verified
plus

Целодневна детска градина "Слънце" Kindergarten

Смолян, България
Целодневна Детска Градина "Слънце" в град Смолян.
Teaching language:
Bulgarian
Profile is:
Views: 3184 times
Visitors: 1286
Last online: 06.12.23
With advanced study of
Extra skills на Целодневна детска градина "Слънце"
Psychotherapist
Preschool
Additional information and experience за Целодневна детска градина "Слънце"

Целодневна детска градина №1 "Слънце" отваря врати на 16 октомври 1978 г., а на 19 април 1979 г. е официалното и откриване от тогавашния министър на Народната просвета – Дража Вълчева. В нея се възпитават и обучават 109 деца от 3 до 6 години, които получават знания, умения и навици, необходими за постъпването им в училище. През 1984 г. в ЦДГ ”Слънце” гр. Смолян за първи път се експериментира и внедрява програмата за предучилищно възпитание и дава старт за масова практика в областта. През 1996г. се внедрява програмата "Стъпка по стъпка", която реализира идеите детското заведение да бъде дом на радостта за децата, да бъде база за детско творчество и игрови експерименти. Тази програма даде възможност на всяко дете, действайки самостоятелно, занимавайки се по-разнообразни начини да се докосне до света на възрастните.Всяка година в детската градина са се внедрявали различни дейности към отворената система на планиране, като сега са формирани шест основни модула на обучение:

 

- Социализация на децата и трупане на жизнен опит;
- Здравословен начин на живот;
- Опазване живота на децата;
- Готовност на децата за училище;
- Екологично възпитание;
- Традиции и обичаи, възпитание на децата в родолюбие;

 

Детската градина има традиции в театрализираните игри, народните танци, народно пеене, пресъздаване на народни обичаи. В сградата има оформен "Коридор на изкуствата" и "Стена на осъществени мечти", на която са поставени всички спечелени грамоти, благодарствени писма, плакети и отличия, спечелени от децата на ЦДГ "Слънце".
Детската градина в момента работи по проект от програма „Учене през целия живот”, секторна програма Коменски, на тема: "Приказките на Балканите-част от културното многообразие на Европа". Целта на проекта е обогатяване на учебната програма на участващите детски градини с приказките на Балканите, както и обмен на добри практики между България, Гърция и Турция.

Изпрати съобщение
до Целодневна детска градина "Слънце"
Докладвай нередност

Отзиви


Подобни профили
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ