gold
verified
plus

Алек Цанов Учител

бул. „Никола Й. Вапцаров“ 29 , 1407 София, България map
Учител по виолончело в град София.
Място:
Онлайн
При учителя
При обучаемия
Език на преподаване:
Английски език
Български език
Имам стаж:
от 1 до 4 години
Профилът е:
Прегледан: 1118 пъти
Посетители: 528
Последно онлайн: 10.03.24
Преподава по Преподава на Цена

Уроци по Виолончело

Кандидат-гимназисти
Зрелостници - Матури
Кандидат-студенти
още »
Предучилищни
1 - 4 клас
5 - 8 клас
9 - 12 клас
1 - 4 годишни
5 - 8 годишни
9 - 12 годишни
13 - 16 годишни
17 - 20 годишни
Над 20 годишни
Студенти
Възрастни
Начинаещи
Средно ниво
Напреднали
Професионалисти
цена по договаряне
Образование Град Специалност Степен Випуск
НМА "Проф. П. Владигеров" София Виолончело Магистър 2021
Допълнителна информация и професионален опит за Алек Цанов

Алек Цанов е роден в гр. София в семейство на музиканти. Започва да учи виолончело на седем годишна възраст. Негови учители в НМУ „Л. Пипков” – София са Стефан Руневски, Ани Атанасова, Сета Балтаян. Завършва висше образование - степен Магистър в НМА „Панчо Владигеров” в класа на доц. д-р Атанас Кръстев. 

В момента е артист-оркестрант, водач на виолончелите в Академичен Симфоничен Оркестър към НМА „П. Владигеров” – София. Участва в многобройни концерти и продукции като студент в НМА. Печели пълна стипендия за участие в едномесечен фестивал-семинар “Luzerne music centre” в Ню Йорк, САЩ. Участва като камерен изпълнител в “International summer academy” в Австрия. Има изяви в Испания, САЩ и Австрия, като солист и камерен изпълнител. Изнася много камерни концерти в състава на „Арс Музика” и други състави. 

Носител на награди от конкурси в България, Сърбия и Македония. Участва в майсторски класове на световно известни виолончелисти и професори като: Анатоли Кръстев, Владимир Перлин, Калина Кръстева, Атанас Кръстев, Диляна Момчилова, Денис Северин, Разван Сума, Габриел Липкинд, Емилия Барановска, Антон Никулеску, Доминик дьо Вилиенкур и др. Алек Цанов участва като солист в много концерти в София и страната, в това число и в програмата „Дни на отворените врати” на НМУ „Любомир Пипков”, симфоничен оркестър „AGBU”, камерен оркестър „Орфей” - Перник, Академичен симфоничен оркестър на НМА - София, Симфониета Видин, както и като артист – оркестрант в различни симфонични оркестри и камерни състави като Младежка Филхармония „Пионер”, Класик ФМ Оркестър, Нов Симфоничен Оркестър и др. Има записи за Българското Национално Радио и Българската Национална Телевизия.

Изпрати съобщение
до Алек Цанов
Докладвай нередност

Подобни профили
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ