Регистрирай се
verified
plus

Академия за деца A. Занималня

Пазарджик, България
Менталната аритметика е техника, разработена на базата на устни аритметични изчисления и позволява да се развие максимална скорост на възприемане и обработка на информация. Целта на курса е хармоничното развитие на двете полукълба на мозъка, благодарение на въображаема визуализация на сметалото и смятане наум.
Език на преподаване:
Български език
Профилът е:
Прегледан: 449 пъти
Посетители: 256
Последно онлайн: 01.02.21
С разширено изучаване на
Допълнителни характеристики на Академия за деца A.
Допълнителна информация и професионален опит за Академия за деца A.

Въображение и памет

Процесите в хода на Менталната аритметика развиват при децата умението за смятане наум в резултат на въображаема визуализация на сметалото.

 

Креативност

По време на обучението детето развива основните компоненти на креативността: плавност и гъвкавост на мисълта, оригиналност и любознателност. 

 

Аналитично и творческо мислене

Едновременното развитие на двете полукълба на мозъка ще позволи на детето да разбира по-добре информацията, да направи изводи, да види алтернатива не стереотипно, а творчески.

 

Концентрация, внимание

На занятията детето трябва да визуализира в съзнанието си образите на числата, които представляват движението на топчетата на абака. Така се развива вниманието и постоянството. 

 

Уверенност в собствените си сили

В резултат на занятията детето повишава успехът по училище, което се отразява на самочувствието, способността за общуване и лидерските умения.

Изпрати съобщение
до Академия за деца A.
Докладвай нередност

Подобни профили
4.4
image
Илия М.
Занималня по Китара
Пазарджик
Изпрати Съобщение
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ