Регистрирай се
4.4
image
Изпрати съобщение
Рейтинг 5.0 от 1 потребител
verified
plus

Александр Д. Учител

Бургас, България
Повече от 20 години на преподаване в институци по висша и приложна математика, информатика; изследования в дискретната математика, освен това програмист, инженер и началник на отдели. Езици: руски; български - разбирам на писмения текст, всеки математични и много физични, технични и битови понятия и термини, говоря и разбира устна реч лошо; английски (разбирам на техническия текст); немски (основно ниво на всекидневното общуване).
Място:
Онлайн
При учителя
При обучаемия
Обществено място
Език на преподаване:
Руски език
Имам стаж:
над 10 години
Профилът е:
Прегледан: 1865 пъти
Посетители: 1107
Последно онлайн: 01.10.19
Преподавам Преподавам на Цена

Уроци по Математика

цена по договаряне
Образование Град Специалност Степен Випуск
Държавен университет Саратов, Русия Mатематика - 1965 г.
Държавен университет, катедра на геометрия, престижно следдиплом Саратов, Русия Mатематична кибернетика - 1971
Държавен университет Новосибирск, Русия Математична кибернетика - 1973
Институт по автомобили и пътища Москва, Русия Системи за автоматизация на проектирането Доктор 1978
Институт по енергетика Москва, Русия Системи за автоматизация на проектирането - 1983
Сертификати и грамоти на Александр Д.
Александр Д.
Александр Д.
Александр Д.
Александр Д.

Регистрирайте се или влезте с Вашия профил
Допълнителна информация и професионален опит за Александр Д.

Работи (със задна дата):

 

От 2013 г. до сега: гр. Бургас - Свободните научни занятия по дискретна математика и кибернетика (резултатите са публикувани в материалите от международната научна конференция "Компютърни науки и информационни технологии", Русия, гр. Саратов, 30 юни – 3 юли 2014 г.»);

- Консултации на учениците по математика за 5 - 10 клас и по физика за 7-ми клас.

 

От 2003 до 2013: гр. Самара, Териториалният фонд на задължително здравно осигуряване. Водещият, след това главният специалист в отдел на застрахователните дейности. Изпълнителът на работите:

- Анализът и контролирането на разходите на средствата от Пенсионния фонд на Русия, насочените през 2003 и 2004 г. за финансиране на задължителното здравно осигуряване за неработещите пенсионери, в здравните заведения в област Самара;

- Мониторингът на пълнотата и достоверността на данните на осигурените;

- Регистрацията на юридическите и физическите лица, които плащат за медицинската застраховка в териториалния фонд;

- Проверяване на дейност на застрахователните медицински дружестви и медицинските организации.

 

От 1996 до 2003: гр. Самара, Застрахователното медицинско дружество "Аскомед". Водещият програмист. Изпълнителът на работите:

- Разработката и поддръжката на автоматизираната информационна система (АИС) за обработка на медицински сметки (в размер на десетки милиони сметките през година);

- Подготовката на данните за отчетите по финансовото взаимодействие между застраховател и лечебните заведения;

- Извършването на изследванието на ефективност за разходите на лечението във болници (публикувано в Вестник на задължителното здравно осигуряване, 2003, № 1).

 

От 1995 г. до 1996 г. - гр. Самара, Градската поликлиника № 1. Програмист ИТ отдела: администратор на мрежата и бази данни на пациенти и предоставената им медицинска помощ.

 

От 1991 г. до 1995 г. - гр. Самара, частни дружества и фирми. Програмистът, разрабоката на софтуер:

- Автоматизираното работно място (АРМ) за диспечер на електроснабдяването на технологическо оборудване за промишленото предприятие в гр. Стерлитамак и нафтохимическия завод в гр. Уфа;

- АРМ за ветеринарния лекар за стадо на млечните крави;

- АИС за заложната къща;

- АИС за операциите с облигациите на краткосрочните държавни задължения.

 

От 1984 г. до 1991 г. - гр. Самара, Научно-производственното сдружение "Информатика". Ръководителът на бюрото АСУТП, след това ръководителът на отдела АСУ. Разработката на софтуер:

- АИС за изчисляването на потребността в материалите за обезпечаване на производствената програма - за промишленото предприятие "Ижмаш" в гр. Ижевск;

- Езикът (и неговия интерпретатор) за контрола на технологичните изпитвания на електроенергийната система на космическите летателни апарати - за Централното Специализирано конструкторско бюро;

- Някоите мрежови протоколи в модела на взаимодействие на отворените системи.

Едновременно: доцентът в Технически университет. Лекциите по курсите: "Системи за управлението на бази данни", "Езиковата поддръжка за АИС", ръководството на дипломните проекти.

 

От 1981 г. до 1984 г. - гр. Омск, Сибирския институт за автомобилите и пътища. Доцентът по приложната математика и компютърните науки. Лекции за курси: "Теория на вероятност и математическа статистика", "Методи за оптимизация" и "Компютърно програмиране".

Едновременно: младшия научен сътрудник в научно-изследователния сектър на института. Разработката на софтуер:

- Изчисляването на напряжено-деформираното състояние на мостови элементи;

- Оптимизирането за превозите на товари между монголското промишлено предприятие "Ерденет" и съседните предприятия в Сибир.

Едновременно: научения ръководител на компютърния център на институт.

 

От 1979 г. до1984 г. (През периода на работата във висшите образователни институции) -  Министерство на висшето и среднето специалне образование на Руската федерация. Членът на Техническия съвет на Министерството.

 

От 1971 г. до 1981 - гр. Омск, Техническия университет. Асистентът на катедрата по висшата математика и след това старшия лектор на катедрата по приложната математика. Лекции за курси: "Висша математика", "Аритметичните и логически основи на компютрите", "Теория на вероятност и математическа статистика", "Числени методи", "Компютърни методи за оптимизация", "Компютърно програмиране" и "Инженерни методи за изчисляване".

Едновременно: младшия научен сътрудник в научно-изследователния сектър на института института. Разработката на софтуер:

- Автоматизацията на проектирането на режещите инструменти и програми за металорежещите машини с ЦПУ за производството на тези инструменти.

 

От 1968 г. до 1971 г. - гр. Саратов, Държавена университет. Специализантът на престижно следдипломно обучение. Специализацията в теорията на алгебрични системи и математическата кибернетика. Новите резултатите в теорията на абстрактни машини (публикуваните в списание "Кибернетика", 1972, № 3).

 

От 1965 г. до 1968 г. - гр. Саратов, Военното училище МВР. Преподавателът по техническата механика ("Теоретична механика", "Съпротивление на материали", "Детали на машини и механизми").

 

От 1961 г. до 1965 г. - гр. Саратов, Заводът за машините за производство на електронни компоненти. Конструкторът на трета, а след това и втора категория в Специалното конструкторско Бюро:

- Модернизацията на форвакуумната помпа за постигане на по-дълбокия вакуум;

- Проектирането на оборудване за производството и за тестването на дълготрайните и надежени електронно-вакуумните уреди.

 

От 1959 г. до 1961 г. - гр. Саратов, Държавен университет. Студентът по математика.

 

От 1957 г. до 1959 г. - гр. Усолье-Сибирски, Иркутска област, Заводът за минното оборудване. Работникът на пет разред в ремонтен цех. Работа на фрезовите и зъбонарезните машини. 

 

От 1956 г. до 1957 г. - гр. Саратов, Заводът за самолети. Работникът на трет разред в инструментален цех. Работа на фрезовите машини.

 

От 1956 г. - гр. Саратов, Държавена университет, факултетът на механика и математика. Студентът задочник. 

Изпрати съобщение
до Александр Д.
Докладвай нередност

Подобни профили
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ