verified
plus

Целодневна детска градина "Явор" Детска градина, ясла

Габрово, България
Разположена в полите на Централен Балкан,в живописния град Габрово, детска градина „Явор” съществува от 1961 г.Близо половин век педагогическия екип служи на каузата – чрез образование, култура и творчество да изгради у бъдещите поколения, общочовешки ценности, гарантиращи оцеляването на света не само физически, но и духовно.
Език на преподаване:
Български език
Профилът е:
Прегледан: 5463 пъти
Посетители: 1802
Последно онлайн: 15.01.16
С разширено изучаване на
Допълнителни характеристики на Целодневна детска градина "Явор"
Със занималня
Психотерапевт
Медицинско лице
Предучилищна подг.
Допълнителна информация и професионален опит за Целодневна детска градина "Явор"

В детска градина "Явор" се организира и реализира учебна дейност, която се базира на успешно прилагане  на утвърдените от МОМН програмна система „Ръка за ръка” и образователно предписание за екологосъобразна социализация “Неогея –Нова Земя”на доц.д-р Ирина Колева от СУ „СВ.Климент Охридски”, в рамките на Проект за разработване на програми по екологично образование и възпитание, осъществен с подкрепата на Американската агенция за международно развитие и Българското правителство.В основата на тази Програма е разбирането, че личния опит  на детето при усвояване на знания за природата и нейното опазване е най-важния и ефективен механизъм за формиране на трайни нагласи и социално приемливи модели на поведение. Чрез нея се стимулират  творческите  му способности  и то получава  възможност да открива причините и последствията за човешката намеса  и дейност в природата.

 

Принципите и изискванията от конвенцията за правата на детето са ежедневна практическа реализация на три нива: деца, родители, учители.

 

Нашата цел:

 

Създаване и осигуряване  на подходящи условия и среда,  съдействащи и стимилираща пълноценото развитие на детето, неговото интелектуално-личностно изграждане, индивидуални и физически способности, дарования и таланти.

 

КОИ СА НАШИТЕ ПРИОРИТЕТИ:

 

- Формиране здраво, знаещо и можещо дете.

- Качествен учебно - възпитателен процес съчетаващ традиция с новаторство.

- Образование за устойчиво развитие.

- Осигуряване емоционална и творческа среда, стимулираща детската индивидуалност и развитие.

- Оптимизиране възпитателната функция на семейството.

- Осъвременяване на материалната и дидактична база.

 

За вашите малки слънчица се грижат хора белязани с дарбата да обичат. Всеки ден при нас идват: 260 деца от 3 до 7 години разделени  по възраст в десет групи.

 

Целодневна детска градина "Явор" разполага с:

 

- модерна и подходяща за възрастта на децата материална база в две отделни сгради, просторни и уютни помещения. Всяка възрастова група учи и играе в отделна занималня с помещение за храна и сън, с обособени кътове за игра и дейности по избор, оборудвани в съответствие с възрастта на децата с играчки и пособия, разполага с телевизор и DVD;

 

- богато илюстрирани модерни и съобразени с възрастта на децата помагала и пособия;

 

- широк и слънчев двор - В топлите дни децата могат да играят на обособени площадки с катерушки, пързалки, люлки и пясъчници.

 

Традиционни за нашето детско заведение са сценични изяви пред родители и общественост. Концерт – спектаклите, където децата са “истински“ артисти - иновативен начин за стимулиране и развитие на фантазията и творческите заложби чрез музиката и  танца. Нова визия получи последният спектакъл „Прегърни Земята като мен” в който участваха децата от подготвителните групи, всички учители и МИМ -театър Габрово. Поднесен като екологична приказка за земните стихии той бе  подарък за  всички деца и техните родители. Заедно – учители, деца, родители – ние сме активни участници и радетели за развитието на карнавалното движение в град Габрово.

 

Екипът на ЦДГ "Явор" има опит с  управлението  на няколко малки проекта свързани с финансирането за подобряване, обогатяване и създаване на материални активи в съответствие със съвременните изисквания за ефективно провеждане на възпитанието – образователната работа в детската градина, разработени  и защитени към „Обществен дарителски фонд” град Габрово. По този начин е реновиран и обзаведен кабинетът по музика със съвременна озвучителна и музикална система.

Изпрати съобщение
до Целодневна детска градина "Явор"
Докладвай нередност

Отзиви


Подобни профили
5.0
image
Ратмир К.
Детска градина, ясла по Английски език
Трявна
Изпрати Съобщение
4.8
image
Златомир Х.
Детска градина, ясла по Английски език
Габрово
Изпрати Съобщение
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ