Регистрирай се
verified
plus

Целодневна детска градина Я. Детска градина, ясла

Габрово, България
Разположена в полите на Централен Балкан,в живописния град Габрово, детска градина „Я.” съществува от 1961 г.Близо половин век педагогическия екип служи на каузата – чрез образование, култура и творчество да изгради у бъдещите поколения, общочовешки ценности, гарантиращи оцеляването на света не само физически, но и духовно.
Език на преподаване:
Български език
Профилът е:
Прегледан: 1924 пъти
Посетители: 968
Последно онлайн: 15.01.16
С разширено изучаване на
Допълнителни характеристики на Целодневна детска градина Я.
Допълнителна информация и професионален опит за Целодневна детска градина Я.

В детска градина "Я." се организира и реализира учебна дейност, която се базира на успешно прилагане  на утвърдените от МОМН програмна система „Ръка за ръка” и образователно предписание за екологосъобразна социализация “Неогея –Нова Земя”на доц.д-р Ирина Колева от СУ „СВ.Климент Охридски”, в рамките на Проект за разработване на програми по екологично образование и възпитание, осъществен с подкрепата на Американската агенция за международно развитие и Българското правителство.В основата на тази Програма е разбирането, че личния опит  на детето при усвояване на знания за природата и нейното опазване е най-важния и ефективен механизъм за формиране на трайни нагласи и социално приемливи модели на поведение. Чрез нея се стимулират  творческите  му способности  и то получава  възможност да открива причините и последствията за човешката намеса  и дейност в природата.

 

Принципите и изискванията от конвенцията за правата на детето са ежедневна практическа реализация на три нива: деца, родители, учители.

 

Нашата цел:

 

Създаване и осигуряване  на подходящи условия и среда,  съдействащи и стимилираща пълноценото развитие на детето, неговото интелектуално-личностно изграждане, индивидуални и физически способности, дарования и таланти.

 

КОИ СА НАШИТЕ ПРИОРИТЕТИ:

 

- Формиране здраво, знаещо и можещо дете.

- Качествен учебно - възпитателен процес съчетаващ традиция с новаторство.

- Образование за устойчиво развитие.

- Осигуряване емоционална и творческа среда, стимулираща детската индивидуалност и развитие.

- Оптимизиране възпитателната функция на семейството.

- Осъвременяване на материалната и дидактична база.

 

За вашите малки слънчица се грижат хора белязани с дарбата да обичат. Всеки ден при нас идват: 260 деца от 3 до 7 години разделени  по възраст в десет групи.

 

Целодневна детска градина "Я." разполага с:

 

- модерна и подходяща за възрастта на децата материална база в две отделни сгради, просторни и уютни помещения. Всяка възрастова група учи и играе в отделна занималня с помещение за храна и сън, с обособени кътове за игра и дейности по избор, оборудвани в съответствие с възрастта на децата с играчки и пособия, разполага с телевизор и DVD;

 

- богато илюстрирани модерни и съобразени с възрастта на децата помагала и пособия;

 

- широк и слънчев двор - В топлите дни децата могат да играят на обособени площадки с катерушки, пързалки, люлки и пясъчници.

 

Традиционни за нашето детско заведение са сценични изяви пред родители и общественост. Концерт – спектаклите, където децата са “истински“ артисти - иновативен начин за стимулиране и развитие на фантазията и творческите заложби чрез музиката и  танца. Нова визия получи последният спектакъл „Прегърни Земята като мен” в който участваха децата от подготвителните групи, всички учители и МИМ -театър Габрово. Поднесен като екологична приказка за земните стихии той бе  подарък за  всички деца и техните родители. Заедно – учители, деца, родители – ние сме активни участници и радетели за развитието на карнавалното движение в град Габрово.

 

Екипът на ЦДГ "Я." има опит с  управлението  на няколко малки проекта свързани с финансирането за подобряване, обогатяване и създаване на материални активи в съответствие със съвременните изисквания за ефективно провеждане на възпитанието – образователната работа в детската градина, разработени  и защитени към „Обществен дарителски фонд” град Габрово. По този начин е реновиран и обзаведен кабинетът по музика със съвременна озвучителна и музикална система.

Изпрати съобщение
до Целодневна детска градина Я.
Докладвай нередност

Отзиви


Подобни профили
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Курс Английски София
Уроци по Английски онлайн за начинаещи
История на Балканите
Балетни школи София
Английски език Пловдив
Курсове по Датски
Математика за 3 клас
Руски за начинаещи
Индивидуални уроци по Йога
Уроци по Рисуване Варна
Тренировки по Волейбол за деца
Бокс тренировки видео
Онлайн уроци по Френски език
Класически Балет
Курсове Маникюр София
Школи по Народни танци София Надежда
Уроци по Английски Варна
Курс Немски Русе
Клуб Народни танци Пловдив
Класически танци
Английски език за 3 клас
Декоративен Маникюр Ноктопластика
Подготовка по Математика
Частна детска ясла София Възраждане
Индивидуални курсове по Английски
Уроци по Народни танци София цени
Уроци по Народни танци София
Немски за начинаещи онлайн безплатно
Английски език уроци за начинаещи
Български език за 7 клас
Курс Испански език Варна
Езикови школи София
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ