verified
plus

ЧОУ и ЧПЕГ "Д-р Мария Монтесори" School

София, България
ЧОУ и ЧПЕГ "Д-р Мария Монтесори" е уникално само по себе си училище. То се намира в екологично чист район в обособена част от административната сграда на Националния учебен комплекс по култура в кв. Горна баня, което допринася учениците да се чувстват част от един голям колектив, а същевременно към тях да се подхожда с много грижи и внимание. Учебният процес е организиран така, че позволява на децата да разнообразяват часовете по задължителна подготовка с часове по интереси.
Teaching language:
English
Bulgarian
Profile is:
Views: 2957 times
Visitors: 1501
Last online: 04.09.22
With advanced study of
Extra skills на ЧОУ и ЧПЕГ "Д-р Мария Монтесори"
Language school
With kindergarten
Medical
Preschool
Primary
Primary school
High school
Special education
Additional information and experience за ЧОУ и ЧПЕГ "Д-р Мария Монтесори"

Училището осигурява високо образователно равнище на своите възпитаници, като съчетава задължителната общообразователна подготовка със засилено чуждоезиково обучение /английски език от І клас и въвеждане на ІІ чужд език – италиански, испански или немски език в 5 клас. Работи по ефективни чуждоезикови системи. Организира по желание на родителите изпит на PITMAN за ниво на владеене на английски език, който се провежда от най-голямата изпитна институция в Англия – City & Guilds Of London Institute.

 

Обучението се осъществява по утвърдените от МОН учебни програми, учебници и помагала за профилираните езикови гимназии с профил “Чуждоезиков”.

 

Обучението по І чужд език е с продължителност 5 години и има за цел постигането в края на гимназиалния етап на комуникативна компетентност, съответстваща на трето равнище на Държавните образователни изисквания за учебно съдържание /ДОИ за УС/.

 

В IX клас се предлага изучаването на II чужд език (италиански и испански)
Профилираната подготовка се осъществява в часовете за задължителна подготовка /ЗП/ и часовете за задължителноизбираема подготовка /ЗИП/.

 

В курса на обучение се изучават три профилиращи предмета, избрани от културно – образователните области: І чужд  език, ІІ чужд език и български език и литература.

 

Обучението се осъществява в богата  материална база: модерно оборудвани класни стаи, компютърен кабинет, специализирани кабинети за чуждоезиково обучение, химия, география и биология; богата училищна библиотека, модерен физкултурен салон, фитнес зала, отлично оборудван открит физкултурен комплекс с игрища за футбол, волейбол, баскетбол, тенис корт; закрити зали за източни бойни изкуства, аеробика, тенис на маса; самостоятелна кухня и столова; задължителна застраховка, охрана, стоматологичен и лекарски кабинети; училищен транспорт.

Gallery на ЧОУ и ЧПЕГ "Д-р Мария Монтесори"
ЧОУ и ЧПЕГ
ЧОУ и ЧПЕГ
ЧОУ и ЧПЕГ

Регистрирайте се или влезте с Вашия профил
Изпрати съобщение
до ЧОУ и ЧПЕГ "Д-р Мария Монтесори"
Докладвай нередност

Отзиви


Подобни профили
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ