verified
plus

Профилирана Езикова Гимназия "Свети Методий" School

София, България
Профилирана езикова гимназия "Свети Методий" в град София.
Teaching language:
Bulgarian
Profile is:
Views: 855 times
Visitors: 530
Last online: 14.01.24
With advanced study of
Additional information and experience за Профилирана Езикова Гимназия "Свети Методий"

2008 г. - Издаден от МОН, ЕС- ЕК за образование и култура и ЦРЧР Сертификат за качество в определена категория – проект “Мост към Европа”- по програма “Сократ” и подпрограма “Коменски”, реализиран през 2007г. с партньори - ученици от Професионален колеж “Ханс Швир”- гр. Гелзенкирхен, провинция Северен Рейн- Вестфалия, Германия, посветен на приемането на България в Европейския съюз. 10-годишен юбилей на Профилирана гимназия с изучаване на чужди езици “Св. Методий”, отбелязан с учебна практика на ученици в Германия- гр. Мюнхен, Австрия- гр. Инсбруг и гр.Залцбург, екскурзии на ученици, учители и родители до гр. Солун, Пела, Воден, Кавала, остров Тасос, Чипровски манастир, който отбелязва 1010г. от основаването, опушански манастир, гр. Берковица, ждрелото на река Ерма,параклис “Св.Петка”в гр.Трън. Национална награда от МОН за реализиран проект “Медиен клуб” по програма “Училището –желана територия”. Участие на ученици и студенти от гр. София и гр. Пловдив в т.ч. и ученици от ПГИЧЕ”Св.Методи” с лично творчество на тема: “Светът на българската младеж”, публикувано в книгата “Здрасти”-’’Grüß dich!’’- издание на австрийската писателка Б.Крамловска от Университета на гр. Виена, Австрийско-Българското Дружество - Култур-Контакт Австрия и СУ ”Св. Кл.Охридски”.

 

2009 г. – Работа по проект „Училищна Европейска клубна мрежа на Езиковите училища в София ”Ученическият Европейски клуб при ПГИЧЕ”Св.Методий” с ръководител Нина Иванова е отличен с грамота за спечелено първо мястo.

 

2010 - На 22.01.2010 г.Европейският клуб на училището, ръководен от Нина Иванова и Марийка Попова, участва в традиционното състезание на Европейския парламент „Евроскола” с цел насърчаване на най-младите европейци да симулират заседания на отделните комисии, да разработят теми и да „гласуват” резолюции на парламента. В състезанието се включиха тийнейджъри от 19 страни на Европейския съюз. Представителите на ПГИЧЕ”Св.Методий” спечелиха три председателски места на три комисии и получиха за отлични знания по английски език грамоти и медал, лично от председателя на Европейския парламент Йежи Бузек.

 

За участие в проект „Единство в различията – Пролет 2010” като официален партньор на АИЕСЕК България –Локална секция София Технически университет на ПГИЧЕ”Св.Методий”е присъден Сертификат.

 

Гимназията предложи през март 2010 г. домакинство на поредното национално състезание по английски език, организирано от Асоциацията на „Кеймбридж училищата в България”.

 

2011г.-16. www.*** Дни на отворените врати на Кеймбридж училищата в България – хотел „Принцес”- гр. София- присъстват учителите по немски и английски език- Запознаване с новите учебници по немски и английски език, срещи с авторите, обмяна на опит

 

2011г. – ПГИЧЕ”Св.Методий” и Фондация на бизнеса за образованието , партньор в проекта „Тандем „ за създаване на комуникация между поколенията и културите с финансовата подкрепа на ЕК по програма „Леонардо да Винчи”

 

2011г., Април- посещение на Европейски колеж по икономика и управление в гр.Пловдив за реализиране на съвместно сътрудничество в управление на европейски проекти.

 

2012г.- успешно реализиране на проект „УСПЕХ” на МОМН- „Да направим училището привлекателно за младите хора с участие на 112 ученика в 12 клуба по интереси:”Смислотърсач”, „Архимед”, „Зелена улица”,”Да опазим България чиста”, „Фолклор и традиции”, „Компютърна анимация”,”Как да успея в кариерата”,”Европейска кухня”,”Славянски свят”,”Европейски съюз”, „Аз – фотографът”, „Пътешественик”.

 

13.11.2014г. -ОТКРИТО ЗАНЯТИЕ НА РУСКИЯ КЛУБ „НАШ ЛЕРМОНТОВ” с ученици от Руския клуб при ПГИЧЕ „Свети Методий”, представители на форум „Славянски свят” и женски форум „Славянка”, посветено на 200 години от раждането на руския поет и писател М.ЮЛермонтов. Беше поднесена презентация за живота на поета, както и негови стихове и есета. Изготвени бяха диплянки и книга със стихове „Наш Лермонтов.

 

22.12.2013г. Коледа в ПГИЧЕ”Св.Методий”- изява на Артклас – Злати -12кл, Мариян -10кл., испански подготвителен клас с учител Ж.Спасова

 

12-14.03.2014г. –участие на М. Попова в квалификационен семинар в гр. Русе – Букурещ – обмяна на опит с училища - Лицей Стефано Доблея- Букурещ.

 

29.03.2014 г.-Отличия за участие в Националната олимпиада по руски език. Наградени с диплома – Юлия Чебанова – 8а клас , Татяна Якимова – 8 б клас, Юлия Панасюк – 11 б клас, Маргарита Найденова -11б клас със старши учител Тоня Томова

 

12.05.2014г. Посещение на Историческия комплекс „Цари Мали град” и отпразнуване патронния празник на гимназията с ученици, включени в проект”Успех”

05.12.2014г.- гр.Елена – тържествено отбелязване на 10 годишнината от основаването на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България – награждаване на дирекора на ПГИЧЕ ”Св.Методий” – г-жа М.Попова със сертифкат. Присъстват помощник директорите - С.Драйчева и Т.Томова и координаторът за гимназията Д.Добрева.

 

2018 год. 203 ПЕГ "Свети Методий" има нов директор г-жа Таня Трапова.

Gallery на Профилирана Езикова Гимназия "Свети Методий"
Профилирана Езикова Гимназия
Профилирана Езикова Гимназия

Регистрирайте се или влезте с Вашия профил
Изпрати съобщение
до Профилирана Езикова Гимназия "Свети Методий"
Докладвай нередност

Отзиви


Подобни профили
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ