platinum
verified
plus

Гергана Жекова Учител

ж.к. Трошево, Варна, България map
https://geryadvancedenglish.wixsite.com/geryadvancedenglish
Казвам се Гергана и помагам на гимназисти и възрастни да учат ефективно, за да изразяват идеите си свободно и точно на английски по различни теми, както и да се подготвят за сертификат на Кеймбридж! Това, което ме отличава е, че предлагам развитие на езиковите умения създавайки трансформираща и интелектуално стойностна среда, където акцентът е върху курсиста, и тя/той може да постигне самостоятелност, растеж и истинско разбиране за езика. Научете повече за моите ценности и опит по-долу. ↓
Място:
Онлайн
При учителя
При обучаемия
Език на преподаване:
Английски език
Имам стаж:
от 5 до 10 години
Профилът е:
Прегледан: 3908 пъти
Посетители: 1876
Последно онлайн: 05.03.24
Преподава по Преподава на Цена

Уроци и Курсове по Английски език

Кандидат-гимназисти
Зрелостници - Матури
Кандидат-студенти
още »
5 - 8 клас
9 - 12 клас
13 - 16 годишни
17 - 20 годишни
Над 20 годишни
Студенти
Възрастни
Начинаещи
Средно ниво
Напреднали
Професионалисти
19 лв.
45мин.
Образование Град Специалност Степен Випуск
Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" Пловдив Английска филология Бакалавър 2011
Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий" Велико Търново Транслатология Магистър 2012
Допълнителна информация и професионален опит за Гергана Жекова

>> Опит: Името ми е Гергана Жекова и съм квалифициран магистър филолог с 10-годишен опит в обучението на студенти и възрастни, както и на ученици в гимназиален етап. Част от опита си съм придобила като преподавател в Първа езикова гимназия гр. Варна, лектор в ЕГ "Гео Милев" гр. Добрич и няколко езикови школи. От 2021 година започнах своя собствена частна практика за преподаване на английски език с идеята да продължа да се развивам. А през юли 2022 год. завърших специализирано обучение за преподаване на английски без учебник по учебна програма изградена според интересите и нуждите на курсиста.

 

>> Подход: Вярвам в хуманистичния и цялостен подход към човека в преподаването за постигането на истински транформиращо учене. Именно поради тази причина съм избрала комуникативен стил на преподаване вместо представянето на граматика и лексика чрез традиционния лекционен принцип, където курсистът е просто пасивен приемник на информация. Предимството на методологиите, които ползвам е, че са изцяло насочени към активно учене и поставят курсиста в центъра, така че тя/той сам/а да открие своето ново знание, заедно с моите практични насоки, менторство и редовна и конструктивна обратна връзка. 

 

>> Цели: Основната ми цел е да помогна на всеки с когото работя да разбере и постигне своите лични езикови цели развивайки у себе си нужните качества и умения като: критично и аналитично мислене, езикова и културна осъзнатост, умение за решаване на проблеми, разбиране на собствените мисловни модели и процес на учене, комуникативност, креативност и дисциплина. 

 

>> Ценности: Моите основни ценности са свобода на изявата, надеждност и целеполагане, създаване на защитена среда, в която да се изразяваме свободно, изграждане на независимост и нагласа на съзнанието към дългосрочен растеж, и свързване с нуждите на курсиста. Затова в началото на съвместната ни работа правя холистичен анализ на нуждите на курсиста включващ уточняване не само на целите и областите изискващи подобрение, но и на местата където тя/той е срещал/а най-голямо затруднение при учене към момента.

 

>> Анализ на нуждите: Един от най-важните елементи при анализа е да се запозная с интересите на всеки. Ако курсистът желае, заедно изграждаме персонализирана програма от съвместно избрани теми, в контекста на които да бъдат представени необходимата граматика и лексика. Идеята е да учим английски БЕЗ да се налага да ползваме учебник с наложени на курсиста теми, тъй като всеки човек си има своя собствена програма заложена у него.

 

>> Мога да те подготвя успешно, за да:

- се сдобиеш със сертификат на Кеймбридж (C1 Advanced и B2 First);

- преминеш матурата по английски език след 12-ти клас;

- пишеш есе (както и всички жанрове задължителни за Кеймбридж сертификат и матура), което е съобразено с всички критерии за нивото, което искаш да достигнеш;

- водиш бизнес кореспонденция;

- изразяваш идеите си ефективно и уверено на английски с цел да започнеш работата, към която се стремиш, или да влезеш в университета, за който мечтаеш

 

Очаквам те за 20-минутен безплатен разговор по телефона или онлайн, в който да поговорим за това към какво се стремиш, и дали би искал/а да учиш английски в контекста на адаптирани и избрани от теб теми! 

Изпрати съобщение
до Гергана Жекова
Докладвай нередност

Подобни профили
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ