verified
plus

Център за ранно детско развитие "Моята Вселена" Занималня

Казанлък, България
Център за ранно детско развитие на деца от 1,5 до 5 годишна възраст.
Език на преподаване:
Английски език
Български език
Профилът е:
Прегледан: 2218 пъти
Посетители: 1002
Последно онлайн: 06.01.23
С разширено изучаване на
Допълнителни характеристики на Център за ранно детско развитие "Моята Вселена"
С паркинг
С аниматори
Психотерапевт
Предучилищна подг.
Допълнителна информация и професионален опит за Център за ранно детско развитие "Моята Вселена"

Какво е Ранно детско развитие ?

 

Ранното детско развитие е развиването на ума на детето във възраст от 0 до 6 години, когато той е най податлив на възприятия. Ранното детство е период, който дава възможност да се осигурят правилно хранене, сигурност и стимулиране на мозъка, от които се нуждаят децата за пълноценното им развитие, както и да им се помогне да развият своя потенциал. Семейството е основният фактор оказващ влияние върху психиката и възпитанието на детето. За много работещи родители обаче това е непосилна задача, затова е нужно някой друг да се грижи не само за физическите му нужди, но и да откликва на емоционалните му потребности.

 

През Втората година от живота си, детето установява, че може да прави всичко само, като имитира действията на възрастните. Необходимо е в този период родителите да разберат огромната нужда на детето да усвоява нови умения и да поощряват тези негови действия като само контролират процеса, а не да правят всичко вместо детето. Ако не дадем възможност на детето възможност, то ще расте неуверено и зависимо от околните. Ние му помагаме да открие света и да изпита удоволствие от собствените си постижения и открития.

 

За да развие социалните си умения, детето следва да натрупа опит от общуване с различни общности. Детските заведения стават основният източник на познания.

 

Ако детето е лишено от стимули, от смислен контакт с други човешки същества, ако движенията му са ограничени, то това неминуемо ще даде отражение върху темповете на развитие. Изследванията показват, че инвестирането в ранна интервенция, планирана да въздейства в ключовите етапи от развитието на мозъка, може да подобри живота на децата.

 

Ранното детско развитие не е цел, а средство, позволяващо ни да възпитаме личност, способна да достигне успех във всяка област.

 

Важно е всеки родител да се информира и да знае какво би било най-доброто за интелектуалното и емоционалното развитие на Детето му и съответно да го предлага сам и/или да търси и изисква от специализираните места за грижа за децата. В периода на ранното детско развитие детето ‘трупа’ материал и колкото повече натрупа, толкова по-добре за него, защото познанието в тази възраст практически няма граници.

Галерия на Център за ранно детско развитие "Моята Вселена"
Център за ранно детско развитие
Център за ранно детско развитие
Център за ранно детско развитие
Център за ранно детско развитие

Регистрирайте се или влезте с Вашия профил
Изпрати съобщение
до Център за ранно детско развитие "Моята Вселена"
Докладвай нередност

Отзиви


Подобни профили
4.8
image
Милена Г.
Занималня по Арт терапия
Стара Загора
Изпрати Съобщение
4.5
image
Пенка С.
Занималня по Арт терапия
Стара Загора
Изпрати Съобщение
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ