Регистрирай се
verified
plus

Михаил М. Учител

Стара Загора, България
Йога означава обединяване на индивидуалното съзнание с това на Вселената , благодарение на дълбокото си въздействие върху човешката личност. Днес Кундалини йога е сред най-популярните в Америка, особено в средите на холивудските звезди, благодарение на дълбокото си въздействие върху човешката личност. Далеч е от религията, метафизиката и езотеричното обучение, посветена на практическите аспекти на работа с тялото и ума. Динамична система, която не изморява и не натоварва, но активизира организма и произ
Място:
При учителя
Имам стаж:
от 5 до 10 години
Профилът е:
Прегледан: 633 пъти
Посетители: 340
Последно онлайн: 04.10.19
Преподавам Преподавам на Цена

Уроци по Йога

още »
цена по договаряне
Образование Град Специалност Степен Випуск
Yoga Alliance UK Бакалавър 2010
Сертификати и грамоти на Михаил М.
Михаил М.

Регистрирайте се или влезте с Вашия профил
Допълнителна информация и професионален опит за Михаил М.

Всеки може да започне да практикува Кундалини йога, в който и да било момент от времето. Можеш да започнеш направо към пранаяма (дихателни упражнения) и крия, без дори да изпълняваш асани (йога пози). Този вид  йога избягва насилието, насърчавайки усилието.

Кундалини йога предотвратява умората, зарежда с енергия, включва спящия мозъчен потенциал на човека, при което съзнанието се пречиства, а тялото се самолекува и възстановява на клетъчно равнище.

Редовното практикуване ще ви помогне:

* Да успокоите ума си и да сте емоционалнo по-балансирани; също така  намaлява чуството за безпокойство, тревожност и дава яснота при взимане на решения; предотвратява загубата на памет и подобрява здравето на мозъка:

* Да контролирате подсъзнанието си, да се усъвършенствате, да развиете своята интуиция и да бъдете способни да привличате нови възможности в живота си;

(Подсъзнанието е отговорно за различни емоции. Ако мислите бяха положителни, съответно, емоциите ще бъдат същите и обратното. Подсъзнанието ви е огромна база данни. Мощността му на практика е неограничена. Всичко, което постоянно ви се случва, се съхранява в него. Функцията на подсъзнанието е съхранението и предаването на информация.

Законът на подсъзнателната дейност казва, че всяка идея или мисъл, която вашето съзнание приема като истина, ще бъде приета без съмнение от вашето подсъзнание, което веднага поема работата по превеждането му в реалност.)

* Да имате силен имунитет, здрава нервна система, енергични жлези, добро кръвообращение, подобрен метаболизъм ,памет и мислене .

* Химикалите в нашето тяло се подават (секретират) от жлезите. Жлезите с вътрешна секреция повишават и поддържат волтажа в нашето тяло. (Затова е казано, че вие сте толкова млади, колкото са жлезите ви.)

* Да активизира и подобри концентрацията- Законът за концентрацията гласи, че всичко, за което мислите, увеличава размера си. Колкото повече мислите за нещо, толкова по-дълбоко то навлиза във вашия живот.

Законът обяснява много за успеха и неуспеха. Това е перифраза на закона за причината и следствието, посев и жътва. Той твърди, че е невъзможно да се мисли за едно нещо и в крайна сметка да се получи друго.

Не можете да засаждате овес, но получавате ечемик. Успехът и щастието се дават на онези хора, които развиват способността да се концентрират напълно върху едно нещо и да не го оставят без надзор, докато процесът не бъде завършен.

Те имат достатъчна дисциплина, за да мислят и говорят само за това, което искат, и да не се разсейват от това, което не искат. Буда пише: "Човек става това, за което постоянно размишлява." Хората, които постигат високи резултати се фокусират само върху това, което е наистина важно за тях.

Те разсъждават върху бъдещето на своите желания и отказват да се отдадат на собствените си страхове и съмнения. В резултат на това те успяват да направят необикновени неща в едно и също време, което обикновеният човек отделя за своите ежедневни дейности.

Всеки Кундалини йога клас включва поне една или няколко крии, създадени, за да въздействат на ума по определен начин. Думата крия означава „завършено, осъзнато действие”. В Кундалини йога крията е комбинация от различни упражнения в определена последователност, които, интегрирани заедно, позволяват проявлението на определен резултат.

Разбира се, ако искате да станете по-добри и да овладеете резултати, трябва да посещавате курсове няколко пъти седмично.  За да може тази Енергия да се управлява, самите ние трябва да имаме също голяма енергия – това се получава най-лесно с различни упражнения, целящи натрупване или акумулиране на енергия в тялото.

Ние оценяваме себе си по това което правим и притежаваме, и ценим хората за това, което те могат да дават, но отделяме много малко внимание на това, какво е необходимо за да бъдем хора. Вместо това, моделът за това как функционира човекът е машината или компютъра. Повече, по-голямо, по-бързо, остава преобладаващата мантра.

Машините, се ценят за тяхната скорост, ефективност и предвидимост. Те нямат изисквания. Когато се повреждат, те могат да бъдат ремонтирани или заменени. Компютрите работят дори още по-бързо и могат да правят много повече. Предположението е, че хората трябва да могат да живеят и работят по същия начин.

ПРОБЛЕМЪТ Е, ЧЕ НИЕ НЕ МОЖЕМ.

За разлика от машините, човешките същества са предназначени да пулсират постоянно между изразходването и обновяването на енергията си.

Има три групи болести. Първите идват от страха, защото всеки се страхува. В България много хора  носят страха със себе си.

Втората група болести идват от съмнението. Ако ти се съмняваш, веднага идва и страхът. Умът започва да работи в услуга на страха, когато умът е притеснен, храносмилането е нарушено и храната не се усвоява.

Лимфната система и сърцето също буксуват и така човек се разболява. Така че нарушеното храносмилане се явява трета група от болести.

Всъщност умът ръководи физическото ни здраве. Проблемът е, че хората са така напрегнати, а това напрежение идва от миналото, минава през настоящето и отива в бъдещето. Йога ни учи да бъдем в настоящето и да даваме всичко от себе си тук и сега.

Бъдете социално активни и ще се чувствате здрави и щастливи. Имайте си социален живот. Йога обича баланса, не да бъдем само духовни или само социални, а да бъдем и двете, в хармония.

За мнозина практиката на йога е ограничена до асани (физически пози), но това е само подготвителен процес. Поради ограниченото познание на човечеството за силите, които управляват Вселената, много от по-висшите техники на йога не са били достатъчно разбирани или практикувани. Практическият процес може да изглежда по сложен, защото основната цел е да се премахнат, надскочат или обезсилят препятствията, маските и фалшивите идентичности.

Йога е прекрасен начин човек да опознава себе си. Без това да се случи човек не може да се освободи от драмите в живота си. Щастието е вътре в нас и това на практика се осъзнава чрез самото изживяване на щастие. Когато живеем с щастие, животът ни става весел и човек живее повече, отколкото е очаквал.

Ако започнете да давате от вашите емоции, от вашата любов, тогава вие ще се почувствате щастлив. А който е щастлив, той не боледува. Хората не разбират тази толкова проста истина, трупат пари, а после ги дават в болниците.

Въпреки че човекът е опитал всичко, той не е успял досега да си осигури трайно щастие. Хората следват миражи в свят, пълен със заблуди. Човекът трябва да осъзнае вътрешния си свят, защото истинското щастие е нематериално и не зависи от обектите.

 А има и  абсолютно щастие, което е отвъд този ум, и това е постигането на Цялостният Висш Аз.

Галерия на Михаил М.
Михаил М.

Регистрирайте се или влезте с Вашия профил
Изпрати съобщение
до Михаил М.
Докладвай нередност

Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ