Регистрирай се
5.0
image
0888 878 334
Изпрати съобщение
 
gold
verified
plus

Марианна Георгиева Учител

София, България map
0888 878 334
Освен право, съм завършила и творческо писане в СУ "Свети Климент Охридски", както и "Артистични психо-социални практики и психодрама" - съвместна програма на НБУ и Център за култура и дебат Червената къща Андрей Николов. В момента изучавам психоанализа и групова анализа към Българското общество по групова анализа и групови процеси (БОГАГП) и Университет "Зигмунд Фройд" (SFU), както и докторантура по съвременна българска литература в СУ, Автор съм на един роман и два поетични сборника.
Място:
Онлайн
Език на преподаване:
Английски език
Български език
Руски език
Имам стаж:
от 5 до 10 години
Профилът е:
Прегледан: 249 пъти
Посетители: 162
Последно онлайн: 30.11.20
Преподавам Преподавам на Цена

Курсове и уроци по Творческо писане

още »
цена по договаряне

Уроци по Литература - БЕЛ

още »
цена по договаряне
Образование Град Специалност Степен Випуск
Софийски университет "Св. Климент Охридски" София Филология Българска литература (Българска литература след 1989г) Доктор
Българско общество по групова анализа и групови процеси, Универс София Психоанализа, Групова анализа, Групови процеси Магистър
Софийски университет "Св. Климент Охридски" София Литературата - творческо писане Магистър
Нов български университет, Центърът за култура и дебат "Червенат София Артистични психо-социални практики и психодрама Магистър
Софийски университет "Св. Климент Охридски" София Право Магистър
Допълнителна информация и професионален опит за Марианна Георгиева

Преподавам литература, творческо писане и писане на есе. Освен за постигане на много високо езиково ниво, курсовете, които подготвям са много подходящи за ученици, които се подготвят за изпити, свързани с писането на есе или художествен текст. 

 

Курсът по творческо писане е насочен към развиването на уменията за свободно фантазиране, асоцииране и игра с думите и способността за комуникация.

 

Историята на курсовете по творческо писане започва в Америка, а след това продължава и в Европа, когато креативността от понятие се превръща в цел на обучението на малки групи. Защото в широк смисъл това не е само способност за игра с думите, а отношение към живота. Креативните хора не се страхуват да рискуват, с лекота се срещат с препядствията и са способни да намерят оригинални, творчеси решения на проблемите си. Обучението по творческо писане подпомага развитието именно на способностите за спонтанност, креативност и пълноценно изразяване на фантазиите и идеите, които ни движат. 

 

Курсът по творческо писане включва в себе си техники, взаимствани от психодрамата, социометрията и различните видове арт-терапии. Креативният процес предлага възможност по един активен начин да бъдат изразени силни емоции, провокирани от промените в живота, конфликтите, преживените загуби, новите и не съвсем нови чувства, силните емоции, адаптацията към различните условия и реалности и пр. 

 

От друга страна, творческото вникване във всяка материя, добавя нови възможности към справяне с вътрешните конфликти, които разказвачът има възможността да изрази за себе си чрез думите. Написването на писмо, картичка, разказ или дори обмислянето на темата на по-голям жанр, е повод и начин вътрешният свят да намери материален израз, който добавя личната действителност към реалността и следователно – създава предпоставка към възможността да бъде развит не само артистичния интерес към литературата, но и екзистенциалната способност да говорим творчески. 

Изпрати съобщение
до Марианна Георгиева
Докладвай нередност

Подобни профили
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ