verified
plus

Емил С. Coach

София, България
Треньор по карате - онлайн.
Place:
Online
Teaching language:
English
Bulgarian
Russian
Experience:
over 10 years
Profile is:
Views: 747 times
Visitors: 350
Last online: 03.05.23
Преподава по Teaching Price

Karate lessons

5 - 8 years
9 - 12 years
13 - 16 years
още »
17 - 20 years
Over 20 years
Adults
Beginners
price negotiable
Additional information and experience за Емил С.

Здравейте,

Благодаря ви за интереса към онлайн тренировките по карате. Разбирам, че имате някои конкретни въпроси относно това какво ще включват тренировките и какво ще трябва да подготвите предварително, така че ще се опитам да ви дам максимално подробна информация.

Работа с макивара: Макивара е японско уред, което се използва за удари и блокове, като представлява дълъг, тънък прът, който е традиционно направен от бамбук или дърво. В рамките на онлайн тренировките по карате може да се изучава работата с макивара.Работата с макивара е част от програмата, инструкторът ще ви насочи как да си го закупите и как да го използвате правилно по време на тренировките.

Работа с нунчако: Нунчако е друго традиционно японско оръжие, което се състои от две къси пръчки, свързани с верига или кожена лента. Като и в случай с макивара, работата с нунчако може да се изучава по време на онлайн тренировките по карате, н Работата с нунчако е част от програмата, може да си закупите собствен нунчако или да използвате някои, които инструкторът предоставя.

Хранителен режим: Хранителният режим може да има важна роля в укрепването на здравето и формата ви за тренировки по карате. Най-добрата диета за вас зависи от вашите индивидуални нужди и цели. Обикновено се препоръчва да се консумират достатъчно белтъчини, зеленчуци и плодове, както и да се избягват излишните мазнини и захари. Източниците на протеин могат да бъдат продукти като месо, риба, яйца, тофу, ядки и семена. За да се осигури достатъчно енергия за тренировките, е важно да се консумират и комплексни въглехидрати като целулоза, каши и плънки. Не забравяйте да пиете достатъчно вода, за да се хидратирате по време на тренировките и извън тях.

Медитация: Медитацията е полезна за успокояване на ума и концентрацията ви. В много стилове на карате, медитацията е част от тренировъчния процес и се използва за насочване на мислите и енергията в тялото. Инструкторът ще да ви насочи към различни техники на медитация, които да използвате по време на тренировките или в свободното си време.

Киме: Киме е японска дума, която означава "концентрация". В карате, киме е поза, която се използва за усилване на силата и енергията в тялото. Тя може да бъде използвана както по време на удари, така и за задържане на статични позиции. Инструкторът ви ще ви покаже как да извършвате тази поза правилно и как да я използвате в контекста на карате.

Начална литература по стила: Ако искате да научите повече за нашия стил на карате, може да потърсите начална литература на темата. Това може да включва книги, учебници, уебсайтове и други ресурси, които предоставят информация за историята, техниките и философията на стила. Инструкторът ще  ви насочи към конкретни ресурси за това.

Надявам се, че това ви помогна да разберете какво да очаквате от онлайн тренировките по карате. Не се колебайте да зададете допълнителни въпроси на инструктора си или да изразите своите нужди и цели от тренировките. Запомнете, че карате не е само физическа активност, но и умствена и духовна практика, която може да ви помогне да се развивате като цялостна личност. Не се отказвайте при първите трудности, а продължавайте да упражнявате и да се развивате в тази област.

Относно макивара и нунчако, тези инструменти са често използвани в карате като допълнителни тренировъчни средства за развиване на координация, бързина и сила. Инструкторът ще ви покаже различни техники за упражняване на тези инструменти и как да ги интегрирате в тренировъчния си режим.

Накрая, важно е да запомните, че за да постигнете успех в карате, трябва да имате редовен тренировъчен режим и да бъдете посветени към това, което правите. Също така, важно е да работите върху техниките си, да използвате правилна форма и да се фокусирате върху постигането на постоянен напредък. Успехът в карате не идва бързо и лесно, но с упорство, постоянство и добра насоченост към целите си, ще можете да постигнете голям напредък и да станете по-добър в това изключително бойна изкуство.

Изпрати съобщение
до Емил С.
Докладвай нередност

Подобни профили
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ