verified
plus

Български културен център "Роден Край" Детски клуб, център

Redding, Съединени щати
няма
Oбединява местната общност и се стреми да съхрани българския език и традиции за поколения напред чрез забавни и образователни дейности.
Профилът е:
Прегледан: 734 пъти
Посетители: 344
Последно онлайн: 30.08.22
Със занимания по
Допълнителна информация и професионален опит за Български културен център "Роден Край"

Българският културен център "Роден Край" в Кънектикът дължи съществуването си преди всичко на една мечта за българско училище в Кънектикът, където най-младите членове на българската общност да има къде да изучават езика на своите родители. Създаването на училище "Роден Край" доказва силата на обединенито в името на една обща цел. Силната мотивация и добрата организация са основна движеща сила за успеха на всяко начинание. Принус за старта на "Роден Край" имат десетки български семейства жители на щата, но действията на Ана Петрова се открояват с безвъзмездна всеотдайност. Найната силна мотивация в подкрепа на каузата и общият интерес за създаване на училището, привличат на нейна страна Марта Георгиева и Мая Стефанова. В процес на приятелски разговор, трите са единодушни, че освен училище, българските жители в Кънектикът и техни приятели от други националности имат интерес и желание да бъдат част от дейности и събития, в които да вземат участие в подкрепа на българската общност, също така да изучават и почитат българската култура и традиции. 

 

През март 2021-ва година, The Bulgarian Cultural Center in CT Roden Krai, Inc. е официално регистриран към щата като организация с нестопанска цел или nonprofit, чиято дейност се ръководи от членове на организацията на доброволни начала, без заплащане. Основна цел на организацията е да служи в подкрепа и развитие на българската общност в Кънектикът. Съществува открит достъп до пълна финасова отчетност. До момента, организацията се финансира чрез дарения и училищна такса. Разходите на организацията са 70% от всички финансови постъпления. В момента "Роден Край" е в процес на кандидатстване за 501(c)(3) статут.

Изпрати съобщение
до Български културен център "Роден Край"
Докладвай нередност

Отзиви


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Частни детски градини Овча Купел
Курсове по Английски
Уроци по Турски език
Тренировки по Футбол
Изучаване на Италиански език
Курс по Френски език за начинаещи
Курсове по Фризьорство София
Английски език курсове София
Уроци по Пиано цени
Курсове по Норвежки език
Уроци по Модерен Балет София
Курсове по Счетоводство
Курсове по Фризьорство Пловдив
Балет деца Люлин
Математика за 7 клас
Суинг танци София
Курсове Руски език Бургас
Бокс тренировки Русе
Индивидуални уроци по Немски език Пловдив
Курсове за Фризьори Бургас
Английски курс
Курсове по Гръцки език
Професионални курсове по Готварство
Курсове Финанси
Курсове по Английски във Варна
Зумба Латино
Математика 4 клас презентации
Английски език нива
Тренировки по Футбол за деца в Плевен
Бизнес Английски София
Уроци по Математика София
Школи по Народни танци София
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ