verified
plus

Юлияна С. Child doctor

Банкя, България
Работя с деца, юноши и възрастни с иновативни и работещи техники! Свързването с ресурси е основополагащо за практиката ми! Арттерапията и Семейните констелации са верни мои спътници.
Place:
Online
In teacher's house
Teaching language:
Bulgarian
Experience:
from 5 to 10 years
Profile is:
Views: 499 times
Visitors: 219
Last online: 04.10.23
Консултации или психотерапия For Price

Child-adolescent psychology

5 - 8 years
9 - 12 years
13 - 16 years
още »
17 - 20 years
Over 20 years
Students
50 lv.
60min.
Extra skills на Юлияна С.
Psychotherapist
Education City Specialty Degree Class
ВСУ "Черноризец Храбър" Варна Психология Магистър 2016
Additional information and experience за Юлияна С.

Професионалния ми път е дълъг и изпълнен с приключения! Работата с деца и юноши е изключително зареждаща! Повече от 8 години активно се занимавам с психология и подпомагане на емоционалните процеси при деца и възрастни, като над 10 години преди това съм изучавала тънкостите и начините за подкрепа. Две бакалавърски степени и една магистър по психология, завършени курсове по "Експресивна арттерапия" и "Семейни констелации" в две нива в "Arts&Therapy Institute" при Елица Великова.

Експресивната арттерапия е предпочитан от мен метод за работа и при деца и при възрастни, като дава възможност човек да види вътршния си свят от друг ъгъл и от ново място, от което обикновено се оказва, че не е имал възможност да погледне преди това. Подпомага разкриването на вътрешния свят и дава възможност за промяна и свързване с ресурси, дава възможност да изберем как да продължим по пътя си. При децата е изключително интересно как откриват отговори на въпросите си и как се озаряват, когато се докоснат до новия начин, до освобождението от гняв, страх, притеснение, срам, когато открият, че радостта е естествения път.

Работата ми обхваща не само децата, а и техните родители. Семейството е основополагащ фактор за развитието на децата и корена на всеки емоционален блокаж е именно там. Често се случва да не знаем от къде произлиза дадено поведение или каква е причината децата ни да са гневни, или прекалено свити, срамежливи, или буйни. Причините могат да са от заобикалящата среда, от възникнало травматично събитие, смърт на близък, развод или родови обременености. Родовите обременености са често срещана причина за безпокойство и там обикновено се корени именно онова поведение или емоция, която не можем да си обясним, за което опитваме и опитваме различни начини, подходи, методи, но без успех. Точно на това място включвам семейните констелации, които позволяват да се разгледа семейна история назад във времето и да се освободи системата от блокажи, заплитания и родови обременености.

Груповата работа със семейството също е изключително ползотворна. Позволява на родителя да погледне отстрани взаимоотношенията с детето си и да преразгледа начините за общуване. Дава възможност с нови очи да погледне детето си и да открие у него качества и черти, които не е забелязвал до сега. Дава възможност да погледне себе си по различен начин и да преосмисли цялостната картина. И най - вече дава възможност за промяна на модела, който не е бил работещ за семейството или член от него.

В общи линии начина ми на работа обхваща цялото, независимо дали работим индивидуално, или в група. Целта е да се запълнят празните места, да се открие корена на проблема и да се премине през лечителни движения, довеждащи до радостта.

Изпрати съобщение
до Юлияна С.
Докладвай нередност

Подобни профили
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ