verified
plus

Академия за деца "AMAKids" Занималня

Пазарджик, България
Менталната аритметика е техника, разработена на базата на устни аритметични изчисления и позволява да се развие максимална скорост на възприемане и обработка на информация. Целта на курса е хармоничното развитие на двете полукълба на мозъка, благодарение на въображаема визуализация на сметалото и смятане наум.
Език на преподаване:
Български език
Профилът е:
Прегледан: 2132 пъти
Посетители: 971
Последно онлайн: 27.01.23
С разширено изучаване на
Допълнителни характеристики на Академия за деца "AMAKids"
Предучилищна подг.
Допълнителна информация и професионален опит за Академия за деца "AMAKids"

Въображение и памет

Процесите в хода на Менталната аритметика развиват при децата умението за смятане наум в резултат на въображаема визуализация на сметалото.

 

Креативност

По време на обучението детето развива основните компоненти на креативността: плавност и гъвкавост на мисълта, оригиналност и любознателност. 

 

Аналитично и творческо мислене

Едновременното развитие на двете полукълба на мозъка ще позволи на детето да разбира по-добре информацията, да направи изводи, да види алтернатива не стереотипно, а творчески.

 

Концентрация, внимание

На занятията детето трябва да визуализира в съзнанието си образите на числата, които представляват движението на топчетата на абака. Така се развива вниманието и постоянството. 

 

Уверенност в собствените си сили

В резултат на занятията детето повишава успехът по училище, което се отразява на самочувствието, способността за общуване и лидерските умения.

Изпрати съобщение
до Академия за деца "AMAKids"
Докладвай нередност

Подобни профили
3.8
image
Краси И.
Занималня по Китара
Пазарджик
Изпрати Съобщение
4.8
image
Илия М.
Занималня по Китара
Пазарджик
Изпрати Съобщение
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ