verified
plus

Георги М. Coach

Хасково, България
Треньор по тай чи чуан и винг чун в Хасково.
Place:
Public place
Teaching language:
Bulgarian
Profile is:
Views: 2482 times
Visitors: 972
Last online: 14.09.20
Преподава по Teaching Price

Wing Chun lessons

5 - 8 years
9 - 12 years
13 - 16 years
още »
17 - 20 years
Over 20 years
Students
Adults
Beginners
Mid level
Advanced
price negotiable

Tai Chi Chuan lessons

Over 20 years
Students
Adults
още »
Beginners
Mid level
Advanced
price negotiable
Additional information and experience за Георги М.

Винг Чун е универсална бойна система,създадена преди около 300 години, която се е предавала тайно от поколение на поколение. Първият, дръзнал да я разкрие пред света, е грандмайсор Ип Ман. Един от най-известните му ученици е Брус Лий. След смъртта на Ип Ман, ВингТчун се разпространява из целия свят, като най-добрия стил за самоотбрана.Днес,звезди като Джеки Чан, Робърт Дауни – младши, Никалъс Кейдж и Камерън Диас, не могат да си представят живота, без да тренират Винг Чун. Самоотбраната, на която Винг Чун ни обучава, е интелигентна и не се основава на физическа сила. В нея няма движения, които никога не биха влезли в употреба, като въртеливи удари със скок, например. Няма сложни ходове, с още по-сложни имена, които биха били полезни само в специфични ситуации. Вместо това, във Винг Чун има кратък речник с термини и прости движения, които влизат в употреба при всякакви обстоятелства.Стилът е изключително подходящ и за жени. Той самият е създаден от жена, както разказват древните текстове. Геометрията и механиката му са създадени за хора с нормални килограми и размери. От дамите не се изискват супер издръжливост и прекалено развита мускулатура, която често е и неестетична. Няма наранявания, синини или фрактури. Тренировките са интелигентни, интересни, развиват гъвкавостта и бързината, стягат тялото, освобождават от стреса, подобряват сетивността, рефлексите и умението за ориентация. Правят ни по-концентрирани и дисциплинирани. Дават ни увереност и спокойствие. Но най-вече – дават възможност на всеки човек, независимо от неговата възраст,сила, килограми и физически възможности, да се защити.          

 

"Тайдзицюан" (Тай - Чи) е древно китайско бойно изкуство, практика за цялостно физическо и духовно усъвършенстване и развитие. Свързва се с учението за Дао, Петте елемента, Осемте триграми, китайската традиционна медицина и пряко изразява традиционното китайско разбиране за света, природата и човека. В днешни дни, практиката на Тайдзицюан (Тай - Чи) се свързва предимно с лечебно-оздравителна практика.

Върнете изгубената връзка с тялото си.

Gallery на Георги М.
Георги М.

Регистрирайте се или влезте с Вашия профил
Изпрати съобщение
до Георги М.
Докладвай нередност

Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ