verified
plus

Българско неделно училище "Св. Св. Кирил и Методий" School

Лисабон, Португалия
Училището е открито през 2009 година. Водят се занятия по български език и литература. Организира се литературно-музикална програма за честване на българските празници.
Teaching language:
English
Bulgarian
Portuguese
Profile is:
Views: 1439 times
Visitors: 480
Last online: 09.03.21
With advanced study of
Additional information and experience за Българско неделно училище "Св. Св. Кирил и Методий"

Българското неделно училище "Св. Св.Кирил и Методий" е открито на 18.Х.2009 год. като реализация на Образователен проект "Български език и култура зад граница". Занятията се провеждат с активното участие на 10 деца, живеещи на територията на Лисабон. През учебната 2011/2012 год. се разширява обхватът на заявилите участие – включват се деца на бълграски граждани от райони, близо до Лисабон. Функционират следните групи за обучение: начална, прогимназиална, която включва и ученици от гимназиален етап. Има ученици, които не владеят български език.

 

Училището разполага с две класни стаи, отдадени ни безвъзмездно от Посолството на Република България. Обзаведени са с необходимите маси, столове, класни дъски. За нуждите на обучението на групата от близкия на Лисабон район се водят преговори за наемане на подходящи учебни зали. За сега обаче то ще се провежда в съществуващите помещения в посолството.

 

Педагогическият екип притежава необходимата професионална квалификация и педагодически опит. Установени са трайни контакти с преподаватели-методисти от български университети, които ни оказват необходимата помощ.

 

В помощ на процеса на обучение и възпитание се включва Посолството на България, родителската общност, португалски граждани, български преподаватели в местни университети.

Gallery на Българско неделно училище "Св. Св. Кирил и Методий"
Българско неделно училище
Българско неделно училище

Регистрирайте се или влезте с Вашия профил
Изпрати съобщение
до Българско неделно училище "Св. Св. Кирил и Методий"
Докладвай нередност

Отзиви


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ