verified
plus

Арт къща-музей "Куклите" Kids Corner

София, България
Добре дошли в нашето арт-пространство! Създадохме го от любов към куклите, хората, творчеството и общуването. Създадохме го с радост и добри намерения. Като място, в което да се събират хора с въображение и вкус към красивото. Хора – мислещи, творящи, свободни. Вярваме, че тук ще се провеждат срещи на духа, които ще радват очите и хранят душите.
Teaching language:
Bulgarian
Profile is:
Views: 3744 times
Visitors: 1541
Last online: 03.01.23
Със занимания по
Extra skills на Арт къща-музей "Куклите"
For birthday
With clown and DJ
With animation
Additional information and experience за Арт къща-музей "Куклите"

Арт Къща "Куклите" в София – музей на куклите, творилница, занималня

Арт Къща "Куклите" има една основна цел – да дарява радост. Създадена с любов към хората и куклите, към творчеството и общуването, и със специално отношение към децата, тя е едно интересно място в центъра на София. Къщата е 100-годишна и е паметник на архитектурата. Разполага с 6 зали, в които са представени над 3000 кукли като музейни експонати, има и Творилница. Това е мястото, където всеки разбира, че може да твори! В Къщата на Куклите времето сякаш е спряло в една приказка, в която има вечно детство... Така че ако носите романтична душа, това е вашето място.


КУКЛИТЕ НА ЖЕНИ
Тези  уникални създания стават причина да се появи Арт-къща "Куклите". Авторката им – Жени Костадинова е известна като изследовател на Ванга и започва да прави кукли, докато пише първата си книга за легендарната сляпа пророчица. Ванга също е обичала куклите – тя е извършвала древен обред „измолване” с кукла, благодарение на който е помогнала на хиляди семейства да се сдобият с рожба. Куклите на Жени освен че са уникални интериорни предмети, са и метод за арт-терапия за възрастни и деца. Технологията им е лесна и подходяща за всички възрасти. Правят се от естествени материали, което ги превръща и в посланици на екологичния начин на живот. Куклите имат и възпитателна цел - успяват да пробудят у хората чувство за красота и съвършенство. Да си направите кукла, е прекрасен начин да изразите себе си! Да се погледнете отвътре чрез един увлекателен  процес.

МУЗЕЙ

Арт къща "Куклите" е първия музей на куклите и играчките в България. Тя събира под един покрив многообразие от кукли, над 3000 експоната – както български, така и от цял свят. В залите по теми са подредени различни видове: фолклорни, сувенирни, порцеланови, екологични, кукли за игра, восъчни, от плат, хартия, стъкло и др. Всеки посетител би могъл да научи за богатата история на куклите и как сам да си изработи кукла – уникална, със своя душа. Често в Къщата има гостуващи изложби на кукли, събирани от колекционери.


ТВОРИЛНИЦАТА

Творилницата е място, където всеки може да изработи своя кукла или сувенир. Това е любимото място на всеки посетител – след като е видял хилядите кукли, му се е приискало да си изработи сам – своя уникална кукла. В Творилницата често гостуват цели класове – от София, от страната, а понякога и деца от други държави, които гостуват на българчета по различни проекти. Освен кукли, тук ще ви предложат още поне 30 вида приложни техники.


ТВОРЧЕСКИ РОЖДЕН ДЕН

Искате рождения ден на детето ви да протече нестандартно, смислено и артистично! В "Куклите" е мястото! Екипът  особено държи на занимателните творчески рождени дни – когато децата изработват кукла или друг сувенир, научават нещо интересно, а и така гостите на рожденика също си тръгват с подарък! Би могло да има и феи, мимове, торта, вкусотии...  

 

АРТ-ЗАНИМАЛНЯ

Всеки ден имате възможност да оставите детето си за 2-3 часа тук, за да твори и да се забавлява. Да се откъсне от компютъра и да включи в действие ръцете си. В ежедневната занималня децата научават да аранжират цветя, да изработват бижута, да опаковат подарък, да рисуват герои от приказки, да правят бижута от филц. Въобще, придоиват умения, укрепват самочувствието си и се учат да правят изкуство!

Gallery на Арт къща-музей "Куклите"
Арт къща-музей
Арт къща-музей
Арт къща-музей
Арт къща-музей

Регистрирайте се или влезте с Вашия профил
Изпрати съобщение
до Арт къща-музей "Куклите"
Докладвай нередност

Подобни профили
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ