verified
plus

Основно Училище "Тодор Минков" School

София, България
20-то Основно училище "Тодор Минков" в град София е създадено през 1906 г. в изпълнение на дарителската воля на бележития български възрожденец Тодор Николаевич Минков.
Teaching language:
German
French
Profile is:
Views: 1710 times
Visitors: 858
Last online: 10.02.21
With advanced study of
Additional information and experience за Основно Училище "Тодор Минков"

Приоритетно направление 1: Утвърждаване на училището като иновативна институция с научно-приложни постижения.

 

Приоритетно направление 2: Осигуряване на стабилност, добра организация, здравословни условия за обучение и отдих, ред и защита на децата в училището.

 

Приоритетно направление 3: Постигане на устойчиво високо ниво на  качеството и ефективността на основното училищно образование и подготовка.

 

Приоритетно направление 4: Изграждане на система за контрол на качеството, оценка и самооценка на педагогическия екип.

 

Приоритетно направление 5: Усъвършенстване системата за квалификация, преквалификация и обучение.

 

Приоритетно направление 6: Удовлетворяване на специфичните образователни потребности на учениците. Подобряване на работата с ученици с емоционални и интелектуални затруднения и специални образователни потребности.

 

Приоритетно направление 7. Развитие и подобрения във външната и вътрешна среда на училището.

 

Приоритетно направление 8: Осигуряване на широк спектър от извънкласни форми за свободното време на учениците и създаване на условия за тяхната публична изява, инициатива и творчество.

 

Приоритетно направление 9: Участие в програми и проекти (национални и вътрешни).

 

Приоритетно направление 10: Училищна  политика за изграждане на позитивен образ: е-политика, работа с медии и външни звена, изграждащи позитивен образ на учебното заведение.

 

Възпитаници на Тодор Минков от пансиона му в гр. Николаев в Русия, начело с Александър Малинов, министър на Народното просвещение, също възпитаник, решават, в знак на благодараност към своя учител, възпитател и благодетел, да създадат в София училище, което да носи неговото име.

Изпрати съобщение
до Основно Училище "Тодор Минков"
Докладвай нередност

Отзиви


Подобни профили
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ