gold
verified
plus

Нина Чочева Със Сертификати / Лицензи Учител

Пловдив, България map
Консултации по френски език за франкофони и кариерно ориентиране за всички
Място:
Онлайн
При учителя
Език на преподаване:
Френски език
Имам стаж:
над 10 години
Профилът е:
Прегледан: 3145 пъти
Посетители: 1333
Последно онлайн: 27.03.24
Преподава по Преподава на Цена

Уроци и Курсове по Френски език

Зрелостници - Матури
Кандидат-студенти
9 - 12 клас
още »
13 - 16 годишни
17 - 20 годишни
Над 20 годишни
Студенти
Възрастни
Начинаещи
Средно ниво
Напреднали
Професионалисти
цена по договаряне
Образование Град Специалност Степен Випуск
"Паисий Хилендарски" Пловдив Съвременен френски език - фонетика Доктор 2014
"Паисий Хилендарски" Пловдив Превод Магистър
"Паисий Хилендарски" Пловдив Български език и френски език Бакалавър
Сертификати, лицензи и грамоти на Нина Чочева
Допълнителна информация и професионален опит за Нина Чочева

 

         Текущата подготовка на гимназистите от 8 клас на езиковите гимназии е сериозна и целенасочена. Силно застъпена е фонетичната част, изграждането на правилни произносителни навици и овладяване на правилата за четене. Работи се само по материала в учебника с допълнително предоставени материали, провежда се изпитване на думи след всеки урок. През месец юни се провежда обобщаващ тест върху материала от цялата година. Това дава увереност на ученика, че има солидни знания след 8-ми клас.

         В текущата подготовка с учениците от 9-ти, 10-ти, 11-ти и 12-ти клас се работи по учебната програма според индивидуалния ритъм, нужди и способности. Основната цел е изясняване на пропуските и работа по неусвоения материал.

         В подготовката за сертификат DELF Scolaire А2/B1/B2 се работи по собствена методика и помагало, създадена въз основа на дългогодишен опит и на безброй обучения по темата, както и с най-съвременните помагала за новия формат на изпита. Резултатите до момента показват успеваемост над 70 т. от 100 т. А последният резултат беше 90.50 т. от общо 100. 

         В подготовката за матура (11 и 12 клас), на първо място, се прави сериозен и задълбочен преговор на граматиката с цел установяване и запълване на пропуски чрез множество упражнения. В този преговор показвам логически връзки между отделните теми, които улесняват запомнянето, а не стимулират ученето наизуст. Едва след това се пристъпва към целенасочена подготовка по формата на матурата. 

         За мен индивидуалният подход не е термин, а приложима практика. Държа на редовната връзка с родителите на учениците, за да бъде обучението проследявано и от тях.

        В работата си с възрастните обучаеми държа на първо място заедно да определим нуждите, целите и реално постижимите срокове на обучението. След това изготвям индивидуална програма, която обучаемият също може да следи и да коригира своевременно, при нужда. 

        Работя сериозно, последователно и подредено в зависимост от индивидуалните нужди и срокове, които се обсъждат на първа среща. Не бързам, обяснявам спокойно, не поставям рамки в обучението, мога да работя и без учебник, адаптирам материалите и подхода си спрямо способностите и целите на обучаемия. Недостатъчно застъпената в училище устна част е приоритет в работата с тези, които искат да говорят.

       Еднократни консултации по конкретен материал, свързан с френския език, са предназначени за тези, които не искат дълго във времето обучение, а само разяснения по предварително зададена от тях тема.

       Разговорен френски за ученици има за цел да преодолее психологическата бариера от говоренето чрез лесни устни упражнения в началото по достъпни теми, чрез съвети за възприемане на устна френска реч, чрез предоставяне на полезни ресурси за самостоятелна подготовка. Подходящо е за ученици, които се интересуват само от устния френски, за ученици, които ще се явяват на сертификат.

       Имам опит в преподаването на български на френскоговорящи.

       Помощ при изготвяне на автобиография и мотивационно писмо на френски език за кандидатстване в университет или за работа. 

       Кариерно консултиране за гимназисти и студенти.

       

 

 

Изпрати съобщение
до Нина Чочева
Докладвай нередност

Подобни профили
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ