Регистрирай се
verified
plus

Алианс Ф. Школа, Курсове

Пловдив, България
Индивидуално обучение и курсове по френски език за всички нива, съобразени с Общоевропейската езикова рамка, за DELF и DALF, за заминаващи за Квебек,подписана Конвенция с MIDI. Международно признати дипломи и сертификати.
Място:
При обучаемия
Език на преподаване:
Български език
Френски език
Профилът е:
Прегледан: 2189 пъти
Посетители: 1031
Последно онлайн: 31.01.20
Преподавам Преподавам на Цена

Уроци по Френски език

още »
цена по договаряне

Уроци по Български за чужденци

още »
цена по договаряне
Допълнителна информация и професионален опит за Алианс Ф.

Алианс Франсез - Пловдив е вторият Алианс, саздаден в България, след този в София, открит през 1904 г. Той е основан след няколко предварителни заседания, на които са определени статутът и ролята на бъдещата Асоциация. На 31 май 1907 г. е свикано първото общо събрание. Следва изборът на Управителен съвет, в който влизат известни личности от града като Кузман Толев, Стефан Калчев и Стефан Груев. Тяхната цел е като тази на повечето филиали от Алианс Франсез – Париж – да се преподава френски език и литература и да се развива френският дух. В града се открива библиотека, изучава се френски език и много скоро тази Асоциация започва активно да участва в културния живот на града, разпространява френската култура, като организира конференции, концерти или театрални представления.

Освен това, в началото на миналия век, Пловдив се счита за люлка на френската култура в България. А благодарение на целите, които си поставя Алианс Франсез - Пловдив, Асоциацията бързо печели симпатията на интелектуалците и събира елита на града независимо от пол, националност и дори религия, забележителен факт през годините след Освобождението от османско робство.

В политическия и идеологическия контекст на двайсетте години на XX-ти век Алианс Франсез - Пловдив остава място за общуване и култура, противно на другите двунационални асоциации, които са по-скоро места за политическа пропаганда.

С течение на времето публиката на Асоциацията се разраства и се разнообразява, а езиковите курсове са много търсени; културната дейност се развива, а проявите са чакани от жителите на града, които говорят френски език и обичат френската култура.

Всички усилия на Алианс Франсез - Пловдив да предлага възможно най-много прояви и да отговаря на очакванията на членовете, франкофоните и франкофилите, са възнаградени през май 1936 г., когато г-н Илия Атанасов, тогавашен президент на Асоциацията, е отличен с  “Академичните палми” и медал на Алианс Франсез - Париж.

По време на войната Алиансът продължава дейността си и дори е считан като място на спокойствие и мир в бурята, която вилнее из Европа. Това е място за срещи, където може да се говори, мисли и диша свободно.

За съжеление, през 1948 г., Френските Алианси за затворени с министерско постановление, което забранява дейността им под предлог, че шпионират. Така преподователите и членовете на асоциациите са или изгонени (френските граждани) или сериозно разследвани. През 1950 г. техните движими и недвижими имущества са конфискувани.

 

През 1989 г., няколко месеца след падането на режима, се създава асоциацията “Алфонс дьо Ламартин”.  Нейната цел е Алианс Франсез в България отново да отвори врати. Алианс Франсез - Париж приема статута на Асоциацията през 1991 г. и й разрешава отново да носи името Алианс Франсез.

 

През същата година в Пловдив, градът, избран за седалище на централата, е създадено Генералното Представителство на Алианс Франсез - Париж за България, за да играе ролята на посредник между френските институции и мрежата от Алианси, която  отново се възобновява.

 

От тази дата, Министерството на Външните Работи и Алианс Франсез - Париж избират Генерален Представител, който е и Директор на Алианс Франсез - Пловдив.

 

След г-н Жан-Никола Льофийол и г-н Матийо Роайе, от месец септември 2002г.  г-н Бернар Руо има задачата да окуражава работата на френските алианси в България и да разпространява френския език и култура чрез вече създадената мрежа.

 

Усилията на различните президенти и директори започват да дават своите резултати за най-голямо удоволетворение на членовете на Алианса, франкофоните и франкофилите от града, които стават все по-многобройни, участват в дейността на Асоциацията и се надяват да имат възможност да обновят сградата си, за да отбележат достойно стогодишния си юбилей.

Изпрати съобщение
до Алианс Ф.
Докладвай нередност

Подобни профили
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Български за чужденци онлайн
География на света
Салса танци София
Школа по Математика
Тест по География
Упражнения по Руски език
Тренировки по Футбол за деца Варна
Козметични курсове
Гръцки език уроци
Спорт за деца Варна
Пилатес за бременни София
Декоративен Маникюр Ноктопластика
Йога в Люлин
Английски за българи Онлайн
Уроци по Математика Варна
Уроци по БЕЛ Пловдив
Курс по Испански в Русе
Тренировки по Футбол
Уроци по Народни танци София цени
Учител на Английски
Интерактивно обучение по Английски език
Балетни школи в Стара Загора
Народни танци София кв Гоце Делчев
Народни танци за начинаещи Шумен
Уроци по БЕЛ за 1 клас
Компютърна грамотност книга
Уроци по Физика Варна
Компютърни курсове за деца
Английски език за начинаещи онлайн
Тест по География на България
Частни уроци по висша Математика Варна
Частни уроци по Френски Русе
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ