gold
verified
plus

Диан Генуров Учител

ж.к. Младост 3, София, България map
В близост до метростанция "Ал. Теодоров-Балан"
Завърших с пълно отличие Езикова гимназия ''Бертолт Брехт" в гр. Пазарджик, след което следвах като бакалавър "Немска филология с избираем модул "Скандинавски езици" и магистратура "Преводач-редактор" в Софийския университет, които завърших с пълно отличие и златен медал. Обичам да преподавам граматика на немския език, мога да преподавам теми, свързани с различни граматични категории, както и да решавам домашни, като обяснявам съответния материал.
Място:
При учителя
При обучаемия
Език на преподаване:
Български език
Немски език
Имам стаж:
под 1 година
Профилът е:
Прегледан: 187 пъти
Посетители: 161
Последно онлайн: 18.09.24
Преподава по Преподава на Цена

Уроци и Курсове по Немски език

5 - 8 клас
9 - 12 клас
13 - 16 годишни
още »
17 - 20 годишни
Над 20 годишни
Начинаещи
Средно ниво
Напреднали
цена по договаряне
Допълнителни умения на Диан Генуров
Решаване на домашни
Образование Град Специалност Степен Випуск
Езикова гимназия "Бертолт Брехт" Пазарджик Немски език Средно 2017
Софийски университет "Св. Климент Охридски" София Немска филология с избираем модул "Скандинавски езици" Бакалавър 2021
Софийски университет "Св. Климент Охридски" София Преводач-редактор Магистър 2022
Допълнителна информация и професионален опит за Диан Генуров

Участвал съм в редица национални и международни конкурси за превод на художествена литература от немски език, от които имам спечелени първо и второ място. Участие в съвместен проект между БАН и Софийския университет относно транслитериране на проповеди от 18-ти век, написани на раннонововисоконемски език и в готически шрифт. Имам академични публикации и статии, публикувани в интернет и в страницата на Софийския университет, Нов български университет, Великотърновския университет и др. Писал съм рецензии за съвременна българска литература, проза и поезия, както и за съвременната и класическата немска и швейцарска литература - Макс Фриш, Волфганг Борхерт, Томас Ман, Гьоте, Шилер и др. Превеждал съм научни статии от всякаква област - медицина, архитектура, история, биология, физика, астрономия, технически науки и мн. др., както и множество документи от юридическата, икономическата, политическата и административно-деловата сфера. Част от статиите и рефератите ми са публикувани в Централно- и Източноевропейската онлайн библиотека. Темата на магистърската ми теза беше свързана с книгата "1913" на Флориан Илис, като въз основа на нея представих спецификите и трудностите при предаването на характерни за немската култура думи и изрази, с оглед на техните стилистично-синтактични релации. Към момента работя в немска компания в областта на телекомуникацията, транспорта и електроенергията, преподавам в езикова школа и работя като преводач съвместно с издателство на детска художествена литература, като вече имам два издадени превода. Умея да използвам над 12 софтуера за компютърно подпомогнат превод, както и софтуери за субтитриране и превод на филми. Преди няколко месеца получих покани за превод на интервюта на спортисти от Олимпийските игри в Париж 2024 г.

Имейл за контакт: 

genurovdian@gmail.com

Изпрати съобщение
до Диан Генуров
Докладвай нередност

Подобни профили
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ