verified
plus

ЦСОП "Д-р Петър Берон" Детски клуб, център

Видин, България
Помощно училище "Д-р Петър Берон" - Видин. Център за специална образователна подкрепа.
Език на преподаване:
Английски език
Български език
Профилът е:
Прегледан: 2041 пъти
Посетители: 678
Последно онлайн: 27.11.20
Със занимания по
Допълнителни характеристики на ЦСОП "Д-р Петър Берон"
Решаване на домашни
Специална педагогика
Помощно училище
Деца - слухови пробл.
Деца с говорни пробл.
Деца с аутизъм
Допълнителна информация и професионален опит за ЦСОП "Д-р Петър Берон"

Помощно училище "Д-р Петър Берон" започва да функционира на 15.09.1965 г. като начално помощно училище в гр. Видин. През 1968 г. училището прераства от начално в основно. На 20.10.1986 г. се открива столова за хранене на учениците, като за целта е извършено преустройство на една от класните стаи.

 

През 1992 г. е извършен основен ремонт на училището и е поставено парно отопление. От месец февруари същата година е открито и общежитие за учениците, приходящи от далечни населени места на община Видин. На основание 151 ПМС от 1993г. училището минава на финансова издръжка и подчинение на Министерството на науката и образованието.

 

През 2006-та - 2007-ма учебна година  в училището започва професионално обучение по специалност "Работник в производството на кулинарни изделия в заведенията за хранене и развлечения" със право на придобиване на Първа професионално – квалификационна степен.

 

През 2011 г. е извършено цялостно саниране на външната фасада на училищната сграда, а през учебната тел: *** г. е  обновен училищния двор с декоративни храсти и цветя. Изцяло реконструирани са и класните стаи с подновено обзавеждане.

 

Училището чества своя патронен празникна 18 март.

 

На 18.03.2015г. училището отбелезасвоя 50-годишен юбилей.

 

Със Заповед № РД – 14 – 276 на Министъра на образованието и науката от 20.07.2017 година  Помощно училище "Д-р Петър Берон" гр. Видин се преобразува в ЦСОП . През няколко предходни  години изминахме един интензивен и успешен период  за преобразуване. Индикатори, по които сме работили и бяхме проверени и оценени от няколко институции, са: състояние на  материално-техническата база и оборудване, наличие на необходими специалисти и нивото на тяхната компетентност, креативност, иновативност, умение за професионално взаимодействие в екип и мулти институционално сътрудничество, мотивация и готовност за дейността в условията на ЦСОП, умения за работа в мултикултурна образователна среда и работа с родители.

 

Отличен резултат от оценките ни беше обявен Дирекция "Приобщаващо образование" към МОН. РУО гр. Видин в своето становище също отбелязаха готовността на ПУ да се преобразува в ЦСОП. Помощно училище "Д-р Петър Берон" приключва дейността си и дава начало на нова институция "Център за специална образователна подкрепа – "Д-р Петър Берон" гр. Видин, който ще функционира в съответствие с чл. 49, ал.2 от ЗПУО.

Изпрати съобщение
до ЦСОП "Д-р Петър Берон"
Докладвай нередност

Подобни профили
3.8
image
Елка П.
Детски клуб, център по Начална педагогика
Видин
Изпрати Съобщение
2.9
image
Яница Г.
Детски клуб, център по Начална педагогика
Видин
Изпрати Съобщение
4.7
image
Ния И.
Детски клуб, център по Начална педагогика
Белоградчик
Изпрати Съобщение
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ