verified
plus

Частна детска градина и ясла "Веда" Детска градина, ясла

София, България
Частна детска градина Веда е създадена през 1998 г. като подготвителна степен на Частно основно училище Веда. В началото се приемат деца само в подготвителна група, но поради големия интерес се разкриват допълнителни групи, а по-късно и филиали.
Език на преподаване:
Английски език
Български език
Немски език
Профилът е:
Прегледан: 13778 пъти
Посетители: 7965
Последно онлайн: 02.04.24
С разширено изучаване на
Допълнителни характеристики на Частна детска градина и ясла "Веда"
Психотерапевт
Медицинско лице
Предучилищна подг.
Допълнителна информация и професионален опит за Частна детска градина и ясла "Веда"

КОНЦЕПЦИЯ
В основата на концепцията на детска градина Веда стои идеята за ранно чуждоезиково обучение. Поради липса на традиции и опит в тази област на българското образование, през 1998 г. създадохме оригинална авторска учебна програма, която продължаваме да развиваме и надграждаме с всяка изминала учебна година. В нея сме заложили гъвкави модели за паралелно равитие на родно и чуждоезиково обучение, които се допълват и обогатяват взаимно.


ИНДИВИДУАЛНО РАЗВИТИЕ
В детска градина Веда поставяме детето в центъра на образователния процес. Въвели сме ефективна система за проследяване на индивидуалното развитие на всеки наш възпитаник.

Крайната ни цел е да мотивираме всяко дете да постигне най-добрия възможен резултат, както и да го подготвим ефективно за първи клас в Частно основно училище Веда.


ВЪЗПИТАТЕЛЕН МОДЕЛ
Детска градина Веда има изграден специфичен възпитателен модел с конкретни задачи за всяка възрастова група. Важна роля в този модел сме отделили на семейството. Родителите участват в обсъждането на здравната, възпитателната и образователната проблематика, свързана с възрастовите особености на децата.


ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЗАНИМАНИЯ
Предлагаме много допълнителни занимания по избор: художествена гимнастика, фехтовка, футбол, плуване, ски, йога и др. Традиция е да се посещават театрални постановки и забавни програми. Провеждат се екскурзии с учебна цел и лагери на море.


БАЗОВА ДЕТСКА ГРАДИНА НА СУ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ
Изградената иновативна концепция за работа с деца и получените в резултат на това отлични резултати са причината Частна детска градина Веда да стане базово учебно заведение на СУ Св. Климент Охридски. В нея от учебната 2001/2002 г. се обучават студенти от Факултета по начална и предучилищна педагогика.

Изпрати съобщение
до Частна детска градина и ясла "Веда"
Докладвай нередност

Отзиви


Подобни профили
3.6
image
Академия A.
Детска градина, ясла по Немски език
София
Изпрати Съобщение
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ