platinum
verified
plus

Частна детска градина и ясла "Веда" Детска градина, ясла

ул. „Марин Дачев Христов“ 18 , 1233 София, България map
и улица „Кукуш“ 2 , 1345 София (сградата на „Сименс“ ЕООД)
https://wedaschule.com
Частна детска градина Веда е създадена през 1998 г. като подготвителна степен на Частно основно училище Веда. В началото се приемат деца само в подготвителна група, но поради големия интерес се разкриват допълнителни групи, а по-късно и филиали.
Език на преподаване:
Английски език
Български език
Немски език
Профилът е:
Прегледан: 13125 пъти
Посетители: 7627
Последно онлайн: 04.10.23
С разширено изучаване на
Допълнителни характеристики на Частна детска градина и ясла "Веда"
Психотерапевт
Медицинско лице
Предучилищна подг.
Допълнителна информация и професионален опит за Частна детска градина и ясла "Веда"

КОНЦЕПЦИЯ
В основата на концепцията на детска градина Веда стои идеята за ранно чуждоезиково обучение. Поради липса на традиции и опит в тази област на българското образование, през 1998 г. създадохме оригинална авторска учебна програма, която продължаваме да развиваме и надграждаме с всяка изминала учебна година. В нея сме заложили гъвкави модели за паралелно равитие на родно и чуждоезиково обучение, които се допълват и обогатяват взаимно.


ИНДИВИДУАЛНО РАЗВИТИЕ
В детска градина Веда поставяме детето в центъра на образователния процес. Въвели сме ефективна система за проследяване на индивидуалното развитие на всеки наш възпитаник.

Крайната ни цел е да мотивираме всяко дете да постигне най-добрия възможен резултат, както и да го подготвим ефективно за първи клас в Частно основно училище Веда.


ВЪЗПИТАТЕЛЕН МОДЕЛ
Детска градина Веда има изграден специфичен възпитателен модел с конкретни задачи за всяка възрастова група. Важна роля в този модел сме отделили на семейството. Родителите участват в обсъждането на здравната, възпитателната и образователната проблематика, свързана с възрастовите особености на децата.


ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЗАНИМАНИЯ
Предлагаме много допълнителни занимания по избор: художествена гимнастика, фехтовка, футбол, плуване, ски, йога и др. Традиция е да се посещават театрални постановки и забавни програми. Провеждат се екскурзии с учебна цел и лагери на море.


БАЗОВА ДЕТСКА ГРАДИНА НА СУ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ
Изградената иновативна концепция за работа с деца и получените в резултат на това отлични резултати са причината Частна детска градина Веда да стане базово учебно заведение на СУ Св. Климент Охридски. В нея от учебната 2001/2002 г. се обучават студенти от Факултета по начална и предучилищна педагогика.

Изпрати съобщение
до Частна детска градина и ясла "Веда"
Докладвай нередност

Отзиви


Подобни профили
3.5
image
Снежана А.
Детска градина, ясла по Немски език
София
Изпрати Съобщение
4.1
image
Детски клуб Н.
Детска градина, ясла по Немски език
София
Изпрати Съобщение
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ