verified
plus

Мариана А. Tutor

Пловдив, България
Родена на 01.02.1974год. в Пловдив. Танцува модерни танци от 12 годишна. Автор и хореограф на танцовите спектакли на Арт формация Денс Мания - Пловдив: "Хей, ти..." - тематичен - 2011год., "Камбаната" - сюжетен - 2013год. и "Любов и Самодива" - сюжетен - 2014год., които са финансирани от Министерство на Културата на Република България.
Experience:
over 10 years
Profile is:
Views: 1741 times
Visitors: 810
Last online: 05.03.24
Преподава по Teaching Price

Choreography lessons and courses

Preschool
grade 1 - 4
grade 5 - 8
още »
grade 9 - 12
5 - 8 years
9 - 12 years
13 - 16 years
17 - 20 years
Over 20 years
Students
Adults
Beginners
Mid level
Advanced
Professionals
5 lv.
60min.
Education City Specialty Degree Class
Академия за музикално и изобразително изкуство Пловдив Педагогика, хореография и режисура Магистър 2000
Additional information and experience за Мариана А.

Мениджър на Формация "Денс Мания" и хореограф на детските и младежките групи по модерни танци. 
От 2009 год. работи като мениджър на Куклено-Драматичен Театър "Hand".  

  През учебната 2010/2011год. е била хоноруван преподавател по танци в НГСЕИ-Пловдив.
  През учебната 2000/2001год. е била хоноруван преподавател по джаз - танци в АМТИИ-Пловдив.

  Все по-често е търсена като хореограф на млади бъдещи семейни двойки, които искат да изненадат гостите на сватбата си с нестандартен първи сватбен танц.

  Автор и хореограф на тематичен танцов спектакъл -"ХЕЙ, ТИ", чиято премиера на 23 юни 2011г. в Драматичен театър Пловдив еоценена от публиката в пълната зала с бурни аплодисменти. Спектакълът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерството на Културата на Република България. Избран и спечелил първа награда сред други 28 спектакъла от цялата страна в заключителната конкурсна част на международен фестивал на изкуствата "Перперикон" 2013г. 
   Хореограф и един от авторите на сюжетен танцов спектакъл -"КАМБАНАТА" - премиера НА 29 април 2013г. в Драматичен театър Пловдив. Спектакълът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерството на Културата на Република България.
   Хореограф и автор на сюжетен танцов спектакъл -"Любов и Самодива" - премиера НА 20 април 2014г. в Драматичен театър Пловдив. Спектакълът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерството на Културата на Република България.
   Председател на Сдружение "Кей - Търн"- неправителствена организация /НПО/ работеща предимно в сферата на сценичните изкуства и младежта.

   Завършила е магистърска степен: Арт Мениджмънт в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство - Пловдив в класа на доц. д-р Бушева.

  Завършила бакалавърска степен: Педагогика, хореография и режисура на народните танци в Академията за музикално и танцово изкуство - Пловдив в класа на Даниела Дженева.

   Завършила обучения за лидери по програма "Младежта в действие" и лятно училище за НПО "Аркутино - 2013".

   
Родена на 01.02.1974год. в Пловдив.
   Танцува модерни танци от 12 годишна.
   Започнала е в групата на Златка Славчева в читалище "Възстанник", след това са я приели в танцово студио "Ритъм" при Тошко и Ели Костови. Била е репетитор и солист при тях и след разпадането на "Ритъм" в частната им група "Free Dance".
 Танцувала е в безброй шоу програми, сценични и TV представления в страната и чужбина, някои от които: мюзикълите "Капище" на Free Dance,"Бог е невинен" на Драматичен театър Пловдив, "11 В отвръща на удара" и "Кармина Бурана" на Пловдивската опера и филхармония, "Ежедневие", "Зоопарк" и "Къде е любовта" на Частен мюзикхолен театър Пловдив, "Петте елемента" - Китай, град Шен Джен. Работила е като хореограф на шоупрограми в Шен Джен и Шангхай - Китай.
 Била е хореограф на вокални изпълнители за техни различни изяви - телевизионни предавания и видеоклипове. Хореограф е на танците в коопродукцията на филма "Последния господар на Балканите" по музика на Теодосий Спасов. 

   Създава школа за модерни танци "Диви Котки" през 1996год, където се обучават деца и тийнеджъри и се изучава собствен репертоар. След това групата се преименува още два пъти: "Танцуващите момичета" и в момента е официално регистрирана в Министерството на културата като артистична Формация "Денс Мания". 

     Член е на съюза на Българските музикални и танцови дейци. 
  

Gallery на Мариана А.
Мариана А.
Мариана А.
Мариана А.
Мариана А.
Мариана А.
Мариана А.

Регистрирайте се или влезте с Вашия профил
Изпрати съобщение
до Мариана А.
Докладвай нередност

Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ