verified
plus

Целодневна детска градина "Явор" Детска градина, ясла

Габрово, България
Разположена в полите на Централен Балкан,в живописния град Габрово, детска градина „Явор” съществува от 1961 г.Близо половин век педагогическия екип служи на каузата – чрез образование, култура и творчество да изгради у бъдещите поколения, общочовешки ценности, гарантиращи оцеляването на света не само физически, но и духовно.
Език на преподаване:
Български език
Профилът е:
Прегледан: 4844 пъти
Посетители: 1663
Последно онлайн: 15.01.16
С разширено изучаване на
Допълнителни характеристики на Целодневна детска градина "Явор"
Със занималня
Психотерапевт
Медицинско лице
Предучилищна подг.
Допълнителна информация и професионален опит за Целодневна детска градина "Явор"

В детска градина "Явор" се организира и реализира учебна дейност, която се базира на успешно прилагане  на утвърдените от МОМН програмна система „Ръка за ръка” и образователно предписание за екологосъобразна социализация “Неогея –Нова Земя”на доц.д-р Ирина Колева от СУ „СВ.Климент Охридски”, в рамките на Проект за разработване на програми по екологично образование и възпитание, осъществен с подкрепата на Американската агенция за международно развитие и Българското правителство.В основата на тази Програма е разбирането, че личния опит  на детето при усвояване на знания за природата и нейното опазване е най-важния и ефективен механизъм за формиране на трайни нагласи и социално приемливи модели на поведение. Чрез нея се стимулират  творческите  му способности  и то получава  възможност да открива причините и последствията за човешката намеса  и дейност в природата.

 

Принципите и изискванията от конвенцията за правата на детето са ежедневна практическа реализация на три нива: деца, родители, учители.

 

Нашата цел:

 

Създаване и осигуряване  на подходящи условия и среда,  съдействащи и стимилираща пълноценото развитие на детето, неговото интелектуално-личностно изграждане, индивидуални и физически способности, дарования и таланти.

 

КОИ СА НАШИТЕ ПРИОРИТЕТИ:

 

- Формиране здраво, знаещо и можещо дете.

- Качествен учебно - възпитателен процес съчетаващ традиция с новаторство.

- Образование за устойчиво развитие.

- Осигуряване емоционална и творческа среда, стимулираща детската индивидуалност и развитие.

- Оптимизиране възпитателната функция на семейството.

- Осъвременяване на материалната и дидактична база.

 

За вашите малки слънчица се грижат хора белязани с дарбата да обичат. Всеки ден при нас идват: 260 деца от 3 до 7 години разделени  по възраст в десет групи.

 

Целодневна детска градина "Явор" разполага с:

 

- модерна и подходяща за възрастта на децата материална база в две отделни сгради, просторни и уютни помещения. Всяка възрастова група учи и играе в отделна занималня с помещение за храна и сън, с обособени кътове за игра и дейности по избор, оборудвани в съответствие с възрастта на децата с играчки и пособия, разполага с телевизор и DVD;

 

- богато илюстрирани модерни и съобразени с възрастта на децата помагала и пособия;

 

- широк и слънчев двор - В топлите дни децата могат да играят на обособени площадки с катерушки, пързалки, люлки и пясъчници.

 

Традиционни за нашето детско заведение са сценични изяви пред родители и общественост. Концерт – спектаклите, където децата са “истински“ артисти - иновативен начин за стимулиране и развитие на фантазията и творческите заложби чрез музиката и  танца. Нова визия получи последният спектакъл „Прегърни Земята като мен” в който участваха децата от подготвителните групи, всички учители и МИМ -театър Габрово. Поднесен като екологична приказка за земните стихии той бе  подарък за  всички деца и техните родители. Заедно – учители, деца, родители – ние сме активни участници и радетели за развитието на карнавалното движение в град Габрово.

 

Екипът на ЦДГ "Явор" има опит с  управлението  на няколко малки проекта свързани с финансирането за подобряване, обогатяване и създаване на материални активи в съответствие със съвременните изисквания за ефективно провеждане на възпитанието – образователната работа в детската градина, разработени  и защитени към „Обществен дарителски фонд” град Габрово. По този начин е реновиран и обзаведен кабинетът по музика със съвременна озвучителна и музикална система.

Изпрати съобщение
до Целодневна детска градина "Явор"
Докладвай нередност

Отзиви


Подобни профили
5.0
image
Ратмир К.
Детска градина, ясла по Английски език
Трявна
Изпрати Съобщение
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ