Над 20 годишни
Студенти
цена по договаряне
Допълнителна информация и професионален опит за Онлайн Институт "УНИКАЛ/Академия Емоции & Хранене"

·  УНИКАЛ е официален международен клон и оторизиран обучителен партньор- Designated Educational Affiliate in Bulgaria на международната организация за професионалисти при хранителни нарушения iaedp™, с председател и член на борда на директорите към iaedp™ д-р Елисавета Павлова, която е и основател и обучител на УНИКАЛ.

 

·  Предлага информиране, обучения, уебинари, превенция, консултиране и подкрепа в сферата на класифицираните хранителни разстройства- анорексия, булимия, безконтролно преяждане (хиперфагия) и на другите 4-та и 5-та групи субклинични хранителни нарушения (според DSM-5).

 

·  Услугите ни са насочени в значителна степен и към субклиничните хранителни нарушения и другите широко разпространени, но също толкова заплашващи здравето и качеството на живот форми на нарушено хранене срещащи се при по-голяма част от населението през последните години.

 

·  Тези под-прагови форми на хранителни нарушения се характеризират с обсесивен стремеж към отслабване и преследване на непостижим идеал на слаба фигура; прекомерен страх от напълняване или от определени храни; хронично спазване на само наложени диети; прекомерно правене на упражнения или разход на физическа енергия;висока честота на ежедневно мислене за храна, хранене, тегло и тяло; чувство на загуба на контрол над храненето и съответно емоционално/преяждащо хранене; употреба на методи за прочистване или освобождаване от поетата храна;ниска самооценка и влошена представа за собственото тяло и други.

 

 За да разгледате видео курсовете ни за изграждане на увереност: емоционална, умстевена, в тялото, социална, личностна, духовна и уверена самооценка, както и оналйан курса за "Треньор по Увереност" кликнете на линка: https://tinyurl.com/yc59d6px

 

За да разгледате различните категории онлайн обучения, уебинари и курсове моля, посетете сайта ни на линка: https://unikalonlineinstitute.com/porachka/

 

Каним ви с радост да се абонирате за Новия YouTube Канал на УНИКАЛ: https://www.youtube.com/channel/UCyoRaJfsCJILTMRqew6QOPQ

 

За да следите най-новото от нас, ни последвайте на ФБ: https://www.facebook и на Инстаграм: https://www.instagram.com/unikal_eating

 

 НАУЧЕТЕ И ЗА НАЙ-НОВАТА НИ ИНИЦИАТИВА: 

КАМПАНИЯ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА ХРАНИТЕЛНИ НАРУШЕНИЯ„СИЛАТА НА РОДИТЕЛСКАТА ПОДКРЕПА“

Поредно събитие на Асоциация Уникал и Институт УНИКАЛ, в качеството си на Международен клон и Designated Educational Affiliate на iaedp™ – International Association of Eating Disorders Professionals за България и като обучителна организация – сътрудник към iaedp™ USA Institute for Eating Disorders, с председател д-р Елисавета Павлова.

Бихме искали с вълнение да ви поканим да се включите в Кампанията ни за превенция на хранителни нарушения „Силата на родителската подкрепа“!

Включете се в кауза, възможност за професионално партньорство или обучение, които ще помогнат на родителите на стотиците деца и младежи, застрашени и засегнати от хранителни нарушения в България. 

Мисия: Кампанията ни „Силата на родителската подкрепа“ е мотивирана от идеята за включване на родителите и близките/подкрепящи лица в превенцията и терапията на застрашените и засегнатите от хранителни нарушения деца и младежи в България.

Сериозна е статистиката за засегнатите от хранителни нарушения деца и младежи в България. По данни на национално представително проучване за хранителните навици у подрастващите, проведено от Центъра по обществено здраве през 2010 и 2011 г., 20 % от момичетата и 8% от момчетата на възраст между 10 и 19 г. са в риск в по-късен етап да развият някакво хранително разстройство – анорексия и булимия нервоза или друго.

Хранителните разстройства са различни нарушения в работата на мозъка, следствия от генетични или поведенчески причини. Проблемите с храненето могат да засегнат всеки един човек и няма застраховани. Най-тревожни са хранителните разстройства на децата и подрастващите, заради незавършения физиологичен разстеж на нервната им система и целия организъм.

Заболяванията са сериозни, но навременната помощ, ранната диагностика и комплексното лечение дават реален шанс за пълно възстановяване.

Родителите имат решаваща роля в превенцията, терапията и възстановяването от хранителните нарушения на децата си с правилен подход и избор на компетентен екип от специалисти.

Информираните родители са първите, които ще разпознаят сигналите на хранително нарушение в детето си и ще се намесят преди симптомите да причинят значими увреждания.

Асоциация УНИКАЛ е Първа Българска Организация за Хранителни нарушения в България основана 2011 г. Асоциация УНИКАЛ е официално част от листа с международни организации на световната организация FEAST – международна организация с нестопанска цел за родители и лица, които се грижат за близки, засегнати от хранителни разстройства. FEAST помага на родителите и семействата с безплатни програми и услуги като предлага необходимата подкрепа, информация, умения и инструменти, които да им служат по време на тяхното пътуване по пътя на възстановяването: https://www.feast-ed.org/

Ето защо ви каним като активисти в кампанията ни „Силата на родителската подкрепа“ и ви окуражаваме  да споделите в социалните  мрежи (с вашите близки, приятели, колеги, съученици, клиенти/пациенти, както и със специалисти от по-горе споменатите сфери) тази информация Ако се тревожите, че вашето дете е засегнато от някаква форма на нарушено хранене, ви предлагаме следната подкрепа:

 Безплатно помагало за родители намерете ТУК . За родители или близки на застрашени или засегнати от хранителни нарушения в електронен формат като електронна книга. Съдържа безценна практична информация, съвети, препоръки и стратегии за действия, която никъде другаде няма да намерите. Вижте евентуалните симптоми за анорексия, булимия и системно преяждане ТУК.

 Безплатен уебинар със заглавие „При проблеми с тяло, диетите ключ към хранителни нарушения“ на 27.02- Вторник от 19:00 часа – регистрирайте се ТУК

 Обучителен курс в онлай формат:
Защото първата стъпка на всеки родител е да бъде максимално информиран в тази сложна тематика на три-аспектни нарушения. За родители на застрашени или засегнати от хранителни нарушения, както и за всички заинтересовани да се обучават по темата, включващ психологичен, медицински и диетичен модул, характеризиращи хранителните нарушения- намерете повече информация ТУК.

 Безплатен валидиран за българската популация скрининг SCOFF въпросник за ранен скрининг на хранителни нарушения-ТУК

 Интересни и полезни статии по темата за подобпяване на негативен образ ня тялото намерете ТУК

 Кратко видео на д-р Елисавета Павлова „Срам, Стигма и Дискриминация при Хранителните Нарушения“ намерете ТУК

 Ръководство за подкрепа на родители и работещи с родители-повече информация ТУК

 Безплатна линия за подкрепа – намерете ТУК

 Консултации за родители – безплатни и платени от партниращите ни специалисти по градове- повече информация намерете ТУК

 Още безплатни родителски ресурси- статии, съвети и стратегии за подкрепа при Хранителни Нарушения намерете ТУК

 Ако желаете да се включите в екипа ни от професионалисти по хранителни нарушения и да консултирате в сферата на хранителните разстройства, ви каним да станете членове и асоциирани сътрудници с международното обучение с 5 сертификата на български и английски език ADII- международен престижен образователен статут от iaedp™ Institute on eating disorders научете повече ТУК

За да не пропускате най-новите ни публикации в социалните ни профили моля, последвайте ни на:

ФБ страницата на УНИКАЛ- : https://www.facebook.com/UNIKALOnlineInstitute ;

Страницата ни в Инстаграм – https://www.instagram.com/unikal_eating/ ;

Новият ни канал в YOU TUBEhttps://www.youtube.com/@UnikalOnlineInstitute2023

От д-р Елисавета Павлова (Основател на УНИКАЛ, обучител и инициатор на кампанията) и Константина Янкулска (координатор) с участието на целия екип на асоциация УНИКАЛ http://bia-unikal.org/ ; и Институт УНИКАЛ https://unikalonlineinstitute.com/

Галерия на Онлайн Институт "УНИКАЛ/Академия Емоции & Хранене"
Изпрати съобщение
до Онлайн Институт "УНИКАЛ/Академия Емоции & Хранене"
Докладвай нередност

Отзиви


Подобни профили
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Италиански за деца
Модерен Балет в Пловдив
Аржентинско Танго dance
Уроци по Английски език за деца
Балет деца маша илиева
Предлагам уроци по Биология
Бокс тренировки за жени
Уроци Китара София
Английски език b1
Фризьорски курсове София
Курс Фризьор Пловдив
Частна детска градина София Гоце Делчев
Частна детска градина София Красно село
Курсове по Фотография
Курсове по Гръцки език Благоевград
Индийски танци стъпки
Курсове по Графичен Варна
Подготовка за матура по БЕЛ
Уроци по Пиано online
Курсове Математика 4 клас
Пилатес София Младост
Курсове за Фризьори в Сливен
Онлайн уроци по Английски език за начинаещи
Фризьорски курс Пловдив
Фризьорски курс Пловдив
Нива Английски език
Народни танци Варна македонски дом
Курсове по Английски Стара Загора
Онлайн обучение по Английски
Английски език курсове
Школи по Народни танци София център
Модерен Балет деца София
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ