platinum
verified
plus

Нелина Иванова Tutor

ж.к. Хаджи Димитър, София, България map
До метростанцията
Здравейте! Казвам се Нелина Иванова и съм професионална певица с огромна любов към българската народна музика и децата. Точно това ме подтикна преди 5 години да започна да преподавам уроци по пеене за деца и възрастни, които искат да разкрият красотата на нашата българска народна музика и да преоткрият себе си.
Place:
Online
In teacher's house
Teaching language:
English
Bulgarian
Experience:
from 5 to 10 years
Profile is:
Views: 92 times
Visitors: 68
Last online: 18.09.24
Преподава по Teaching Price

Folk singing lessons

Beginners
Advanced
25 lv.
45min.
Education City Specialty Degree Class
НМА "Проф. Панчо Владигеров" София Изпълнителско изкуство Бакалавър 2021-2024
НУФИ "Филип Кутев" Котел Изпълнителско изкуство Средно 2013-2021
Additional information and experience за Нелина Иванова

Нелина Иванова е професионален фолклорен изпълнител, който тръгва по пътя на българската народна песен във Велики Преслав – люлката на културата и духовенството ни.

Дори в тези ранни детски години, Нелина се откроява с талант, целенасоченост и сладкогласност.

 

Средното си образование Нелина Иванова завършва в НУФИ „Филип Кутев“, където е солов изпълнител и част от представителния хор на училището. Високото ниво на преподавателите и любовта, която тя изгражда към тях е причината Нелина да се стреми да предаде всичко, което е научила от тях.

 

Талантът и любовта към българската народна песен, която се превръща в смисъл и на академичното й обучение, я отвеждат до Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“. В академията Нелина е солов изпълнител с преподавател хон. ас. Нели Андреева, както и част от академичния хор с диригент хон. гл. ас. Ваня Монева.

 

Уверено сбъдваща мечтите си във фолклорното изкуство, Нелина Иванова поема едно предизвикателство, което допълнително осмисля творческия й път. Тя става ръководител на вокална школа към НЧ „Възраждане-1928“ - гр. София, защото народната песен е не само любов в сърцето ѝ, но и това, което иска да предаде като послание и познание на всички, които обичат българския фолклор и искат да го разпространяват. Така вече 5 години тя провежда групови и индивидуални класове по народно пеене.

 

Освен изброеното дотук, което е един впечатляващ биографичен и творчески път за едно безкрайно талантливо 22-годишно момиче, Нелина е част от известния хор „Нуша“ с диригент Нели Андреева, както и от група “Оратница”.

 

Имайки предвид крехката възраст, в която Нели е запяла народните ни песни и е посветила глас и душа на тях, вече 15 години тя печели индивидуални и хорови награди от стотици конкурси, представяйки и прославяйки музикалната фолклорна съкровищница на България в страната и в чужбина.

 

*Взето от статия за Нелина Иванова

Gallery на Нелина Иванова
Изпрати съобщение
до Нелина Иванова
Докладвай нередност

Подобни профили
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ