verified
plus

Учебен комплекс "Национен учебен комплекс по култура" School

София, България
Дейността на учебния комплекс се осъществява по принципите за комплексна подготовка на общообразователните предмети и различни видове изкуства, интензификация на учебно-възпитателния процес, интеграция на учебното съдържание по сродни учебни дисциплини, естетизация на средата, психологизация на обучението, социализация на личността.
Teaching language:
English
Bulgarian
Italian
Profile is:
Views: 2026 times
Visitors: 764
Last online: 05.07.23
With advanced study of
Additional information and experience за Учебен комплекс "Национен учебен комплекс по култура"

В началния и средния курс на комплекса, освен общообразователната подготовка, особено внимание се обръща на заниманията с изкуства и спорт.

 

Всички деца и ученици изучават различни форми на пластичните изкуства (живопис, графика, художествен текстил, керамика,  дърворезба), музика с използване при по-малките на орфови инструменти, български народни танци, бални и характерни танци.

 

Естествено продължение на тази подготовка са заниманията по интереси, при които се задълбочават и разширяват познанията и овладяването на изкуствата, съобразно индивидуалните заложби на децата.

 

Обучението в лицея се провежда от български и италиански преподаватели по учебни програми, съобразени с образователните стандарти на България и Италия.

 

Учебният план предоставя възможност за обучение чрез общозадължителни, задължителноизбираеми и свободноизбираеми предмети. 

 

Чуждоезиковото обучение е една от основните характеристики на лицея и се осъществява по оригинални учебни системи. 

 

Възпитаниците получават български и италиански дипломи.

 

В Националния учебен комплекс по култура работи звено от психолози и педагози, което съществува от самото основаване на детската градина и училището през 1976 г. То е създадено за разширяване и обогатяване на научно-изследователската и опитно-приложната работа. Негова непосредствена цел е издигане равнището на учебния процес във всички степени на комплекса. Осъществяването на тази цел е свързано, от една страна, с разработване на учебна документация и с оказване на методическа помощ, а от друга - с психологическа и педагогическа диагностика на общото развитие на децата и учениците.

Gallery на Учебен комплекс "Национен учебен комплекс по култура"
Учебен комплекс
Учебен комплекс

Регистрирайте се или влезте с Вашия профил
Изпрати съобщение
до Учебен комплекс "Национен учебен комплекс по култура"
Докладвай нередност

Отзиви


Подобни профили
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ